Is de Hyundai i40 een goede auto?

Hyundai i40

De Hyundai i40 is een grote gezinssedan/estate die voornamelijk is ontworpen voor de Europese markt. Hij werd voor het eerst onthuld in 2011 en was in continue productie tot 2019. De i40 is zeker niet perfect, maar hij slaagt erin een relatief samenhangende ervaring te bieden voor de meeste mensen. Dus, is de Hyundai i40 een goede auto?

De Hyundai i40 is zeker een goede auto als dit soort auto’s zijn wat je wilt. De Hyundai i40 heeft een groot aantal motoren in de aanbieding, zodat het geen probleem is er één te vinden die aan uw wensen voldoet. Het design is niet bijzonder zoals dat het geval is bij Hyundai-modellen uit dit tijdperk. Het interieur ziet er goed uit en als u voor een hoog gespecificeerd model gaat, kan het echt goed uitgerust zijn.

Als het op rijden aankomt, voelt de i40 absoluut groter dan de meeste andere Hyundai-modellen en dat maakt de auto een stuk comfortabeler. Het is geen sportsedan en dat is overduidelijk zodra u in de auto stapt. De betrouwbaarheid is niet zo goed als bij de meeste Hyundai-modellen, en we noemen de meest voorkomende Hyundai i40-problemen.

Qua waarde is de i40 nu voor een zeer lage prijs te krijgen, wat de aanschaf ervan min of meer rechtvaardigt. Het is misschien niet het neusje van de zalm onder de betaalbare gezinsauto’s, maar voor die prijs is hij nauwelijks te overtreffen. De praktische bruikbaarheid is ook erg goed, vooral met de stationwagon-versie die heel wat mensen en spullen in de kofferbak kan stoppen.

  Hyundai Elantra betrouwbaarheid

Hyundai i40 – De aandrijflijn

Op het gebied van aandrijflijnopties is de i40 echt goed, want hij biedt een overvloed aan motoren. Het instapmodel is de 1.6L 4-cilinder gasmotor met 135 pk. U kunt ook kiezen voor de krachtigere 2.0L viercilinder met 200 pk of de iets aangepaste 2.0L viercilinder met 177 pk. Deze benzinemotoren zijn goed, maar de i40 is vooral ontworpen rondom dieselmotoren.

Het dieselmotorenpalet bestaat uit 1.7L 4-cilinder motoren in verschillende stadia van tuning. Je kunt de 1.7L krijgen met 116pk, 136pk of 140pk. Alle i40-modellen hebben voorwielaandrijving en u kunt kiezen uit een gewone handgeschakelde of een automatische koppeling.

Qua zuinigheid haalt de i40 maximaal zo’n 45-50 MPG met dieselmodellen, terwijl benzinemodellen tot 35 MPG zouden moeten kunnen rijden.

Hyundai i40 – Ontwerp en chassis

De Hyundai i40 ziet er vrij bescheiden uit, wat betekent dat hij geen prijzen gaat winnen. Hyundai maakte vroeger echt saai ogende auto’s tot de allernieuwste modellen die er in veel opzichten een stuk beter uitzien. Wat betreft het interieur is de i40 aardig, maar niets zal u versteld doen staan, zeker niet als u gewend bent aan het topsegment.

Wat het chassis betreft, is de i40 een door en door comfortabele en gebruiksvriendelijke auto. Dat betekent dat geen enkele i40 om diverse redenen overdreven sportief probeert te zijn. Het is echt een no-nonsense gezinsauto die doet wat hij moet doen.

Hyundai i40 – Betrouwbaarheid en veel voorkomende problemen

Op het gebied van betrouwbaarheid biedt de i40 niet zulke veelbelovende resultaten als de meeste andere Hyundai-modellen. De i30 en zelfs de i20 zijn beide betrouwbaarder dan de i40, wat een verrassing is omdat de i40 het topmodel uit het “i”-gamma is.

  Is de Hyundai i20 een goede auto?

De meest voorkomende problemen met de Hyundai i40 zijn diverse problemen met het DPF-filter, problemen met de elektronica, problemen met de bekleding en uitrusting en problemen met de stuurinrichting. Al met al kan de i40 zich staande houden als het gaat om betrouwbaarheid, maar je moet hem wel vaak en volgens alle Hyundai service bulletins onderhouden.

Hyundai i40 – Waarde en bruikbaarheid

Qua waarde is de i40 behoorlijk in waarde gedaald, wat betekent dat hij voor een heel betaalbare prijs te krijgen is. Voor de prijs is het moeilijk om de i40 te verslaan, maar als u van plan bent hem te kopen, zorg dan voor een inspectie vóór de aankoop. Nieuwe i40-modellen zijn al enkele jaren niet meer verkrijgbaar, zodat de tweedehandsmarkt de enige optie is.

De i40 is erg praktisch omdat hij vrij groot is. Ook de kofferbak is groot, vooral bij de stationcar versie, waar zonder problemen vier volwassenen in passen. Het zicht is een beetje beperkt door de omvang van de auto, maar dat is niet abnormaal voor deze omvang.

FAQ

Hoe lang gaat de Hyundai i40 mee?

Correct voorspellen hoe lang een auto meegaat is een uiterst moeilijke taak, omdat er veel variabelen zijn die dat uiteindelijk beïnvloeden. De i40 zou minstens 200.000 km moeten kunnen meegaan als u hem goed verzorgt, dus regelmatig onderhoudt. Hij is misschien niet zo betrouwbaar als de meeste Hyundai-modellen, maar dat is geen al te groot probleem in vergelijking met de meeste auto’s die er zijn.

  Hyundai Accent Betrouwbaarheid

Het goede nieuws is dat reserveonderdelen relatief gemakkelijk te krijgen zijn, omdat de i40 min of meer dezelfde onderstellen gebruikt als veel andere i-serie modellen.

Is de Hyundai i40 een luxe auto?

De Hyundai i40 is een grote gezinssedan/estate en deelt dus bepaalde gelijkenissen met premium grote auto’s van diverse luxemerken. Hoe dan ook, de enige overeenkomst tussen deze auto’s en de i40 is beperkt tot de grootte.

De i40 is niet comfortabel of luxueus genoeg om een luxe auto te worden genoemd en dat is duidelijk zodra u in de i40 stapt. Dat wil niet zeggen dat de i40 oncomfortabel is, maar wel dat echte luxe auto’s zich op een heel ander niveau bevinden.

Waarom is Hyundai gestopt met de i40?

De Hyundai i40 werd stopgezet omdat hij nooit echt succesvol was. De meeste kopers van grote sedans in Europa kiezen voor luxemerken of gaan helemaal niet voor grote sedans. De i40 kwam nooit naar de VS omdat de Sonata de populairste Hyundai sedan ooit is.

Nieuw-Zeeland en Australië kregen de i40 ook, maar Hyundai besloot de Sonata aan te bieden in plaats van de i40, ongeveer een jaar voordat de i40 volledig werd stopgezet. Al met al was de i40 nooit zo populair, want de verkoopcijfers waren in het beste geval behoorlijk.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts