Alles over de 2023 Hyundai Tucson

2023 Hyundai Tucson

De 2023 Hyundai Tucson is grotendeels een carry-over model van de bestaande Tucson met een paar duidelijke veranderingen. Sommige functies zoals adaptieve cruise control zijn nu standaard in alle modellen en uitrustingsniveaus, terwijl het panoramische zonnedak en de telefoon draadloze lader zijn nu standaard op “N-line” modellen.

Hoe het ook zij, we gaan je alles vertellen over de 2023 Hyundai Tucson en je vertellen waarom je voor een exemplaar zou moeten gaan. Om te beginnen krijgt de Tucson indrukwekkende motoropties, die allemaal zowel verfijnd als efficiënt zijn. Het ontwerp is zeer veel hetzelfde als in het 2022 model, wat geen slechte zaak is, want de nieuwe Tucson ziet er echt cool uit van binnen en van buiten.

De betrouwbaarheid is uitstekend, want de Tucson slaagt erin een van de meest betrouwbare auto’s in zijn segment te zijn en het 2023-model kan dat alleen maar verbeteren. Qua waarde kun je verwachten dat de Tucson een paar duizend dollar meer kost dan voorheen, wat te verwachten is gezien de eerder genoemde upgrades en hoe de wereldwijde inflatie verloopt.

De praktische bruikbaarheid is ook erg goed, want de Tucson biedt comfortabel plaats aan vier volwassen volwassenen met een flinke kofferbak. Het zicht rondom de auto is echt goed, terwijl de kofferruimte uitstekend is voor zijn segment.

Hyundai Tucson – De aandrijflijn

De Hyundai Tucson is leverbaar in benzine- of hybridevorm, wat betekent dat er geen dieselopties meer zijn. De motor in kwestie is de bekende 1.6L 4-cilinder motor met 150pk en 184lb-ft koppel wat voor de meeste mensen meer dan genoeg zou moeten zijn. U kunt ook verwachten dat deze motor zo’n 40MPG levert, wat een heel goed getal is voor een SUV met benzinemotor.

  Is de Hyundai i40 een goede auto?

De Tucson is leverbaar als plug-in hybride waarbij de 1.6L motor is gekoppeld aan een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 265 pk en 260 lb-ft koppel. Als u geen zin hebt om de auto voortdurend aan te sluiten op het stopcontact, kunt u ook kiezen voor het conventionele hybride model dat de 1.6L motor combineert met een niet-oplaadbare accu voor een gecombineerd vermogen van 230 pk en 265 lb-ft koppel.

FWD is standaard voor alle Tucson-modellen en er zijn momenteel geen opties voor AWD. De enige transmissieoptie is een 6-traps automaat die goed bij het karakter van de auto past.

Hyundai Tucson – Ontwerp en rijden

Toen de nieuwe Tucson uitkwam, waren de mensen echt aangenaam verrast, want Hyundai is eindelijk begonnen met het maken van gedenkwaardige auto’s. Met zijn herkenbare voorkant is de Tucson gemakkelijk te herkennen aan zijn koplampen en een doorlopende achterbumper. In de N-Line uitvoering ziet de Tucson er veel beter uit dan de instapmodellen, want die krijgen kleine wielen en veel te veel plastic aan de buitenkant.

Het verhaal van het interieur is vrijwel hetzelfde als dat van de Tucson als je wilt dat hij er echt goed uitziet. De rijervaring is niets om over op te scheppen, want de Tucson rijdt als iedere andere compacte SUV. Het is comfortabel, relatief goed geïsoleerd en plezierig.

  Is de Hyundai i10 een goede auto?

Hyundai Tucson – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De Hyundai Tucson is een van de meest betrouwbare auto’s in zijn segment en dat is al heel lang zo. Er zijn echt niet veel dingen om je zorgen over te maken, want de Tucson slaagt er meestal in om probleemloos te blijven.

De meest voorkomende problemen met de Hyundai Tucson hebben te maken met de 6-traps automaat, de airco, de motor, bepaalde uitrustingsstukken en de elektronica. Hyundai heeft echter een paar terugroepacties voor de Tucson gedaan, waarvan de meeste deze problemen hebben opgelost.

Hyundai Tucson – Waarde en praktische bruikbaarheid

De 2023 Tucson begint waarschijnlijk ergens rond de $ 25.000 voor lagere-specificatie modellen en gaat vanaf daar verder. Goed gespecificeerde PHEV-modellen met hoge afwerking zullen meer dan $ 35.000 kosten, wat nog steeds een goede prijs is gezien wat je krijgt. Tweedehands modellen houden hun waarde goed vast, waardoor de Tucson hoe dan ook een goede koop is.

De praktische bruikbaarheid is ook erg goed, want de Tucson biedt comfortabele zitplaatsen voor maximaal vier personen, maar vijf kan een beetje krap zijn op langere reizen. De kofferruimte is groot genoeg en het zicht is uitstekend. De Tucson is een geweldige gezinsauto met alle kenmerken die nodig zijn om zich te onderscheiden en zijn werk goed te doen.

FAQ

Is de Hyundai Tucson beter dan de Kia Sportage?

Zowel de Hyundai Tucson als de Kia Sportage zijn geweldige auto’s, maar ze delen de meeste onderdelen met elkaar. Ik geef het voordeel aan de Sportage als het gaat om het exterieurdesign, terwijl de Tucson er van binnen beter uitziet.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai ix20

Dit is echt een close call, want beide zijn echt goed over het geheel genomen. De realiteit is dat uw aankoopbeslissing waarschijnlijk zal worden beïnvloed door merkentrouw. Hoe dan ook, u kunt hier geen foute beslissing nemen, want zowel de Tucson als de Sportage zijn perfect.

Is de Tucson 2023 anders dan het model 2022?

Niet echt. We hadden het er al over dat de 2023 Tucson een carry-over is van het 2022-model met de toevoeging van enkele kenmerken die nu over de hele linie standaard zijn. Als zodanig is een basismodel 2023 Tucson hetzelfde als een basismodel 2022 Tucson met de toevoeging van een paar voorzieningen die nu standaard zijn geworden.

Dit betekent dat het absoluut niet nodig is om van het model 2022 naar het model 2023 te upgraden, omdat u niets krijgt dat de moeite waard is.

Moet ik een Hyundai Tucson 2023 kopen?

Als u in de markt bent voor een familie-SUV die veel ruimte, veel technologie en een absolute veiligheid biedt, dan is de Tucson uw keuze. Ook is de Tucson een van de meest betrouwbare auto’s in zijn segment, wat betekent dat hij je nergens zal laten stranden.

Over het algemeen heeft Hyundai niet al te veel veranderingen aangebracht aan het model van 2023 omdat dat niet nodig was. Waarom iets repareren als het nog niet kapot is?

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts