Is de Hyundai i10 een goede auto?

Is de Hyundai i10 een goede auto?

De Hyundai i10 is een kleine stadshatchback, ontworpen als het instapmodel dat Hyundai voor geld kan kopen. De i10 werd voor het eerst geïntroduceerd in 2007 en wordt nog steeds geproduceerd. In de afgelopen anderhalf decennium heeft de i10 drie verschillende generaties voortgebracht, die allemaal nog steeds populair zijn. Is de Hyundai i10 een goede auto?

De Hyundai i10 is inderdaad een heel goede auto, want u krijgt echt veel waar voor uw geld. De nieuwste generatie van de i10 is er alleen met benzinemotor, terwijl de vorige generaties ook met dieselmotor leverbaar waren. Het design is helemaal niet memorabel, maar het is onmiskenbaar een Hyundai hatchback.

Wat betreft het interieur is het min of meer hetzelfde verhaal, want de i10 heeft niet echt veel voorzieningen. Het onderstel en de vering zijn afgestemd op comfort en gebruiksgemak en dat betekent dat de i10 niet echt een prestatiegerichte auto is, maar hij kan zich goed staande houden in de bochten.

Zowel de betrouwbaarheid als de waarde zijn uitstekend, omdat de i10 het grootste deel van zijn levensduur probleemloos blijft en omdat hij echt betaalbaar is, zowel nieuw als tweedehands. Het praktische aspect is een beetje lastig, omdat de i10 technisch gezien een subcompacte hatchback is die niet is ontworpen om vaak achterpassagiers te vervoeren.

Hyundai i10 – De aandrijflijn

De nieuwste generatie van de i10 (vanaf 2019) is alleen leverbaar met benzinemotoren. Het instapmodel krijgt een 1.0L driecilindermotor met 67 pk en 70 lb-ft koppel, terwijl het topmodel een driecilinder lijnmotor krijgt met 100 pk en 126 lb-ft koppel. Beide worden geleverd met een handgeschakelde 5-versnellingsbak of een 6-traps automaat.

  Hyundai Elantra Touring betrouwbaarheid

De vorige generatie van de i10 (2013-2019) is ook leverbaar met diesel- en benzinemotoren. De vermogens variëren van 66 tot 90 pk en alle versies van de i10 hebben uitsluitend FWD. Het rendement is uitstekend, want deze motoren leveren tot 56 km/u, wat meer dan goed is voor een benzinemotor.

Al met al zullen veel mensen vinden dat de i10 een echte N-Line behandeling verdient met een krachtige motor. Het is echter een stadsauto, en met de i10 heb je alles wat je nodig hebt voor een goede stadsauto.

Hyundai i10 – Ontwerp en onderstel

Qua design is de i10 niet echt bijzonder in welke vorm dan ook, zoals meestal het geval is bij Hyundai design in voorgaande generaties. Het interieur is vrijwel hetzelfde en heeft niets speciaals. Het kan goed uitgerust zijn als u voor een duurder model gaat, maar zelfs dan heeft het absoluut niets speciaals.

Het onderstel en de vering zijn relatief comfortabel, maar de i10 voelt wel redelijk dynamisch aan. De N-Line uitvoering krijgt nog stuggere veren, waardoor de i10 zich beter staande houdt in de bochten. Toch is dit allemaal niet zo spannend omdat de motor simpelweg te zwak is.

Hyundai i10 – Betrouwbaarheid en algemene problemen

Op het gebied van betrouwbaarheid is de i10 echt goed, zoals blijkt uit de meeste moderne betrouwbaarheidstabellen en onderzoeken. Dat komt omdat de i10 wordt gemaakt door Hyundai, een merk dat erom bekend staat zijn best te doen om betrouwbare auto’s te maken. Bovendien is de i10 echt een eenvoudige auto die zowel licht als ongeremd is, wat betekent dat er niet veel mis kan gaan.

  Is de Hyundai Kona een goede auto?

De meest voorkomende problemen met de i10 zijn problemen met de transmissie, het elektrisch systeem, de remmen, de airco en de ophanging. Al met al, als u er goed voor zorgt, zal de i10 u waarschijnlijk lang van dienst zijn.

Hyundai i10 – Waarde en bruikbaarheid

De Hyundai i10 is de goedkoopste en minst dure Hyundai van dit moment. Dat betekent dat bijna iedereen met een baan het zich kan veroorloven om hem te kopen. Tweedehands modellen zijn zelfs goedkoper dan dat en verkopen heel goed op de tweedehandsmarkt. Qua waarde is er eigenlijk niets op de i10 aan te merken, want hij is spotgoedkoop.

De praktische kant daarentegen is veel complexer. De i10 is een kleine auto die niet bedoeld is om achterpassagiers te vervoeren. De bagageruimte is ook echt beperkt, maar er kan nog één persoon in voor een weekendje weg. Het goede nieuws is dat hij klein is en gemakkelijk overal geparkeerd kan worden.

FAQ Sectie

Hoe lang gaat een Hyundai i10 mee?

Het is uiterst moeilijk om aan te geven hoe lang een auto meegaat, omdat er veel variabelen meespelen. Als u al uw onderhoud doet wanneer dat nodig is, kunt u verwachten dat de i10 op zijn minst 200 km meegaat. Het goede nieuws is dat de i10 helemaal niet duur is in onderhoud en dat de nieuwere generaties i10 in dat opzicht nog beter zijn.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai Tucson

Ook al waren er enkele modellen die op jonge leeftijd lijken te zijn overleden, de meeste levensbedreigende i10 problemen werden veroorzaakt door eigenaren die hun auto niet goed verzorgden. Al met al, als u uw nodige zorgvuldigheid betracht, gaat uw i10 waarschijnlijk lang mee.

Is de Hyundai i10 een goede auto voor op de snelweg?

Je zou denken dat een auto zo klein als de i10 een nachtmerrie is om mee op de snelweg te rijden, maar het tegendeel is waar. De i10, zeker de nieuwste, is ontworpen met het oog op aerodynamica, zodat de auto ook bij hogere snelheden stabiel en overzichtelijk is.

Daarom zult u op de snelweg niet het gevoel hebben in een fiets te rijden, maar in een auto die ook stil en beheerst kan zijn.

Is er een prestatieversie van de Hyundai i10?

De Hyundai i10 is er niet in een echte performance-variant en dat betekent dat een echte i10 N simpelweg niet bestaat en ook niet gaat bestaan, aangezien de i10 binnenkort helemaal uit productie wordt genomen. Het dichtst bij een “performance” i10 komt echter de i10 T-GDI met een 100 pk sterke driecilindermotor.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts