Hyundai i20 Jaren die je moet vermijden

Is de Hyundai i20 een goede auto?

Als je op zoek bent naar een Hyundai i20, is het belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je tot aankoop overgaat. Hoewel de i20 over het algemeen een betrouwbare en goed uitgeruste auto is, hebben bepaalde modeljaren problemen gerapporteerd en zijn ze daarom slechter dan andere.

In dit artikel gaan we dieper in op de slechte jaren van de Hyundai i20 en waar je op moet letten als je op zoek bent naar een tweedehands i20. We onderzoeken de gerapporteerde problemen voor elk van deze modeljaren en geven je de informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen van een gebruikte i20.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze i20 modeljaren niet altijd een slechte keuze zijn, omdat de meeste van deze problemen rechtstreeks verband houden met hoe mensen ze onderhouden. Om te beginnen met deze lijst: de Hyundai i20-jaren die je moet vermijden zijn de Hyundai i20 2010, de Hyundai i20 2011, de Hyundai i20 2012, de Hyundai i20 2015 en de Hyundai i20 2016.

De meeste van deze problemen zijn niet wijdverspreid en treffen mogelijk slechts een klein aantal eigenaren. Als je echter overweegt om een gebruikte Hyundai i20 uit een van deze modeljaren te kopen, is het belangrijk om je onderzoek te doen en de auto grondig te laten inspecteren voordat je tot aankoop overgaat.

Hyundai i20 uit 2010

Er zijn verschillende problemen gemeld met de Hyundai i20 uit 2010, waaronder motorproblemen zoals afslaan en plotseling vermogensverlies. Deze problemen werden vooral gemeld bij de modellen met benzinemotor. Het afslaan werd vaak veroorzaakt door de stationairregelklep van de auto, die het stationair toerental van de motor regelt.

  Veel voorkomende problemen met Hyundai Venue

Er waren ook verschillende meldingen van elektrische problemen, zoals problemen met de accu en de dynamo van de auto. Daarnaast meldden sommige eigenaren van de 2010 i20 problemen met de koppeling, zoals problemen met schakelen, slippen van de koppeling en problemen met het koppelingspedaal. Dit alles maakt de 2010 i20 iets problematischer dan de meeste i20 modeljaren.

Hyundai i20 2011

De 2011 Hyundai i20 had soortgelijke problemen als het 2010 model, met een aantal gerapporteerde motorproblemen zoals afslaan, vermogensverlies en problemen met het starten van de motor. Deze problemen deden zich vooral voor bij de modellen met benzinemotor en werden in verband gebracht met een defecte brandstofpomp of een slecht werkend elektronisch gasklepbedieningssysteem.

Er waren ook verschillende meldingen van elektrische problemen, zoals problemen met de accu en dynamo van de auto, die de algehele prestaties van de auto beïnvloedden. Daarnaast meldden sommige eigenaren van de 2011 i20 problemen met de versnellingsbak, waaronder problemen met schakelen, knarsende geluiden en koppelingsproblemen, die allemaal wat afbreuk deden aan een verder redelijk prettige versnellingsbak.

2012 Hyundai i20

Problemen met het brandstofsysteem namen het meest af van de 2012 i20 ervaring, meer specifiek, problemen met brandstoflekken en brandstofpompproblemen. Deze problemen hadden vooral te maken met een defecte afdichting van de brandstofpomp of een slecht functionerende brandstofdrukregelaar, wat kon leiden tot brandstoflekken, een lagere brandstofefficiëntie en mogelijk afslaan van de motor.

Elektrische problemen zoals problemen met de dynamo, kortsluiting, accessoireproblemen en problemen met de startmotor komen helaas ook vaak voor bij de 2012 i20.

Hyundai i20 2015

De 2015 Hyundai i20 ondervindt problemen met de transmissie/koppeling, waaronder slippen van de koppeling en problemen met schakelen. Deze twee worden meestal veroorzaakt door defecte koppelingsplaten en problemen met koppelingsontkoppelingslagers, die beide kunnen worden gerepareerd door onderdelen te vervangen.

  Hyundai Genesis betrouwbaarheid

De problemen met de transmissie omvatten verder ruw schakelen en een vertraging bij het inschakelen van de versnelling. Deze problemen kunnen te maken hebben met een defecte transmissiecontrolemodule of een beschadigde versnellingsbak, wat tot dure reparaties kan leiden als het probleem niet wordt opgelost.

2016 Hyundai i20

De 2016 i20 gaat door met de eeuwige strijd met de transmissie, waaronder plotseling vermogensverlies en problemen met schakelen. Plotseling vermogensverlies kan het gevolg zijn van een defecte transmissiecontrolemodule of een defecte transmissievloeistofpomp, waardoor het vermogen en de acceleratie afnemen.

Moeilijk schakelen kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals problemen met de transmissievloeistof, problemen met de module of zelfs een versnellingsbak die van binnenuit beschadigd is. In sommige gevallen kan de versnellingsbak ook uit de versnelling raken, waardoor het moeilijk wordt om de auto onder controle te houden. Al deze problemen samen maken de 2016 i20 een van de modellen om te vermijden, want al deze transmissieproblemen zijn vervelend om mee te maken.

Meer over Hyundai i20 problemen.

FAQ

Hoe goed is de Hyundai i20?

Over het algemeen wordt de Hyundai i20 beschouwd als een betrouwbare en goed gebouwde auto. Hij is zuinig, praktisch en rijdt comfortabel. De i20 is ook uitgerust met een reeks veiligheidsvoorzieningen en heeft goede crashtestbeoordelingen gekregen van verschillende veiligheidsorganisaties.

Bovendien heeft de i20 een ruime cabine en een behoorlijke hoeveelheid laadruimte, waardoor het een praktische keuze is voor gezinnen of mensen die vaak passagiers of vracht vervoeren. Het mag dan geen luxe auto zijn, het mag ook geen bijzonder goedkope auto zijn, hij zit er ergens tussenin en het lijkt erop dat hij in een behoorlijk tempo eenheden verplaatst.

  Hyundai 1.6 Turbo Motor Problemen

Hoe lang gaat de Hyundai i20 mee?

De levensduur van een Hyundai i20 kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals onderhoud, rijgewoonten en omgevingsfactoren. Maar met de juiste verzorging en het juiste onderhoud kan de Hyundai i20 tot 200.000 mijl of meer meegaan. Regelmatig onderhoud, zoals olie verversen, filters vervangen en reminspecties, verlengen de levensduur van de auto.

Het is belangrijk om alleen te overwegen gebruikte exemplaren te kopen met een fatsoenlijke onderhoudshistorie en exemplaren waar niet te agressief mee is gereden. Al met al is de i20 gebouwd om lang mee te gaan, maar alleen als u dat toestaat.

Is de Hyundai i20 de grootste Hyundai hatchback?

Nee, de Hyundai i20 is niet de grootste hatchback van Hyundai. De Hyundai i20 is een subcompacte hatchback die concurreert met andere auto’s in zijn klasse, zoals de Volkswagen Polo, Ford Fiesta en Toyota Yaris. De i20 is ontworpen als praktische en betaalbare auto voor dagelijks gebruik, met de nadruk op brandstofefficiëntie en wendbaarheid in stedelijke gebieden.
Hyundai biedt andere hatchbackmodellen die groter zijn dan de i20, zoals de Hyundai i30 en de Hyundai Elantra GT, beide compacte hatchbacks. De Hyundai i30 is een populair model in Europa en is iets groter dan de i20, met meer binnenruimte en een krachtigere motor.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts