Is de Hyundai Tucson een goede auto?

Is de Hyundai Tucson een goede auto?

De Hyundai Tucson is een compacte tot middelgrote familie-SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2004 en sindsdien continu in productie is geweest. Met meer dan 7 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd is de Tucson een van de meest succesvolle SUV’s in de geschiedenis van de mensheid. Is de Hyundai Tucson een goede auto?

Ja, de Hyundai Tucson is inderdaad een echt goede auto, want hij biedt een echt veelzijdige ervaring tegen een prijskaartje dat in dit segment echt moeilijk te overtreffen is. De aangeboden motoren zijn allemaal verfijnd, efficiënt en relatief krachtig. Het exterieurdesign is echt futuristisch met cool ogende designaccenten in de hele auto.

Het interieur is ook goed uitgerust met alles wat je nodig hebt om comfortabel en veilig te zijn. De betrouwbaarheid lijkt echt goed te zijn, zoals bij de meeste Hyundai-modellen tegenwoordig het geval is. Er zijn enkele problemen die het vermelden waard zijn, vooral die met betrekking tot de motor, de transmissie, de elektronica, de uitrusting en het aircosysteem.

Als het om de waarde gaat, is het echt moeilijk om de Tucson te verslaan met zijn vanafprijs van minder dan 30.000 dollar. Gebruikte exemplaren verkopen ook heel goed en weten hun waarde gunstig te behouden. De praktische bruikbaarheid is ook erg goed dankzij de vier grote stoelen, veel binnenruimte en een grote kofferbak.

Hyundai Tucson – De krachtbron

De Hyundai Tucson is leverbaar met één benzineoptie, maar die motor kan ook gekoppeld worden aan een elektromotor. Deze motor meet 1.6L in cilinderinhoud en is een 4-cilinder. Dat is voldoende om de Tucson 150 pk en 184 lb-ft koppel te geven. Met bijna 40PMG gecombineerd is de Tucson uiterst efficiënt voor wat hij is.

  Veelvoorkomende problemen met Hyundai Genesis

U kunt de Tucson ook krijgen als conventionele hybride of als plug-in hybride. De conventionele hybride krijgt de 1.6L motor en een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 230pk en 258lb-ft koppel. De plug-in versie heeft dezelfde opzet, maar levert 265 pk en 260 lb-ft koppel. Beide bieden meer dan 40MPG gecombineerd.

FWD is standaard over de hele linie, en de enige transmissie optie is de 6-traps automatische versnellingsbak. Al met al is de aandrijflijn van de Tucson niets bijzonders, maar wel voldoende.

Hyundai Tucson – Ontwerp en chassis

Als het op design aankomt, slaagt de Tucson erin er goed uit te zien. Hyundai heeft de laatste jaren een tandje bijgezet waardoor de Hyundai-modellen er nu echt futuristisch en opvallend uitzien. Het interieur van de Tucson is ook zeer goed afgewerkt met een mooie lay-out en voldoende technologie, zelfs voor techneuten.

De rijervaring is voor de meeste mensen flauw, maar dat is wat je verwacht van een auto als deze. Het is een comfortabele familie-SUV die niet probeert een off-roader of een sportieve SUV te zijn. Al met al, als u gewend bent aan dit soort auto’s, zal de Tucson niet anders zijn.

Hyundai Tucson – Betrouwbaarheid en veel voorkomende problemen

Op het gebied van betrouwbaarheid is de Tucson voor de meeste eigenaren een echt betrouwbare auto. Hyundai staat er al tientallen jaren om bekend betrouwbare auto’s te maken en de Tucson is niet anders. Er zijn enkele problemen die het bespreken waard zijn, maar al met al staat de Tucson aan de top van de betrouwbaarheid in dit segment.

  Hyundai Accent Betrouwbaarheid

De meest voorkomende problemen zijn problemen met de motor, de transmissie, het aircosysteem, de elektronica en de uitrusting. Hyundai heeft voor de Tucson een paar terugroepacties gedaan en de meeste van die terugroepacties hebben een hoop problemen opgelost.

Hyundai Tucson – Waarde en bruikbaarheid

De Hyundai Tucson begint bij 25.350 dollar voor het instapmodel SE, terwijl de topmodellen vaak meer dan 37.000 dollar kosten. Voor die prijs zijn er niet veel auto’s die kunnen concurreren met de Tucson. Gebruikte exemplaren zijn ook erg populair en dat betekent dat de Tucson zijn waarde goed weet te behouden, vooral op de Amerikaanse markt.

Ook in praktisch opzicht is de Tucson heel goed, dankzij de grote binnenruimte, de vele opbergmogelijkheden en de slimme praktische oplossingen die de auto heel geschikt maken voor gezinsgebruik. Het zicht is uitstekend dankzij een hoger zwaartepunt, wat ook het in- en uitstappen ten goede komt.

FAQ

Is de Hyundai Tucson de moeite waard?

Onder de 30.000 dollar zijn de opties voor compacte tot middelgrote SUV’s vrij beperkt, wat betekent dat u niet echt een pakket kunt vinden dat u alles biedt. Echter, de Hyundai Tucson is het dichtst wat je kunt krijgen om alles in deze prijsklasse, in het bijzonder de nieuwste Tucson model dat verbeterd ten opzichte van de vorige vrij veel.

Als zodanig is het inderdaad de moeite waard om te overwegen de Hyundai Tucson te kopen, want het is echt een heel goede allround SUV. Veel gezinnen over de hele wereld kiezen de Tucson als hun primaire vervoermiddel omdat hij veel geeft, maar toch niet veel kost.

  Veel voorkomende problemen met Hyundai Accent

Is de Hyundai Tucson een luxe SUV?

Nee, dat is hij niet. Het is waar dat goedkope merken de kloof tussen high-end luxe auto’s en betaalbare auto’s verkleinen, omdat de nieuwste ontwikkelingen in de technologie van luxe auto’s meestal onder de huid zitten, waar je het met je ogen niet kunt zien. Daarom hoeft een luxe SUV er niet altijd het beste uit te zien, zoals tien jaar geleden het geval was.

De Hyundai Tucson is echt een goed ontworpen auto en het is logisch dat mensen geloven dat hij de kloof tussen luxe SUV’s en betaalbare SUV’s op economisch niveau overbrugt.

Is de Hyundai Tucson een terreinauto?

Gezien het feit dat de Tucson geen AWD biedt en het feit dat hij geen off-roading opties biedt, is het veilig om te zeggen dat het absoluut geen off-roader is. De tijd dat alle SUV’s werden ontworpen om nuttig te zijn, ligt ver achter ons, want de meeste zijn dat niet.

De Tucson is echt niet beter dan een Hyundai Sonata, op de iets grotere bodemvrijheid na. Op de gebaande paden zal de Tucson niet veel nut hebben en dat betekent dat 99% van de eigenaren deze voor andere doeleinden koopt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts