Veel voorkomende problemen met de Hyundai i30

Hyundai i30 problemen

De Hyundai i30 werd voor het eerst onthuld in 2007 en wordt sindsdien continu geproduceerd. De i30 is verkrijgbaar als tweedeurs hatchback, vijfdeurs hatchback, vijfdeurs estate of vijfdeurs liftback. Het is een compacte gezinsauto die alle voordelen van een concurrerende hatchback probeert te combineren tegen een prijs die de bank niet zal breken.

Hyundai is ook een van die merken die bekend staan om het maken van betrouwbare en duurzame auto’s die niet te veel geld kosten als het gaat om gebruikskosten en reparaties. Gelukkig is de i30 precies zo’n auto en daarom is hij zo succesvol. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende problemen met de Hyundai i30.

Daartoe behoren problemen met de elektrische systemen en accessoires van de auto, problemen met de bekleding en uitrusting, problemen met de handrem, problemen met de veiligheidssystemen van de auto en problemen met de transmissie van de auto. Al deze problemen kunnen relatief eenvoudig worden opgelost, wat inderdaad een goede zaak is, maar als u ze negeert, kunnen ze na verloop van tijd aanzienlijk erger worden.

Al met al is de Hyundai i30 een heel goede auto, want hij combineert werkelijk alles wat je van een hatchback verlangt. Zeker, het is geen bijzonder luxe auto, maar dat is te verwachten gezien de prijs.

Hyundai i30 – Elektrische problemen

Veel Hyundai-modellen staan bekend om hun elektrische problemen en de i30 is niet anders. Hieronder vallen zaken als een falend radiosysteem dat moeite heeft om een signaal te vinden. Hyundai repareert uw radio onder garantie, maar alleen als deze maximaal drie jaar oud is. De airco is ook een bekend probleem bij de i30, omdat de condensor het relatief vaak begeeft.

  Hyundai Elantra GT betrouwbaarheid

Andere problemen zijn problematische buitenverlichting, problemen met de ruitenwissers, problemen met de elektrische ramen en mogelijke problemen met de sloten. Al met al zullen deze problemen de bruikbaarheid van de auto niet aantasten, maar toch zijn ze stressvol.

Hyundai i30 – Problemen met uitrusting en bekleding

Het lijkt erop dat de i30 ook last heeft van bepaalde uitrustings- en afwerkingsproblemen, zoals problemen met het schuifdak dat weigert te openen of te sluiten. De enige manier om dit efficiënt te verhelpen is door de motor van het schuifdak te vervangen, wat niet erg betaalbaar is. Andere uitrustingsproblemen zijn mogelijke problemen met de veiligheidsgordels.

Problemen met de bekleding worden geassocieerd met versnelde slijtage van het interieur, vooral met het stuurwiel dat snel kan loslaten. Felgekleurde interieurs verkleuren na verloop van tijd, vooral als ze vaak aan de zon worden blootgesteld.

Hyundai i30 – Problemen met de handrem

Veel Hyundai i30 eigenaren blijven melden dat oudere i30 modellen vaak problemen hebben met de handrem, meer bepaald een handrem die vastloopt. Hyundai heeft de i30 ongeveer 10 jaar geleden zelfs teruggeroepen vanwege dit probleem, maar er zijn nog steeds veel modellen die deze problemen ondervinden.

Het lijkt erop dat het probleem te maken heeft met handremklauwen die vervangen moeten worden. Anders zal dit probleem waarschijnlijk blijven bestaan.

Hyundai i30 – Problemen met de veiligheidssystemen van de auto

De Hyundai i30 is geen bijzonder nieuwe auto en ook geen bijzonder luxe auto. Dat betekent dat hij niet alles heeft wat u in een Mercedes of BMW zou aantreffen. Toch zult u verbaasd zijn hoeveel veiligheidssystemen de oudere i30 modellen hebben. Hoewel dat inderdaad een goede zaak is, zijn veel daarvan problematisch.

  Veel voorkomende problemen met Hyundai Ioniq 6

Eigenaren hebben verklaard dat de i30 de neiging heeft naar links of rechts te trekken en het lijkt erop dat dit probleem samenhangt met de rijbaanassistent. Dit probleem wordt nog verergerd door het feit dat je het niet 100% kunt uitschakelen.

Hyundai i30 – Problemen met de transmissie

De i30 is verkrijgbaar als handgeschakelde en als automatische transmissie, afhankelijk van de motor, de uitrusting en de markt. Oudere i30-modellen met een automatische versnellingsbak staan erom bekend dat ze schokkerig zijn, vooral vanuit stilstand. Om de een of andere reden zijn de diesel i30-modellen met automaat het slechtst van allemaal, en het Verenigd Koninkrijk is het land met het hoogste aantal meldingen over de transmissie van dieselmodellen.
Hyundai denkt graag dat dit normaal is, maar dat is zelden het geval. Als uw i30 hard is of het soms veel te lang duurt om te schakelen, moet u hem naar een dealer brengen voor een inspectie. Dergelijke problemen worden vaak in verband gebracht met een tekort aan transmissieolie, een bekende stille moordenaar van de transmissie.

FAQ Sectie

Moet ik een Hyundai i30 kopen?

Als u een kleine, praktische, goedkope en relatief goed uitgeruste gezinsauto wilt, is de i30 inderdaad een heel goede keuze. De meeste eigenaren zeggen dat de i30 een makkie is om mee te leven, omdat hij ook echt betrouwbaar is en dus zelden ernstige problemen ondervindt. Dit betekent dat als u er goed voor zorgt, hij lang meegaat.

  Is de Hyundai Venue een goede auto?

Aan de andere kant, als u gewend bent te leven met luxe auto’s, is de i30 geen auto voor u. Ook al krijgt hij interessante voorzieningen en uitrustingen, dat zal liefhebbers van luxe auto’s niet bevallen.

Hoe lang gaat een Hyundai i30 mee?

Het is bijna onmogelijk om te voorspellen hoe lang een auto meegaat, omdat er gewoonweg te veel variabelen en factoren zijn die dat beïnvloeden. Als u echter goed voor de auto zorgt en alle noodzakelijke onderhoudsbeurten uitvoert, zou u goed moeten zijn voor minstens 200.000 km.

Waar u met de auto rijdt, speelt ook een grote rol, want stedelijke omgevingen met een slechte wegkwaliteit staan erom bekend dat ze de ondergang van een auto versnellen.

Maakt Hyundai nog steeds de i30?

Hyundai is in 2020 gestopt met het aanbieden van de i30 voor de Noord-Amerikaanse markt. Hyundai beslist om de i30 niet meer te maken en zich te concentreren op de segmenten van de compacte crossovers en SUV’s, omdat de meeste mensen die willen kopen.

De Europese markten krijgen de i30 echter nog wel, evenals enkele andere markten in de wereld waar hatchbacks nog populair genoeg zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts