Is de Hyundai Palisade een goede auto?

Is de Hyundai Palisade een goede auto?

De Hyundai Palisade is een middelgrote familie-SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2018 en is ontworpen om voornamelijk in de VS te worden verkocht. De naam Palisade is geïnspireerd op de Pacific Palisades, een reeks kustkliffen die te vinden zijn in Zuid-Californië. De Palisade lijkt wel heel goed te verkopen, maar is de Hyundai Palisade een goede auto?

Ja, de Hyundai Palisade is een van de beste middelgrote familie-SUV’s die je op dit moment kunt kopen, want hij wordt echt goed gewaardeerd, hij krijgt goede motoren, hij ziet er goed uit, hij biedt veel ruimte, en hij is redelijk betrouwbaar. De Palisade is de grootste personenauto van Hyundai op dit moment en dat betekent dat hij ook drie rijen zitplaatsen heeft.

Het is misschien geen echte terreinauto zoals sommige andere grotere SUV’s, maar de Palisade is wel voorzien van AWD, wat genoeg moet zijn om af en toe van de stoep of in de sneeuw te rijden. De Palisade rijdt zoals hij eruit ziet en dat betekent dat u zeker het gewicht van de auto voelt en dat uw rijpositie echt hoog is.

Al met al is de Hyundai Palisade een zeer goede middelgrote SUV die alles biedt wat u van een SUV van dit formaat verlangt. Het is een goed afgerond pakket dat veel uitrusting krijgt in vrijwel alle uitrustingsniveaus.

Hyundai Palisade – De krachtbron

De Hyundai Palisade wordt geleverd met een 3.8L direct ingespoten 6-cilinder motor die 295pk en 216lb-ft koppel levert. Deze motor kan worden geleverd met een permanent FWD systeem voor degenen die niet om AWD geven en brandstof willen besparen of met AWD. Naar mijn mening is het kopen van zo’n grote SUV zonder AWD-systeem onaanvaardbaar.

  Hyundai Ioniq 5 Electric Betrouwbaarheid

De 3.8L V6 is een bekende Hyundai-motor die afkomstig is uit de Lamba-motorserie, een serie motoren die vooral werd gebruikt voor Hyundai-modellen in het hogere segment, zoals de Equus of de Genesis. Deze motor is gekoppeld aan een soepele automatische 8-versnellingsbak waarmee de Palisade tot 19 MPG in de stad, 25 MPG op de snelweg of 21 MPG gecombineerd kan rijden.

Volgens recente statistieken zou de Palisade binnenkort kunnen worden uitgerust met een kleinere 2.2L viercilinder benzinemotor die dezelfde prestaties zal leveren, maar met een lagere CO2-uitstoot en een betere efficiëntie. In andere markten is de Palisade zelfs leverbaar met een dieselmotor, maar diesel is in de VS alleen voorbehouden aan pick-ups en bedrijfswagens.

Hyundai Palisade – Ontwerp en chassis

Als het op design aankomt, levert de Hyundai Palisade zeker prestaties, want hij ziet er echt goed uit. Je ziet meteen dat Hyundai de Palisade heeft ontworpen voor de Amerikaanse markt door zijn boxy design en lange imposante neus. Het interieur van de Hyundai Palisade ziet er zeer luxe uit en is gevuld met verbazingwekkende technologie die de rijervaring sterk verbetert.

Het chassis en de ophanging van de Hyundai Palisade zijn ook indrukwekkend, want de auto is comfortabel en relatief meegaand. Zeker, hij helt veel over in bochten, maar dat is te verwachten van een auto van dit formaat.

  Hyundai Equus Betrouwbaarheid

Hyundai Palisade – Betrouwbaarheid en veel voorkomende problemen

Als het gaat om betrouwbaarheid, lijkt de Hyundai Palisade beter te zijn dan de meeste middelgrote en grote SUV’s die er zijn. Er zijn enkele problemen die het bespreken waard zijn, maar de meeste daarvan zijn te wijten aan gebrekkig onderhoud of zijn problemen die bij toekomstige iteraties zijn/worden opgelost.

Allereerst klagen eigenaren dat de motor veel te luid is en trilt bij hogere snelheden. De veiligheidssystemen zoals dodehoekassistentie, rijstrookassistentie en automatisch remmen worden soms willekeurig geactiveerd. Eigenaren zeiden ook dat de Palisade last heeft van bepaalde apparatuurgerelateerde problemen en bepaalde elektrische problemen.

Hyundai Palisade – Waarde en bruikbaarheid

De prijs van een gloednieuwe Hyundai Palisade begint bij 33.150 dollar, terwijl de duurste modellen gemakkelijk kunnen oplopen tot 50.000 dollar. Voor die prijs vind je niet echt veel competente middelgrote SUV’s en daarom is de Palisade zo’n goede deal. Tweedehands exemplaren kunnen zelfs voor minder geld worden gekocht, wat een heel verleidelijk vooruitzicht is.

Het praktische aspect is ook heel goed, want de Palisade heeft drie zitrijen, een grote kofferbak, een geweldig zicht en is een heel gemakkelijke auto om in en uit te stappen. Hij heeft veel gezinsvriendelijke voorzieningen die hem tot een echt goede personenauto maken.

FAQ

Is de Hyundai Palisade een luxe SUV?

De Hyundai Palisade is geen door en door luxe SUV en dat merk je aan het prijskaartje van de auto. Maar de Palisade krijgt wel bepaalde luxe features zoals LED verlichting, veel ruimte, coole interieur features, en alle noodzakelijke veiligheid en gemak sensoren en technologieën.

  Hyundai Genesis Coupé Betrouwbaarheid

De motor zelf is ook echt goed, want hij biedt 300pk en is een V6. Dit is vrij zeldzaam in niet-luxeauto’s, want deze motoren zijn doorgaans soepeler, krachtiger en ronduit leuker om mee te rijden dan kleine 4-cilinders.

Welke SUV’s concurreren met de Hyundai Palisade?

De Hyundai Palisade concurreert met de Honda Pilot, die tussen 38.000 en 52.000 dollar kost en ook een V6-motor krijgt. De Subaru Ascent uit 2022 krijgt een platte 4-cilinder turbomotor en kost tussen $32.000 en $45.000, maar valt volgens velen in een heel andere categorie. De nieuwe Kia Telluride concurreert frontaal met de Palisade, vooral omdat hij ook dezelfde motor krijgt.

De Toyota Highlander is ook een sterke concurrent van zowel de Pilot als de Palisade, vooral omdat hij een V6 krijgt en omdat hij leverbaar is met een hybride. De prijs van de Highlander is bijna identiek aan die van de Palisade, waardoor deze twee elkaars concurrenten zijn.

Is de Kia Telluride beter dan de Hyundai Palisade?

De Kia Telluride verslaat de Palisade op het gebied van design, interieur, laadruimte, betrouwbaarheid, prijs en brandstofverbruik. Aan de andere kant is de Palisade comfortabeler, rijdt hij beter en is hij veiliger. Als u wilt kiezen tussen deze twee, moet u kiezen welke van deze kenmerken voor u het belangrijkst is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts