Auto’s vergelijkbaar met Hyundai i30

Is de Hyundai i30 een goede auto?

De Hyundai i30 werd voor het eerst onthuld in 2007 als een middelgrote familie hatchback en werd later omgedoopt tot Hyundai Elantra. De i30 deelt de meeste onderdelen met de Kia Ceed, de auto die het meest op de i30 lijkt. In dit artikel gaan we ons richten op auto’s die vergelijkbaar zijn met de Hyundai i30, wat betekent dat we ze op een rijtje zetten en je alles vertellen wat je erover moet weten.

Naast de Kia Ceed, de Hyundai i30 is ook echt vergelijkbaar met de Volkswagen Golf en de Ford Focus als deze leven allemaal in hetzelfde segment. De Volkswagen Golf is een van de populairste en langstlopende gezinshatchbacks aller tijden, wat betekent dat geen enkele gezinshatchbackvergelijking compleet zou zijn zonder een Golf.

Dat geldt ook voor de Ford Focus, die qua verkopen en algemene populariteit aan de top van zijn segment staat. Om deze lijst af te sluiten, noemen we de Toyota Corolla, een van de populairste en best verkochte auto’s in het algemeen, niet alleen in het segment van de gezinshatchbacks.

We kunnen dus gemakkelijk concluderen dat deze gezinshatchbacks ongelooflijk populair zijn, maar wel op veel punten verschillen. Daarom stellen we ze allemaal voor en vertellen we je hoe ze zich verhouden tot de i30 en welke de beste is.

Hyundai i30

De Hyundai i30 kost € 21.260 tot € 26.410, afhankelijk van het model, de motor en de uitvoering. De nieuwe i30 staat vooral bekend om zijn slimme en moderne uiterlijk, dat een enorme upgrade is ten opzichte van de vorige generatie van de i30. Ook het interieur van de i30 is ruim en voorzien van diverse snufjes die het u tijdens uw reizen aangenaam maken.

  Hyundai Tucson vs Kia Sportage - Wat is beter?

Je kunt kiezen uit een paar verschillende motoren zoals de 1.0L en de 1.5L benzinemotor met 120pk of 160pk. Als u het wat spannender vindt, kunt u zelfs gaan voor een Hyundai i30 N in de topspecificatie, met een 2.0L 4-cilinder met 280 pk. De i30 is een leuke auto, maar hij heeft weinig om zich van anderen te onderscheiden en hem wat specialer te maken.

Kia Ceed

De Kia Ceed kost tussen de £22.545 – £25.745 en komt daarmee aardig in de buurt van de i30. De motoren in de Kia Ceed zijn dezelfde als in de i30, met uitzondering van de 2.0L motor in de i30 N. De Ceed heeft een grote kofferbak en meer standaarduitrusting dan de Hyundai, maar het ontbreekt hem aan hoofdruimte achterin, het interieur is een beetje flauw en ook niet bijzonder.

Als je achter het stuur je ogen sluit (wat je nooit zou moeten doen), zul je al snel merken dat de i30 en de Ceed vrijwel dezelfde auto’s zijn. Daarom zullen de meeste mensen de ene boven de andere kiezen, afhankelijk van hun merkentrouw.

Volkswagen Golf

Als u een merkbewuste koper bent, zult u waarschijnlijk de voorkeur geven aan de VW Golf van 25.610 tot 35.620 pond. De nieuwe Mk8 generatie van de Golf kreeg een gemengde ontvangst toen hij voor het eerst uitkwam, omdat veel mensen erop wezen dat de nieuwe Golf iets goedkoper en veel ingewikkelder aanvoelt dan de Mk7.5. Hoe het ook zij, de VW Golf 8 is de technologisch meest geavanceerde auto hier met eindeloos veel gadgets en technologie.

  Is de Hyundai H1 een goede auto?

U kunt de VW Golf kopen met een hele lading motoren, waaronder diesel-, benzine- en hybride-aandrijflijnen, waarvan de krachtigste de 320pk 2.0L benzinemotor in de Golf R is. De VW Golf rijdt iets subtieler dan de i30, omdat hij iets gedempt aanvoelt, maar voor sommigen is hij misschien iets te ingewikkeld in het gebruik.

Ford Focus

Als u de voorkeur geeft aan een Amerikaanse auto, dan is de Ford Focus de beste Amerikaanse auto in dit segment. Hij kost £ 27.060 – £ 32.660. Qua motor is de Focus sterk met 85pk, 100pk en een 120pk sterke 1.0L driecilinder motor, terwijl de dieselmotoren zuiniger zijn, maar veel lawaaieriger. De 2.3L EcoBoost Focus ST in de topspecificatie biedt 280 pk en is de auto met het meeste rijplezier.

Wie kiest voor een van de kleinere 1.0L motoren, zal al snel merken dat de Focus hier de goedkoopste auto is en dat het plezierig rijden is, ongeacht de uitvoering. Het interieur voelt op sommige plaatsen wat goedkoop aan en het Ford Sync infotainmentsysteem kan niet tippen aan dat van de VW Golf.

Toyota Corolla

Om onze lijst af te sluiten, noemen we ook de Toyota Corolla van £29.610 – £35.505. De twee beste motoren die de Corolla biedt zijn de 1.8L 4-cilinder met 122pk en de 2.0L 4-cilinder met 184pk. Alle Corolla-motoren zijn hybride, wat voor sommigen een groot pluspunt is. De kwaliteit van het interieur is vergelijkbaar met de beste auto’s in dit segment en ook de rijervaring is plezierig.

  Peugeot e-208 vs Hyundai Kona - Wat is beter?

De automatische versnellingsbak voelt wel wat agrarisch aan in vergelijking met andere auto’s hier en de ruimte achterin is het slechtst. Tot slot moeten we het ook hebben over de prijs, die in bijna alle uitvoeringen hoger ligt.

FAQ

Is de Hyundai i30 de beste auto in zijn segment?

De Hyundai i30 is een geweldige auto, maar hij leeft in een segment vol geweldige keuzes. De Ford Focus ST is de leukste om in te rijden, terwijl de Golf R de snelste is. De Corolla biedt de beste hybride motoren, terwijl de Kia Ceed een van de goedkoopste auto’s is. Al met al is de i30 even goed als de meeste concurrenten, maar de beste auto in dit segment kiezen is onmogelijk.

Is de Hyundai i30 een luxe auto?

Nee, de Hyundai i30 is geen luxe hatchback. Echte luxe familie hatchbacks zijn auto’s als de Audi A3, de Mercedes A-Klasse en de BMW 1-Serie. Naast deze drie is er eigenlijk niets anders dat op hetzelfde niveau staat.

Is de Hyundai i30 een goede gezinsauto?

Met een 5-sterren veiligheidswaardering, veel gezinsvoorzieningen, zuinige motoren, een rustig rijgedrag en een zacht onderstel is de i30 een echt goede gezinsauto. Maar als u een groot gezin hebt en veel ruimte nodig hebt, moet u upgraden naar iets groters.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts