Te vermijden Volkswagen Polo jaren – De beste en slechtste jaren

Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo is een van de populairste subcompacte hatchbacks die er zijn, wat betekent dat veel mensen overwegen er een te kopen. Deze auto’s zijn populair bij zowel oudere als jongere mensen, wat betekent dat het potentiële klantenbestand heel breed is. Maar niet alle modeljaren van de VW Polo zijn hetzelfde.

Om te beginnen werd de Polo geïntroduceerd in 1975 en heeft sindsdien zes verschillende generaties voortgebracht. Volkswagen Polo modellen van voor 2009 zijn nu echt oud en er is echt geen interesse om deze 2e hands te kopen. Hoe dan ook, je moet je aandacht richten op de 2014-2022 modellen.

Om te beginnen met deze lijst, gaan we eerst de VW Polo modeljaren noemen die je moet vermijden, en dat zijn alle modeljaren voor 2009, het 2009 model, en het 2015 model. De beste VW Polo modeljaren om te kopen zijn het 2022 model, het 2017 model, en het 2014 model.

Al met al is het vaak belangrijker hoe goed de auto is verzorgd voordat je hem overweegt in tegenstelling tot het modeljaar zelf. Als zodanig, ongeacht welke generatie van de VW Polo je interesseert, doe een inspectie voor de aankoop wanneer je kunt.

De slechtste VW Polo jaren

1. De Volkswagen Polo van voor 2009 is de slechtste

De Volkswagen Polo’s van voor 2009 kunnen voor bijna niets worden gekocht, wat een grote reden is om er een te overwegen. Maar voordat u dat doet, moet u zich bewust zijn van alle problemen die benzinemotoren uit die tijd teisteren. Sommige eigenaren hebben gezegd dat deze oudere VW Polo modellen zeer onbetrouwbaar zijn en gewoon niet de moeite waard.

  Is Volkswagen T6 een goede bestelwagen?

Dieselmotoren zijn veel beter, maar ze zijn niet bijzonder milieuvriendelijk of veilig. Het is gewoon het feit dat deze auto’s uit een ander tijdperk komen en ze zijn niet uitgerust met bijna alle veiligheidsvoorzieningen behalve een airbag of twee.

2. 2009 Volkswagen Polo

2009 was het jaar waarin Volkswagen kwam met de 5e generatie van de Polo en deze generatie heeft grote verbeteringen gezien ten opzichte van zijn voorgangers. Het 2009 Volkswagen Polo model is echter berucht om brandstoflekken, airbag problemen, hoog olieverbruik, en soms zelfs een losse nokkenasversteller.

Deze worden ook geleverd met vroege versies van de DPF, een bekend probleem bij oudere dieselauto’s. Als u voor een model uit 2009 gaat, bent u beter af met een kleinere benzinemotor, want die zijn veel beter voor het woon-werkverkeer.

3. 2015 Volkswagen Polo

De Mk5 Volkswagen Polo is vijf keer teruggeroepen en dat is iets om rekening mee te houden. Het model van 2015 maakte deel uit van twee ernstige terugroepacties, één in verband met defecte kindersloten en de andere in verband met falende voorstoelen die bij een botsing kunnen afscheuren.

Verder werden ongeveer 3.000 2015 VW Polo modellen ook teruggeroepen vanwege problemen met de nokkenasverstelpoelie die brak en zo allerlei problemen veroorzaakte.

De beste VW Polo jaren

1. 2022 Volkswagen Polo is de beste Polo tot nu toe

Het beste modeljaar van de Volkswagen Polo is het nieuwste 2022 model omdat het de meest moderne functies combineert met de meest efficiënte aandrijflijnen. Daarnaast heeft de nieuwste Polo ook een welverdiend moderniseringspakket gekregen, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.

  Welke VW Golf is de beste

We moeten wel vermelden dat alleen hooggespecificeerde Volkswagen Polo modellen profiteren van deze functies, maar dat is nogal verwacht tegenwoordig. Door de jaren heen is Volkswagen erin geslaagd de Polo te blijven upgraden, en nu is het een volwaardige auto.

2. 2017 Volkswagen Polo

Als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een Mk6-generatie van de Polo, moet u uw aandacht richten op het 2017-model, want dat is het model met de minste klachten. Dat komt omdat de 2017 Polo er kwam na de meeste terugroepacties en als zodanig een veel betere auto rechtstreeks uit de fabriek is.

Bovendien verschillen de waarden ervan niet veel van de modellen uit 2015 en 2016, dus het heeft alle zin van de wereld om voor een 2017 te gaan in tegenstelling tot eerdere Mk6-modellen.

3. 2014 Volkswagen Polo

Het beste VW Mk5 Polo modeljaar is het 2014 model, dat ook het allerlaatste jaar is dat Volkswagen de Mk5 bouwde voordat ze de Mk6 introduceerden. De 2014 Polo is simpelweg voordeliger dan de modeljaren die ervoor kwamen, aangezien ze vrijwel dezelfde occasionprijs delen.

Daarnaast lijkt de 2014 Polo over het algemeen minder klachten te hebben, waardoor hij ook alle andere Mk5 Polo modeljaren verslaat.

FAQ

Is de Volkswagen Polo een goede tweedehands auto?

De Volkswagen Polo kan een geweldige tweedehands auto zijn als u bereid bent om in te leveren op ruimte en algemeen comfort. Dat wil niet zeggen dat de Polo een oncomfortabele auto is, maar hij is echt klein en mist veel functies die u van moderne auto’s gewend bent.

  Alles over Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

De beste omgeving om de VW Polo te gebruiken is de stad. Het is een kleine en wendbare auto met een goed brandstofverbruik, wat perfect is voor een stadsauto. Langeafstandsritten over de snelweg zijn ook mogelijk met de VW Polo, maar er zijn veel andere auto’s in deze prijsklasse die dat beter doen.

Is de Volkswagen Polo GTI een prestatieauto?

De Volkswagen Polo GTI is één van de best bewaarde geheimen wat betreft kleine prestatiewagens. Met zo’n korte wielbasis en een sportief onderstel is de Polo GTI snel en wendbaar genoeg, ongeacht de omgeving. Het is niet echt een circuitauto, maar als wegauto is hij net zo goed als zijn grotere broer, de Golf GTI.

Het is geen verrassing dat hot hatchbacks wereldwijd zeer goed verkopen, vooral in Europa, omdat ze veel verschillende aspecten combineren tot één compleet pakket.

Is de Volkswagen Polo een goede gezinsauto?

Wat gezinsauto’s betreft, kunnen we zeggen dat de Polo inderdaad een goede gezinsauto is, maar alleen als uw gezin jong is. De Polo biedt namelijk niet veel interieur- en laadruimte, wat een probleem kan vormen voor een volwassen gezin.

Bovendien is de Polo niet de veiligste auto op de markt, simpelweg omdat hij klein is. Er zijn dus betere gezinsauto’s in deze prijsklasse, want de Polo mist omvang, comfort en veiligheid.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts