Veel voorkomende problemen met de Hyundai ix20

Hyundai ix20

De Hyundai ix20 is een iets meer utilitaire versie van de gewone Hyundai i20, wat betekent dat hij iets meer ruimte, een langere wielbasis en een iets hogere rijpositie biedt. Dat maakt de auto iets bruikbaarder voor gezinsgebruik dan de i20, de kleinste en krapste Hyundai hatchback die er is.

De i20x werd voor het eerst onthuld in 2010 en was bijna 10 jaar in productie voordat hij werd stopgezet. Qua betrouwbaarheid is de i20x oké, maar er zijn veel Hyundai-modellen die het veel beter lijken te doen. Hoe dan ook, in dit artikel zetten we alle veel voorkomende problemen met de Hyundai i20x op een rij.

Om te beginnen heeft de i20x last van problemen met de sleutel, omdat de sleutel ontzettend vaak stuk gaat. De stuurinrichting ondervindt ook bepaalde problemen, meestal met betrekking tot de bekleding en soms zelfs de stuurbekrachtiging. Bij sommige modellen komt water naar binnen, wat zeker een probleem is omdat water enorme schade aan het interieur kan veroorzaken.

Andere problemen zijn problemen met de elektrische systemen van de auto en problemen met de handgeschakelde transmissie. Al met al is de ix20 redelijk betrouwbaar, maar niet zo goed als de meeste Hyundai-modellen uit dit tijdperk. Hoe dan ook, als u er goed voor zorgt, moet hij u lang van dienst kunnen zijn.

Hyundai ix20 – Problemen met de sleutelhanger

Het lijkt erop dat veel eigenaren klagen dat de sleutelhanger van de ix20 veel te fragiel is en ongelooflijk gemakkelijk kan breken. Het probleem is dat de pin waarmee de sleutel aan de sleutelhanger wordt bevestigd slecht is gemaakt en al bij minimale belasting breekt. Helaas zijn er geen reparaties die uw sleutel volledig kunnen herstellen, wat betekent dat u hem zult moeten vervangen.

  Is de Hyundai i20 een goede auto?

Het vervangen van de sleutel kost u ongeveer 100 dollar, maar u zult hem ook naar een dealer moeten brengen zodat zij hem voor uw auto kunnen programmeren. Bovendien is het ook een goed idee om altijd meerdere sleutels bij de hand te hebben, zodat u uw auto nog kunt gebruiken als dit inderdaad gebeurt.

Hyundai ix20 – Problemen met het stuursysteem

De Hyundai ix20 maakt gebruik van hetzelfde stuursysteem als de gewone i20, wat betekent dat deze op dezelfde manier verholpen kunnen worden. Het probleem hier is dat de tandwielen in de stuurkolom onvoldoende gesmeerd kunnen raken, wat betekent dat u de tandwielen van het stuursysteem relatief vaak moet smeren.

Een ander probleem met het stuursysteem is wanneer de elektrische motor van de stuurbekrachtiging uitvalt door oververhitting. Hyundai heeft dit systeem zo ontworpen dat de stuurbekrachtigingsmotor zichzelf uitschakelt wanneer hij hoge temperaturen bereikt. Dit is bedoeld als veiligheidsvoorziening, maar het kan uw stuurbekrachtiging ook volledig uitschakelen.

Hyundai ix20 – Water binnendringen

Dit is waarschijnlijk het ergste probleem dat de Hyundai ix20 kan overkomen en wordt meestal geassocieerd met eerdere ix20-modellen. Het probleem hier is dat de afdichtingen rond de voorruit en de deuren snel verslechteren en zo water in het interieur laten komen. Eerst worden de ruiten bedekt met condens, maar later komt het water binnen.

Vocht in de auto kan later veel problemen veroorzaken, zoals elektrische problemen, onaangename geuren, corrosie aan de onderkant van de auto en zelfs gezondheidsproblemen. Let dus goed op dit probleem, vooral als u een ouder ix20-model bezit.

  Is de Hyundai Tucson een goede auto?

Hyundai ix20 – Elektrische problemen

Elektrische problemen komen relatief vaak voor bij veel Hyundai-modellen en de ix20 is niet anders. Deze problemen omvatten problemen met de elektrische ramen, meer bepaald de motoren van de elektrische ramen. De enige manier om dit probleem effectief op te lossen is door simpelweg de motoren van de elektrische ramen te vervangen en te hopen dat dit niet meer gebeurt.

Andere elektrische problemen zijn mogelijke problemen met elektrische sloten of mogelijke problemen met bepaalde onderdelen van de airco, zoals de condensor. U moet ook controleren of de auto verbinding kan maken met een telefoon, want de connectiviteitssuite is ook een bekend storingspunt.

Hyundai ix20 – Problemen met handgeschakelde versnellingsbak

Om deze lijst af te sluiten, moeten we vermelden dat de ix20 ook last heeft van bepaalde problemen met de handgeschakelde transmissie. De meeste daarvan hebben te maken met de koppeling, die vaak een agressief aangrijpingspunt heeft of helemaal niet goed wil aangrijpen.
De hele transmissie staat soms bekend als schokkerig en moeilijk om soepel te schakelen. Controleer zeker de transmissieolie en rij niet agressief met de auto als u een gezonde koppeling wilt behouden.

FAQ Sectie

Moet ik een Hyundai ix20 kopen?

Als u een compacte, betaalbare en efficiënte stadsauto wilt kopen die ook geschikt is voor gezinstaken, dan is de ix20 zeker een goede keuze. De grotere praktische bruikbaarheid ten opzichte van de gewone i20 is zeker een goede aanvulling, aangezien de ix20 in bepaalde Europese landen als taxi kan worden gebruikt. Als je dat combineert met lage gebruikskosten en efficiënte motoren, is het een logische keuze.

  Veel voorkomende problemen met Hyundai Ioniq 6

Als u echter gewend bent iets groters of luxueuzer te rijden, is de kans groot dat de ix20 voor u niet voldoet.

Hoe lang gaat een Hyundai ix20 mee?

Het is echt moeilijk om nauwkeurig te meten hoe lang een auto meegaat, omdat er gewoonweg te veel variabelen in het spel zijn. Ten eerste kan de manier waarop u de auto onderhoudt hem maken of breken, wat betekent dat de ix20 tientallen jaren kan meegaan en dat hij een paar jaar kan meegaan, afhankelijk van hoe u hem onderhoudt.

Uw rijgewoonten, de rijomgeving en het klimaat spelen ook een grote rol bij het bepalen van de levensduur van een auto. Als u er echter alles aan doet om de auto lang mee te laten gaan, zou hij gemakkelijk 200.000 km of zelfs meer moeten kunnen rijden.

Hoe comfortabel is de Hyundai ix20?

De Hyundai ix20 is geen luxewagen en daarom moet u niet verwachten dat hij iets bijzonders is. Bovendien is hij ook vrij klein en heeft hij niet al te veel geluidsdemping, zodat we kunnen stellen dat de ix20 voldoende comfortabel is, maar niets bijzonders.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts