Mercedes AMG GLE43 Coupé / GLE63 S Coupé klasse Betrouwbaarheid

Als Duitse autofabrikant is Mercedes al meer dan honderd jaar een van de meest luxueuze, premium en betrouwbare merken op de markt. De GLE-Klasse omvat middelgrote luxe SUV’s die gelijkwaardig zijn aan de E-Klasse. Het AMG-model GLE63 S is een 5-deurs coupé SUV met de snelste motor uit zijn reeks.

Overzicht

De GLE-klasse is sinds 1997 in productie en de serie is momenteel aan zijn 4e generatie toe. De AMG GLE63 heeft een 4,0-liter V8 Biturbo + EQ Boost-motor die maximaal 603 pk levert en in slechts 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een van de belangrijkste aandachtspunten van kopers voordat ze een voertuig kopen. Mercedes is al een tijdje op de markt en heeft zijn sporen verdiend, maar de extreem luxueuze wagens hebben ook hoge onderhoudskosten. De GLE-Klasse auto’s zijn behoorlijk solide geweest en de GLE63 heeft een geweldige betrouwbaarheidsscore van 78 op 100 door J.D Power.

Veiligheid

De veiligheidsfactor is een onderdeel van betrouwbaarheid en het is ook een deal-breaker voor veel mensen. Mercedes heeft, net als andere Duitse auto’s, een reputatie op het gebied van goede veiligheidsmaatregelen. De AMG GLE63 is niet crash-tested, maar de andere auto’s uit de serie hebben prima gepresteerd op het gebied van betrouwbaarheid.

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage is ook vrij belangrijk voor veel mensen omdat er veel auto’s zijn die hun waarde zeer snel verliezen. Mercedes heeft een goede reputatie op het gebied van waardevastheid en verliest ongeveer 45% van zijn oorspronkelijke waarde na 5 jaar. De AMG GLE63 verliest ongeveer 60% van zijn oorspronkelijke waarde.

  Welke auto's zijn vergelijkbaar met Mercedes A-Klasse?

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor van betrouwbaarheid van auto’s en veel mensen geloven dat Mercedes auto’s veel meer kosten in hun onderhoud dan hun andere rivalen in de VS. De AMG GLE63 heeft een gemiddelde onderhoudskost van ongeveer $900 per jaar.

FAQ

Is de Mercedes-AMG GLE43 Coupé / GLE63 S Coupé een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-AMG GLE43 Coupé / GLE63 S Coupé is een All Wheel auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-AMG GLE43 Coupé / GLE63 S Coupé?

De Mercedes-AMG GLE43 Coupé / GLE63 S Coupé is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Standaard SUV 4WD

Wat is het vermogen in een Mercedes-AMG GLE43 Coupé / GLE63 S Coupé en heeft deze een turbo?

De Mercedes-AMG GLE43 Coupé / GLE63 S Coupé heeft 577 pk en 561 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Premium Unleaded V-8 met een cilinderinhoud van 5.5 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

De Mercedes-AMG GLE43 Coupé / GLE63 S Coupé heeft 22 X 10 inch aluminium voorwielen en 22 X 11,5 inch aluminium achterwielen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts