Veel voorkomende problemen met de Hyundai i40

Hyundai i40

De Hyundai i40 werd voor het eerst uitgebracht in 2011 en was in productie tot 2019. De i40 werd voornamelijk uitgebracht voor de Europese, Aziatische en Afrikaanse markten, wat betekent dat hij nooit op de Amerikaanse markt kwam. De i40 vertegenwoordigt een twijfelachtig tijdperk van Hyundai auto maken, omdat het niet in slaagt om zo betrouwbaar als de meeste andere Hyundai modellen.

In dit artikel gaan we het hebben over betrouwbaarheid en alle veel voorkomende problemen met de Hyundai i40. Deze omvatten problemen met de DPF (Diesel Particulate Filter), problemen met de stuurinrichting, problemen met de elektronica en problemen met de bekleding en uitrusting. De meeste van deze problemen kunnen proactief worden opgelost, maar het probleem is dat ze vaak terugkomen.

Het is echter niet allemaal slecht, want de i40 is geen bijzonder dure auto om te repareren. Hij maakt gebruik van Hyundai-onderdelen die ook op veel andere Hyundai-modellen te vinden zijn, zodat u gemakkelijk vervangende onderdelen kunt kopen. Ook al is hij niet zo betrouwbaar als de meeste andere Hyundai-modellen, hij is nog steeds goed genoeg in een breder spectrum.

Al met al moet u zich niet te veel zorgen maken over de i40 als u hem regelmatig onderhoudt en een inspectie vóór de aankoop uitvoert. De markt voor tweedehands auto’s staat bol van het aanbod, waardoor de i40 heel gemakkelijk verkrijgbaar is.

Hyundai i40 – problemen met DPF (roetfilter)

Moderne auto’s zijn uitgerust met het zogenaamde DPF-filter, een onderdeel dat de meeste schadelijke stoffen afvoert, zodat de auto voldoet aan de moderne emissievoorschriften. Het DPF is vaak een pijnpunt bij veel dieselauto’s, omdat het een ingewikkeld apparaat is dat zichzelf kan verstoppen of volledig kan uitvallen.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai i30

Om dit te voorkomen moet u met uw i40 voortdurend op de snelweg rijden, zodat de DPF zichzelf kan regenereren. Als u de i40 uitschakelt tijdens de DPF-regeneratie, kan het systeem het oliepeil geleidelijk verhogen, wat de motor kan beschadigen. Let dus goed op de DPF als u de i40 koopt.

Hyundai i40 – Problemen met het stuursysteem

De Hyundai i40 heeft ook last van bepaalde problemen met het stuursysteem, zoals vreemde kloppende en klikkende geluiden uit de stuurkolom. Het stuurbekrachtigingssysteem is bedekt met een flexibele rubberen koppeling die na verloop van tijd kan verslechteren en verschillende vreemde geluiden kan veroorzaken die echt verontrustend klinken.

Hoewel dit waarschijnlijk geen problemen veroorzaakt met de prestaties van het systeem, heeft het zeker invloed op uw algehele comfort achter het stuur. Hyundai heeft naar aanleiding van dit probleem een servicebulletin uitgebracht waarin niet specifiek de i40 wordt genoemd. Hyundai deed dat echter omdat de i40 niet verkrijgbaar is in de VS, niet omdat hij geen last heeft van dit probleem.

Hyundai i40 – Elektrische problemen

Verschillende Hyundai-modellen hebben problemen met elektrische systemen, zoals problemen met de buitenverlichting en problemen met bepaalde elektrisch bediende accessoires in het interieur. Hyundai heeft in 2012 een servicebulletin uitgebracht waarin staat dat de remlichten achter kunnen uitvallen, vooral bij modellen met een automatische transmissie.

Andere elektrische problemen zijn mogelijke problemen met elektrische ramen en mogelijke problemen met de radio en airconditioning van de auto. Zorg ervoor dat u deze systemen doorneemt als u in de markt bent voor een gebruikte i40, want u wilt niet dat deze problemen zich opstapelen, want dat kan veel geld kosten om te repareren.

  Hyundai Azera betrouwbaarheid

Hyundai i40 – Uitrustingsproblemen

Problemen met afwerking en uitrusting zijn ook niet ongewoon bij veel Hyundai-modellen, en de i40 is niet anders. Het lijkt erop dat het leer van het stuurwiel na verloop van tijd scheurtjes vertoont, vooral bij auto’s die vaak aan de zon zijn blootgesteld. Andere problemen zijn problemen met lichtgekleurde interieurs die na verloop van tijd kunnen verkleuren, soms zelfs zo erg dat u bepaalde onderdelen moet vervangen.

Modellen met een zonnedak staan erom bekend dat ze soms lekken door afdichtingen van slechte kwaliteit. Hyundai stelt echter dat deze problemen meestal te wijten zijn aan mensen die hun raamdichtingen niet vaak schoonmaken. Hoe dan ook, zorg ervoor dat u ook deze onderdelen controleert, want u wilt niet dat er water in uw cabine komt en allerlei problemen veroorzaakt.

FAQ Sectie

Moet ik een Hyundai i40 kopen?

De Hyundai i40 heeft heel wat voordelen zoals een ruim interieur, een relatief lage prijs, lage gebruikskosten, een hoog veiligheidsniveau en een degelijke betrouwbaarheid. Dit betekent dat de i40 over het geheel genomen een goed pakket is en er zijn geen grote problemen die een complete rode vlag vormen. Wel heeft de i40 vaker problemen dan de meeste Hyundai-modellen en dat is een probleem.

En als u gewend bent veel tijd door te brengen in iets met een premium badge, zal de i40 aanvoelen als een duidelijke downgrade, omdat hij niet bijzonder nieuw of luxueus is. Hoe dan ook, als u van Hyundai houdt en wat geld wilt besparen op een tweedehands auto, is de i40 voor de meeste mensen geschikt.

  Veel voorkomende problemen met Hyundai Azera

Waarom is de Hyundai i40 niet verkrijgbaar in de VS?

De Hyundai i40 was nooit verkrijgbaar in de VS, wat niet zo gebruikelijk is voor Hyundai, omdat de VS waarschijnlijk hun belangrijkste markt is. De reden waarom de i40 nooit naar de VS is gekomen, is dat het geen bijzonder goede auto is en omdat er bepaalde duidelijke overlappingen zijn met auto’s zoals de Hyundai Sonata.

Hyundai stopte later met de i40 voor de rest van de wereld tegen het jaar 2020 en bracht hem nooit meer terug. Het is ook hoogst onwaarschijnlijk dat Hyundai binnenkort een nieuwe i40 zal aanbieden.

Is de Hyundai i40 een goede gezinsauto?

De Hyundai i40 heeft bepaalde elementen die heel goed bij gezinsgebruik passen. Zo biedt de stationwagonversie van de i40 meer dan genoeg ruimte voor de meeste gezinnen. De i40 is ook een echt veilige auto, omdat hij veel veiligheidskeurmerken heeft gekregen. Zeker, hij beschikt niet over de nieuwste actieve veiligheidstechnologie, maar die was nog niet eens beschikbaar toen de i40 uitkwam.

Verder is de i40 ook behoorlijk comfortabel en gemakkelijk om mee te leven. Het is verre van de beste gezinsauto in dit segment, maar prijstechnisch mag je echt niet klagen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts