Hyundai Tucson vs Honda HR-V – Wat is beter?

Is de Hyundai Tucson een goede auto?

Het segment van de compacte crossovers is nu het populairste autosegment op de markt. Het afgelopen decennium of zo luidde het tijdperk van SUV’s en crossovers in en het lijkt erop dat compacte crossovers in het algemeen de best verkochte auto’s zijn. De redenen daarvoor zijn vrij eenvoudig: deze auto’s zijn praktisch, stijlvol, veilig, gemakkelijk om mee te leven en perfect geschikt om zowel op de snelweg als in de stad te rijden.

In het artikel van vandaag gaan we de Hyundai Tucson en de Honda HR-V vergelijken en u vertellen waarom u voor de ene auto boven de andere moet gaan. We gaan ze vergelijken in een reeks verschillende segmenten zoals de aandrijflijn, het ontwerp, de betrouwbaarheid, de waarde, de praktische bruikbaarheid en vele specifieke aspecten zoals efficiëntie, veiligheid en technologie.

Dus, Hyundai Tucson vs Honda HR-V – Wat is beter? Op het gebied van aandrijving zijn deze twee echt vergelijkbaar, aangezien beide merken benzine- of hybride varianten aanbieden. Automatische transmissies en FWD zijn standaard voor beide, maar u kunt upgraden naar AWD als u dat wenst. Het design is nogal subjectief, maar beide zien er modern uit en in lijn met de rest van het segment.

Betrouwbaarheid: de Honda HR-V en de Hyundai Tucson staan beide aan de top van de betrouwbaarheid, wat betekent dat er geen problemen zijn. Qua waarde kunt u verwachten iets minder te betalen voor de HR-V, maar het prijsverschil is merkbaar. De praktische bruikbaarheid is ook vergelijkbaar, maar de Tucson is ook in dit opzicht iets beter.

Hyundai Tucson

Met een vanafprijs van rond de 27.000 dollar is de Tucson niet de goedkoopste compacte crossover, maar toch weet hij in grote hoeveelheden te verkopen. Wil je een grondig gespecificeerd model, dan kijk je op zijn minst naar zo’n $37.000. Voor die prijs kun je kiezen uit twee motoren, een 1.6L 4-cilinder benzine met 150 pk of een hybride HEV/PHEV-versie die de 1.6L motor en een elektromotor biedt voor een gecombineerd vermogen van 230pk/265pk.

  Hyundai Azera betrouwbaarheid

Qua design is de Tucson een enorme upgrade ten opzichte van het vorige model, want hij ziet er nu echt authentiek en aantrekkelijk uit. Ook het interieurdesign is een enorme upgrade dankzij twee grote schermen, sfeerverlichting en een golvend dashboardontwerp. De Tucson rijdt vrij normaal, wat betekent dat het absoluut geen dynamische SUV is.

Op het gebied van betrouwbaarheid krijgt de Tucson 88/100 van J.D. Power en daarmee staat hij aan de top van het segment, alleen achter de meest betrouwbare compacte crossovers op de markt. Met ongeveer 29 MPG gecombineerd voor het gewone benzinemodel en ongeveer 40 MPG voor de hybride, is de Tucson ook zeer efficiënt. De praktische bruikbaarheid is ook groot dankzij de grote kofferbak en de ruime achterbank.

Honda HR-V

De Honda HR-V begint bij ongeveer 25.000 dollar, terwijl goed uitgeruste modellen rond de 30.000 dollar kosten, wat een aanzienlijke besparing is ten opzichte van de Hyundai Tucson. Qua motoren is de HR-V verkrijgbaar met een 2.0L 4-cilinder benzinemotor met 158 pk of een 1.5L inline 4-cilinder hybride met 107 pk. Hoewel deze hybridecijfers niet al te spannend zijn, zijn ze voldoende om de HR-V hybride tot 56 MPG te laten rijden.

De gewone 1.5L 4-cilinder HR-V kan tot 30 MPG rijden, wat ook beter is dan de Tucson. Qua design ziet de Honda HR-V er naar mijn mening wat onbeslist uit. Het zijprofiel ziet er echt strak en modern uit, terwijl zowel de voor- als achterlichten niets bijzonders zijn voor een model uit 2023. Het interieur ziet er goed uit maar is niets bijzonders.

  Hyundai Elantra betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid is gemaximeerd op 75/100, wat een iets slechter resultaat is in vergelijking met de Tucson. De rijervaring is redelijk vergelijkbaar, maar de Honda HR-V is iets dynamischer. Waar de HR-V het meest zinvol is, is de waarde, want deze kan nu voor aanzienlijke kortingen worden gekocht. De binnenruimte is meer dan voldoende voor de meeste mensen, evenals de bagageruimte achterin.

Verdict – De Hyundai Tucson is beter

De Hyundai HR-V is een echte topper in deze divisie als het gaat om de verkoop, maar de Tucson is gewoon beter in bijna alle opzichten. De hybride modellen van de Tucson zijn veel krachtiger en toch voldoende efficiënt. De Tucson ziet er van binnen en van buiten ook aantrekkelijker uit dankzij materialen van hogere kwaliteit en een authentiekere designtaal.

Wat ruimte betreft, heeft de Tucson 8 kubieke meter meer ruimte dan de HR-V en ook meer hoofd- en beenruimte op alle zitplaatsen. De Tucson is ook betrouwbaarder, beschikt over betere technologie en is de meest gewilde crossover.

Dat wil niet zeggen dat de HR-V slecht is, want het is ook een goede auto. Er zijn echter niveaus in dit spel en het is volkomen logisch dat de Tucson meer kost dan de HR-V.

FAQ Sectie

Is de Hyundai Tucson veiliger dan de Honda HR-V?

De Hyundai Tucson is ook een aanzienlijk veiligere auto dan de Honda HR-V omdat de IIHS de Tucson zijn meest prestigieuze “Top Safety Pick Plus”-award toekende, terwijl de HR-V het niet haalde op het gebied van bescherming bij zijdelingse aanrijdingen. Daarom komt de HR-V niet eens in de buurt van de Tucson, want ook op het gebied van koplamptechnologie laat hij het afweten.

  Hyundai Elantra Sport Betrouwbaarheid

Is de Hyundai Tucson een betere gezinsauto dan de Honda HR-V?

De Hyundai Tucson is een grotere auto, wat betekent dat hij aanzienlijk meer ruimte biedt dan de HR-V. Het is ook veel gemakkelijker om een kinderzitje in de Tucson te plaatsen, omdat de deuren wijder opengaan en er gewoonweg meer ruimte is om een kinderzitje in de Tucson te manoeuvreren. De HR-V is ook een heel goede auto, maar de resultaten op het gebied van botsbeveiliging zijn voor velen een spelbreker.

Is de Hyundai Tucson comfortabeler dan de Honda HR-V?

Volgens geloofwaardige autojournalisten die in beide auto’s veel tijd hebben doorgebracht, kunnen we gerust stellen dat de HR-V even comfortabel is als de Tucson. Het zijn niet de meest comfortabele crossovers op de markt, maar ze zijn meer dan comfortabel genoeg voor de meeste mensen.

Hoe dan ook, als u wilt dat deze modellen zo aangenaam mogelijk zijn, moet u voor de hoger uitgeruste modellen gaan, want de lagere uitvoeringen zijn wat karig.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts