Hyundai Genesis Coupé Betrouwbaarheid

Hyundai is alom bekend en beroemd voor de productie van een breed scala aan betrouwbare voertuigen, van SUV’s en sedans tot luxe- en sportwagens. Ze hebben een succesvolle markt bereikt in bijna alle afdelingen. De Hyundai Genesis Coupé is een ander voorbeeld van glans uit het verleden op de Hyundai-markt. Hij werd voor het eerst uitgebracht in 2008 als Hyundai’s allereerste sportcoupé met achterwielaandrijving.

Overzicht

De Genesis Coupe is een sportcoupé met achterwielaandrijving en een 3,8-liter V6-motor die goed is voor 348 pk. Hij is er in twee varianten met standaard een handgeschakelde 6-versnellingsbak en een model met 8-traps automatische transmissie. De Genesis Coupe 3.8 kan ook worden opgevoerd met behulp van turbo om de meest zuinige, efficiënte en veilige weg voorwaarts te bieden. De 2-deurs achterwielaangedreven Coupe heeft een topsnelheid van 162 mph.

Betrouwbaarheid

Hyundai is een betrouwbaar merk omdat al zijn auto’s ontworpen zijn om lang mee te gaan. Op het gebied van betrouwbaarheid scoort de Hyundai Genesis Coupe met een waardering van 3,5 uit 5,0 en staat daarmee op de 16e plaats van 31 luxe midsize auto’s, volgens RepairPal. De auto is zeer betrouwbaar en met het juiste onderhoud kan de Genesis Coupé meer dan 1 miljoen mijl meegaan.

Veiligheid

De Genesis coupé bleef van 2010 tot 2016 in productie. Het 2016 model van Genesis Coupé bood veel veiligheidsvoorzieningen zoals tractiecontrole, remassistentie, ABS, schijfremmen, airbags, en stabiliteitscontrole. Deze functies hielpen de Genesis Coupé om een waardering van 36,88 op 37 te krijgen, volgens de ANCAP-beoordeling van het 2014-model.

  Hyundai Elantra Touring betrouwbaarheid

Doorverkoopwaarde

De Genesis Coupé is een goed uitgeruste en vrij krachtige prestatieauto die zijn waarde gedurende een langere periode op de markt vasthoudt. De restwaarde is echter redelijk afhankelijk van de staat waarin de auto verkeert. De Genesis Coupe wordt geschat op een afschrijving van 53% na 5 jaar.

Onderhoud & Reparatie

De onderhouds- en reparatiekosten zijn ook belangrijk bij het factoriseren van de betrouwbaarheid van een auto. In het geval van de Genesis Coupe liggen de jaarlijkse onderhoudskosten rond de $621, wat een gemiddelde waarde laat zien.

FAQ

Is de Hyundai Genesis Coupe een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Hyundai Genesis Coupe is een auto met achterwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Hyundai Genesis Coupé?

De Hyundai Genesis Coupe is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Subcompacte Auto’s

Wat zijn de pk’s in een Genesis Coupe en heeft deze een turbo?

De Hyundai Genesis Coupe heeft 348 pk en 295 lb-ft koppel. De motor is een Premium Unleaded V-6 met een cilinderinhoud van 3.8 L Het brandstofsysteem is: Benzine Direct Injectie.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Hyundai Genesis Coupe?

12,95 cm.

Welk type wielen heeft het?

Hyundai Genesis Coupe heeft 19 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 19 X 8,5 inch Aluminium Achterwielen.

Is de Hyundai Genesis Coupe een goede auto?

Hoewel de Hyundai Genesis een geweldige sport coupe is, zijn er veel gebreken die voorkomen dat hij overtuigend is. De totale 23 mpg is indrukwekkend, dankzij de krachtige V6 motor. Het is leuk om de Coupe te rijden vanwege zijn kracht en sportieve rijgedrag.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts