Is de Hyundai i20 een goede auto?

Is de Hyundai i20 een goede auto?

De Hyundai i20 is een kleine hatchback die voor het eerst werd onthuld in 2008 en vandaag de dag nog steeds in productie is. De i20 heeft drie verschillende generaties voortgebracht en de laatste kwam uit in 2019. Het is de tweede kleinste hatchback in de familie van Hyundai en ook een van de meest succesvolle. Is de Hyundai i20 een goede auto?

De Hyundai i20 is inderdaad een heel goede auto omdat hij veel waar voor zijn geld biedt. Hij wordt ook geleverd met behoorlijk krachtige, maar efficiënte en verfijnde motoren die perfect passen bij het karakter van de auto. Het uiterlijk van de i20 was bij de eerste twee generaties een beetje saai, maar de derde generatie i20 heeft de boel flink opgefrist.

Het interieur van de eerste twee generaties was een beetje vaag, maar de derde generatie i20 ziet er veel beter uit. De betrouwbaarheid is minder goed dan vroeger, maar dat is te verwachten, want de nieuwe i20 is veel complexer en in alle opzichten beter. We zetten in dit artikel de meest voorkomende problemen met de Hyundai i20 op een rij.

Qua waarde krijgt u echt veel voor uw geld met de nieuwe i20, terwijl de vorige twee generaties ook redelijk geprijsd zijn op de 2e hands markt. De praktische bruikbaarheid is vergelijkbaar met andere auto’s in dit segment, wat betekent dat de i20 niet de beste is als het gaat om het vervoeren van meer dan twee personen tegelijk.

Hyundai i20 – De krachtbron

De 3e generatie Hyundai i20 wordt geleverd met twee verschillende benzinemotoren, een kleinere 1.0L 3-cilinder motor met 100pk en 126lb-ft koppel of een grotere, maar minder krachtige 1.2L 4-cilinder motor met 84pk en 87lb-ft koppel. Deze i20 heeft geen dieselmotoren in zijn gamma, omdat Hyundai een paar jaar geleden besloot alle dieselmotoren uit te faseren.

  Hyundai Santa Fe Sport Betrouwbaarheid

De tweede generatie van de i20 biedt drie verschillende benzinemotoren met vermogens die variëren tussen 84pk, 101pk en 120pk. De tweede generatie van de i20 is ook leverbaar met twee verschillende 4-cilinder dieselmotoren met vermogens die variëren van 75 tot 90 pk. Alle i20 versies zijn FWD en je hebt de keuze uit een 6-traps automaat of een 5-traps handgeschakelde.

De krachtigste en meest opwindende i20 is de i20 N performance versie met meer dan 200pk. Voor de nieuwste i20-modellen kunt u tot 45 km/u verwachten, terwijl de oudere dieselvarianten tot 65 km/u kunnen opleveren.

Hyundai i20 – Ontwerp en chassis

Qua exterieurdesign is de nieuwe i20 echt een topper in vergelijking met de vorige twee generaties, die niet zo bijzonder waren. Het interieur is vrijwel hetzelfde verhaal: de vorige twee generaties waren saai en de derde generatie i20 ziet er echt futuristisch en aantrekkelijk uit.

De rijervaring is uitsluitend gericht op gebruiksgemak en comfort, behalve bij het N-model dat een stuggere ophanging biedt waardoor de auto een stuk beter stuurt. Al met al rijdt de i20 volkomen voorspelbaar, veilig, degelijk en gemakkelijk.

Hyundai i20 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Het nieuwste model Hyundai i20 lijkt over het geheel genomen een relatief betrouwbare auto, maar het lijkt er ook op dat de 2e generatie het meest betrouwbaar was van de groep. Dat komt waarschijnlijk omdat de 3e generatie nog relatief vers is en steeds betrouwbaarder wordt naarmate er nieuwe modellen uitkomen. Ook moeten we vermelden dat de 3e generatie i20 verreweg de meest complexe i20 tot nu toe is.

  Is de Hyundai Elantra een goede auto?

De meest voorkomende Hyundai i20 problemen hebben te maken met de motor van de auto, de elektrische systemen, de uitrusting, het stuursysteem en slechte afdichtingen rond de voorruit en de deuren.

Hyundai i20 – Waarde en bruikbaarheid

De Hyundai i20 bevindt zich stevig in de betaalbare automarkt, wat betekent dat de meeste automobilisten hem kunnen kopen. Voor de prijs krijgt u echt veel als u van het merk en het uiterlijk van de auto houdt. Tweedehands modellen zijn ook echt populair over de hele wereld omdat ze betrouwbaar, efficiënt en goedkoop zijn.

De praktische bruikbaarheid is vergelijkbaar met andere auto’s uit dit segment, wat betekent dat de i20 niet echt een auto is die ontworpen is om mensen te vervoeren. Het is wel een auto met een goed zicht rondom en een auto waarmee over het algemeen goed te leven valt.

FAQ

Wordt de Hyundai i20 in de VS verkocht?

De Hyundai i20 is vooralsnog niet verkrijgbaar in de VS, waarschijnlijk omdat hij te veel lijkt op de Hyundai Accent en omdat dit soort auto’s niet echt populair is in de VS. De Accent was vroeger ook leverbaar als hatchback en leek daarmee te veel op de i20.

De Amerikaanse markt is niet dol op kleine auto’s in het algemeen, omdat de meeste wegen in de VS breed zijn en er in de meeste steden in de VS echt geen tekort aan parkeerplaatsen is. Als we dat combineren met het feit dat de VS doorgaans goedkopere gasprijzen hebben, is het logisch dat auto’s als de i20 daar niet echt populair zijn.

  Is de Hyundai i10 een goede auto?

Is de Hyundai i20 een luxe auto?

De Hyundai i20 is niet echt een luxe auto, ook al heeft de laatste generatie van de i20 wel wat overeenkomsten met veel duurdere en luxere auto’s. Hyundai heeft hun designteam echt een loer gedraaid, want Hyundai maakte vroeger de saaiste auto’s die er zijn, maar de nieuwste Hyundai-modellen zien er geweldig uit.

Dit heeft ertoe bijgedragen dat veel mensen vinden dat auto’s als de i20 in een hogere prijsklasse thuishoren. Als u niet helemaal overtuigd bent, vergelijk dan zeker de huidige generatie van de Hyundai Santa Fe SUV met de vorige.

Is de Hyundai i20 goedkoop in het gebruik?

Een van de belangrijkste redenen waarom de Hyundai i20 altijd vrij succesvol is geweest, is zijn lage gebruikskosten. Om te beginnen kost de i20 niet veel geld om te kopen en te verzekeren. De motoren zijn allemaal zuinig en dat betekent dat de brandstofkosten helemaal niet slecht zijn.

Als we dat combineren met het feit dat de reparatiekosten ook laag zijn en niet zo vaak voorkomen, is het vrij duidelijk dat je niet veel geld nodig hebt om de i20 te bezitten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts