Hyundai i10 vs VW Up – Wat is beter?

Is de Hyundai i10 een goede auto?

Kleine auto’s zijn niet meer wat ze geweest zijn, want ze beschikken tegenwoordig over bijna dezelfde hoeveelheid technologie en functies als grote auto’s. Dat betekent dat auto’s als de Hyundai i10 en de VW Up nu dingen kunnen die tientallen jaren geleden met een kleine auto gewoon niet mogelijk waren. Ze kunnen nu voor allerlei doeleinden worden gebruikt omdat ze de ruimte beter beheren en veiliger en krachtiger zijn.

De Hyundai i10 verscheen voor het eerst in 2007 en heeft sindsdien drie verschillende generaties voortgebracht. De nieuwste i10 werd geïntroduceerd voor het modeljaar 2019/2020 en is verkrijgbaar met een kleine selectie motoren. De VW UP werd voor het eerst geïntroduceerd in 2010/2011 en is nu aan zijn tweede generatie toe. De VW Up is verkrijgbaar met meer motoren en meer keuze.

In dit artikel zetten we deze twee kleine auto’s tegenover elkaar en vertellen we waarom de ene beter is dan de andere. We vergelijken ze in verschillende categorieën zoals motorkeuze, design, interieur, ruimte, bruikbaarheid, veiligheid, efficiëntie, betrouwbaarheid en hoe het voelt om ermee te rijden.

Zoals in het begin vermeld, hebben kleine auto’s een lange weg afgelegd en kunnen ze zich nu in veel categorieën meten met grotere auto’s. Dus, Hyundai i10 vs VW Up – Wat is beter?

Hyundai i10

De Hyundai i10 is een van de goedkoopste auto’s in dit segment en Hyundai deed dat omdat ze in verschillende categorieën geld konden besparen. Eén van de manieren waarop Hyundai dat voor elkaar heeft gekregen is door slechts twee motoren aan te bieden, allemaal benzinemotoren. De kleinere 1.0L driecilinder biedt 67pk of 100pk, terwijl de grotere 1.2L driecilinder 87pk biedt.

  Hyundai i10 vs Opel Corsa - Wat is beter?

Alle i10-modellen hebben FWD, een handgeschakelde versnellingsbak is standaard en een automaat is een optie. Qua design ziet de nieuwe i10 er authentieker en coherenter uit dan de oude, maar Hyundai heeft nog een lange weg te gaan voordat ze de best uitziende subcompacte hatchback kunnen maken. Het interieur is modern en goed ingericht, zodanig dat het duurder oogt dan het is.

De rijervaring is meestal zonder verrassingen en dat betekent dat de i10 heel gemakkelijk te besturen is, maar absoluut niet spannend. De betrouwbaarheid is uitstekend, want de i10 is een van de meest betrouwbare auto’s in dit segment. De waarde is sterk omdat de afschrijving niet zo overdreven is als bij sommige andere auto’s in dit segment.

De praktische bruikbaarheid is goed, want de i10 biedt een forse kofferbak en veel ruimte voor zijn segment. Hoe dan ook, u kunt beter voor iets groters gaan als u vaak passagiers vervoert.

VW Up

De Volkswagen Up kost iets meer dan de i10, maar de verschillen zijn niet groot. Qua motorkeuze is de VW Up verkrijgbaar met een 1.0L driecilinder motor in verschillende stadia van tuning. Dat betekent dat je hem kunt krijgen met 60pk, 75pk, 90pk of zelfs 115pk voor het GTI-model. De VW Up is ook verkrijgbaar als elektrische auto met een kleine 36,8kWh batterij en 83pk.

  Is de Volkswagen Up een goede auto?

Alle VW Up modellen zijn FWD, een handgeschakelde versnellingsbak is standaard, terwijl een automatische transmissie als optie leverbaar is. Het ontwerp van de VW Up is zeker authentiek, maar is niets bijzonders. Het interieur ziet er cool, jeugdig en modern uit, maar het ziet er niet bijzonder modern uit in deze tijd.

De betrouwbaarheid is eigenlijk heel goed, maar niet zo goed als bij de i10. De rijervaring is niets bijzonders, terwijl het TSI GTI-model wel behoorlijke rijeigenschappen biedt. De waarden van deze auto zijn over de hele linie sterk, terwijl de praktische bruikbaarheid op zijn best oké is.

Verdict – Gelijkspel

Het kiezen van een winnaar hangt af van wat u belangrijker vindt, want beide kunnen elkaar in verschillende categorieën overtreffen. De Hyundai i10 is de betere auto op het gebied van prijs, betrouwbaarheid, standaarduitrusting en ruimte, terwijl de VW Up beter is op het gebied van motoren, rijervaring, uitstraling en aandrijflijnopties.

Het is hier echt nek aan nek en dat betekent dat u geen slechte beslissing kunt nemen bij het kiezen van een van deze twee. De i10 is een beetje moderner en in lijn met wat je zou verwachten van een 2022 subcompacte auto, maar de VW Up biedt een solide basis omdat hij zich zelfs staande weet te houden tegenover een vergelijkbaar nieuwer model.

FAQ

Wordt de VW Up niet meer aangeboden?

VW is een jaar of twee geleden gestopt met het aanbieden van de VW Up omdat ze besloten hebben hun aandacht te richten op het maken van elektrische voertuigen uit de .ID line-up. VW zegt dat ze binnenkort met een vervanger voor de VW Up komen, wat betekent dat we kunnen verwachten dat het een 100% elektrische auto wordt.

  Passen Mercedes velgen op VW

Dit is volkomen logisch aangezien deze kleine auto’s beter af zijn met een volledig EV-platform. Dit gezegd zijnde, kunnen we verwachten dat Hyundai binnenkort met een eigen versie van de subcompacte EV komt.

Is de Hyundai i10 efficiënter dan de VW Up?

Als het op efficiëntie aankomt, ligt de VW Up ook nek aan nek met de i10, wat betekent dat beide auto’s in het beste geval tussen 45 en 55 km/u halen. Deze cijfers zijn echt goed voor alle auto’s, wat betekent dat u deze twee hier niet kunt bekritiseren.

De VW Up heeft één voordeel: hij is verkrijgbaar met een elektrische aandrijflijn, terwijl de i10 dat niet is. Hoe dan ook, de efficiëntie is bij beide echt goed, zodat u hier geen verkeerde beslissing kunt nemen.

Is de Hyundai i10 veiliger dan de VW Up?

De Hyundai i10 is de veiligste van de twee omdat hij een 5-sterren stellaire veiligheidsscore krijgt dankzij de geweldige bescherming bij botsingen en de vele actieve veiligheidsvoorzieningen, terwijl de VW Up slechts 3 sterren krijgt. Dat komt omdat de VW Up niet de beste is als het gaat om bescherming van voetgangers en omdat hij nogal wat actieve veiligheidsvoorzieningen mist, zowel standaard als volledig uitgerust.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts