Veel voorkomende problemen met Hyundai i20

Hyundai i20 problemen

De Hyundai i20 is een kleine stadshatchback en een van de meest betaalbare Hyundai hatchbacks op de markt. De i20 werd voor het eerst geïntroduceerd in 2008 en is sindsdien continu in productie geweest. Gedurende deze tijd is Hyundai erin geslaagd om een ton van deze te verkopen omdat ze efficiënt zijn, betaalbaar om te kopen, betaalbaar om te rijden, en ook alles wat je nodig hebt van dit type auto.

Als het gaat om betrouwbaarheid, lijkt de i20 ook redelijk goed te zijn, maar hij komt zeker niet in de buurt van de top. Veel andere Hyundai-modellen zijn aanzienlijk beter, waaronder de i10. Hoe dan ook, geen enkele Hyundai is zonder gebreken en ook de i20 vormt daarop geen uitzondering. In dit artikel geven we een overzicht van veel voorkomende problemen met de Hyundai i20 en vertellen we u waar u zich op moet richten.

De meest voorkomende problemen met de Hyundai i20 hebben te maken met diverse elektrische systemen, de stuurinrichting, het binnendringen van water, de bekleding en uitrusting, en de motor. Het is vermeldenswaard dat sommige van deze problemen echt vaak voorkomen, terwijl andere dat niet zijn, maar uiterst gevaarlijk of duur zijn om te repareren.

Hoe dan ook, als u de Hyundai i20 wilt kopen, moet u een inspectie voor de aankoop uitvoeren. Anders riskeert u een heleboel problemen die uw algehele ervaring als eigenaar kunnen verpesten.

Hyundai i20 – Elektrische problemen

Het lijkt erop dat veel Hyundai modellen gevoelig zijn voor verschillende elektrische problemen en dat de Hyundai i20 niet anders is. Een van de meest besproken en ook frustrerende problemen is er een in verband met een gebroken klapsleutel. Het lijkt erop dat Hyundai niet al te veel moeite heeft gedaan om een stevig vouwsleutelmechanisme te ontwerpen, want dat van de i20 is berucht om zijn broosheid en de neiging om er helemaal af te vallen.

  Hyundai Elantra GT betrouwbaarheid

Tot overmaat van ramp kan ook de sleutelhanger zelf het begeven. De elektrische ramen zijn bij vrijwel alle i20-modellen gevoelig voor defecten. De buitenverlichting is een probleem op oudere i20-modellen, terwijl nieuwere i20-modellen soms last hebben van problemen met het infotainmentsysteem.

Hyundai i20 – Problemen met het stuursysteem

Veel eigenaren klagen dat de i20 last heeft van een luidruchtige stuurkolom, vooral als u vaak op ruwere wegen rijdt. Dit probleem is echter vooral te wijten aan een gebrek aan smering in de binnenste tandwielen, die enige liefde nodig hebben als u wilt dat ze rustiger worden. Het enige wat u hoeft te doen is uw stuurkolom gesmeerd houden en u kunt aan de slag.

Helaas is dit niet het ernstigste probleem met de i20-stuurinrichting, want het is ook bekend dat de stuurbekrachtiging het begeeft. De motor zelf kan oververhit raken en stopt dan met functioneren om niet door te branden. Als dat inderdaad gebeurt, moet u uw auto naar de dealer brengen, omdat alleen zij ervaren genoeg zijn om met dit probleem om te gaan.

Hyundai i20 – Water binnendringen

Een van de meest frustrerende problemen met een Hyundai i10 is het binnendringen van water in het interieur. Het lijkt erop dat de voorruit en de deurdeksels veel te snel verslechteren en zo water binnenlaten. Soms condenseert de voorruit gewoon een beetje te veel, wat betekent dat er nog geen water doorkomt, maar op een gegeven moment wel.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai Tucson

Een ander watergerelateerd probleem is dat de drankenkoeler in het dashboardkastje water begint te lekken onder het passagierscompartiment. De eenvoudigste manier om dit te verhelpen is door de koeler van het dashboardkastje uit te schakelen.

Hyundai i20 – Afwerkings- en uitrustingsproblemen

Oudere Hyundai i20 modellen hebben vaak last van allerlei problemen met afwerking en uitrusting, zoals een krakend dashboard en versleten stoelen. Dit valt vooral op bij auto’s met een lichter gekleurd interieur.

Andere uitrustingsproblemen zijn bepaalde versleten interieurschakelaars of defecte vergrendelingen van het kofferdeksel. Vrijwel al deze problemen komen vooral voor bij oudere Hyundai-modellen, behalve misschien bij versleten schakelaars die zelfs bij nieuwere modellen voorkomen.

Hyundai i20 – Motorproblemen

De motor van de i20 lijkt redelijk betrouwbaar, maar er zijn enkele problemen die de moeite waard zijn om nader te bekijken. Om te beginnen hebben veel eigenaren geklaagd over problemen met de katalysator die veel geld kosten om te repareren. Sommigen hebben geklaagd over het lekken van olie uit de pakking en mogelijk zelfs schade aan de dynamo.

De injectoren kunnen soms een probleem zijn, evenals de bobines. Al met al zou een goed onderhouden motor vrij moeten zijn van al deze problemen.

FAQ Sectie

Moet ik een Hyundai i20 kopen?

De Hyundai i20 is een betaalbare hatchback die aan de meeste van uw wensen voor een kleinere gezinsauto kan voldoen. Bovendien is het ook een betrouwbare, goedkope en zeer efficiënte auto. U levert dus eigenlijk niets in als u voor een Hyundai i20 kiest.

  Veelvoorkomende problemen met Hyundai Genesis

Als u echter gewend bent aan luxe auto’s of grotere auto’s in het algemeen, zult u de lagere kosten op prijs stellen, maar de i20 is niet echt de industriestandaard als het gaat om comfort, luxe, technologie en ruimte.

Welke auto’s concurreren met de Hyundai i20?

De Hyundai i20 bevindt zich in een vrij competitief segment dat gedomineerd wordt door zowat elke mainstream economische autofabrikant. Dat betekent dat de i20 concurreert met de Toyota Yaris, de Ford Fiesta, de Honda Civic, de Kia Rio, de Mazda 2, de Mini Cooper, de Peugeot 208, de Renault Clio en de Citroen C3.

Al deze auto’s zijn ontworpen met een soortgelijk doel: u veel waar voor uw geld bieden. Het zijn misschien niet de allergrootste luxe auto’s, of auto’s die aangename emoties oproepen, maar sommige mensen willen gewoon A-tot-B-vervoer, en deze zijn perfect voor zulke mensen.

Is de Hyundai i20 beschikbaar in N-uitvoering?

Jazeker. In de vorige vraag zeiden we dat de i20 een saaie auto is, maar als u de boel eens flink wilt opleuken, kunt u overwegen om de i20 N te kopen. Hoewel de i20 N veel meer geld kost, is hij het meer dan waard, want hij behoudt alle goede kanten die u gewoonlijk met de i20 krijgt en combineert dat met een 200 pk+ motor die daadwerkelijk aangename emoties opwekt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts