Welke VW Golf is de beste

VW Golf

Sinds 1974 is de VW Golf een van de meest populaire en beste all-round auto’s die je kunt kopen. De reden waarom de Golf zo succesvol is als hij is, is het feit dat hij een aantal werelden in één pakket combineert zonder veel geld te kosten. De Golf is groot genoeg, biedt hoogwaardige materialen, technologie, comfort en fatsoenlijke gebruikskosten zonder veel geld te kosten.

Het is dan ook geen verrassing dat Volkswagen erin geslaagd is om meer dan 35 miljoen exemplaren te verkopen sinds de start van de VW Golf. Een jaar geleden introduceerde VW de gloednieuwe 8ste generatie VW Golf om een van de meest populaire tijdlijnen in de auto-industrie voort te zetten. Echter, welke VW Golf is het beste?

Het beste VW Golf model van allemaal is de VW Golf Mk7.5 omdat het een completer pakket is in vergelijking met de nieuwste Golf en omdat het een stuk beter is dan de gewone Mk7 Golf. Het tweede beste VW Golf model is het gloednieuwe Mk8 model omdat het de VW Golf in een nieuw tijdperk bracht.

Het derde beste VW Golf model is de gewone Mk7 Golf omdat deze beter is dan de Mk6, maar lang niet zo goed als de Mk7.5 en de Mk8. Hoe dan ook, de Mk6, en de Mk5 zijn ook echt goede opties, vooral als je gaat voor post-facelift modellen.

2017-2020 VW Golf Mk7.5

De 7.5 Golf werd in 2017 geïntroduceerd als een grondig herziene versie van de reguliere 7e generatie VW Golf. De 7.5 introduceerde een groot aantal upgrades ten opzichte van de reguliere Mk7 die de Mk7.5 een stuk competitiever maakten. De 7.5 Golf komt met krachtigere motoren, een herziene transmissie, en een hogere brandstofefficiëntie.

  Volvo vs. Volkswagen: Betrouwbaarheid

Wat het design betreft, kreeg de 7-5 Golf een hele reeks upgrades zoals de LED-koplampen en -achterlichten, een meer gestroomlijnde voor- en achterkant en beter ogende velgen. De 7-5 Golf is de allereerste Golf met een volledig digitaal instrumentenpaneel, terwijl het infotainmentscherm in het midden en een paar extra accenten in het interieur ver boven de gewone Golf 7 uitsteken.

Wat betrouwbaarheid betreft, is de 7.5 Golf beter dan de Golf 7 en de Golf 8 omdat de 7.5 veel problemen heeft opgelost die de Golf 7 teisterden. De Golf 8 staat nog in de kinderschoenen, wat betekent dat er gemakkelijk problemen te verwachten zijn, maar die zullen waarschijnlijk verholpen zijn met de uiteindelijke Golf 8.5.

2020-heden VW Golf Mk8

2020 introduceerde de gloednieuwe VW Golf 8 die door velen als een controversiële auto wordt beschouwd. Volkswagen ging niet overboord met het ontwerp van het exterieur, wat door sommigen wordt geprezen en door anderen bekritiseerd. Hoe dan ook, het is veilig om te zeggen dat de Mk8 Golf zowel niet ziet er allemaal dat nieuw en dat slecht gespecificeerde modellen zien er goedkoop.

Het interieur is waar de meeste controverse is gesitueerd omdat de Golf 8 wordt geleverd met een hoop aanraakgevoelige zaken wat niet noodzakelijk een goede zaak is. De VW Golf is altijd perfect ingedeeld geweest, wat betekent dat ergonomie een beetje deel uitmaakt van wat een VW Golf maakt, en als je dat verandert en de auto vol maakt met aanraakgevoelige knoppen, is de auto niet meer zo makkelijk te gebruiken als hij ooit was.

  Veel voorkomende problemen met de Volkswagen Passat

Ten tweede is de bouwkwaliteit in de Mk8 lang niet zo goed als die van de 7.5. VW werd hard getroffen door het Dieselgate-schandaal, en dat is te merken. Toch is de Mk8 nog steeds de meest geavanceerde, krachtigste, capabelste en meest comfortabele Golf tot nu toe.

2012-2017 VW Golf Mk7

Als we teruggaan in de tijd en de ontvangst die de Golf 7 had vergelijken met de ontvangst die de Golf 8 had, zullen we direct opmerken waarom zoveel mensen de Golf 7 prijzen, en waarom zoveel mensen de Golf 8 bekritiseren. De Golf 7 ziet er anders genoeg uit dan de Golf 6, terwijl hij er toch hetzelfde uitziet, vooral in R-Line, GTI en GTD uitvoering.

Het interieur van de Golf 7 is min of meer hetzelfde als dat van de 7.5, minus de digitale cockpit en het beter ogende centrale scherm. De reden waarom de Golf 7 zo goed is als hij is, is omdat hij de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt van alle VW Golf modellen op deze lijst, en dat is de reden waarom de Golf 7 nu een van de meest populaire tweedehandswagens op de markt is.

Zeker, de Golf 7.5 is betrouwbaarder, en hij ziet er beter uit, maar de Golf 7 is goedkoper en de algehele ervaring is niet zo heel anders. De Golf 8 staat qua prijs ver boven de Golf 7, ook al is hij in vergelijking met de Golf 7 minder goed gebouwd.

FAQ Sectie

Welke VW Golf uitvoering is de beste?

De VW Golf is verkrijgbaar in twee verschillende uitrustingsniveaus: Highline, Trendline, Comfortline, R-Line, GTI, GTE, GTD en Golf R. De Trendline en Comfortline zijn de instapmodellen omdat ze een basisuitrusting hebben, maar met individuele opties kunnen worden uitgebreid.

  Veel voorkomende problemen met de Volkswagen Golf

De Highline uitvoering is de middenklasser en geniet de voorkeur van vele 2e hands Golf klanten. De R-Line is het beste visuele pakket voor de Golf, de GTD is de beste en meest krachtige diesel Golf, de GTI is de meest iconische hot-hatch, terwijl de Golf R het meest krachtige Golf model is, en de enige AWD performance Golf die er is.

Is de VW Golf GTI beter dan de VW Golf R?

De Volkswagen Golf GTI is een concurrent van de Audi S3, terwijl de Golf R de concurrent is van de Audi RS3. Dit betekent dat de GTI/S3 de instapmodellen zijn en de Golf R/RS3 de topmodellen van de hot hatchbacks.

De GTI levert tussen de 200 en 250 pk, afhankelijk van het modeljaar, terwijl de Golf R rond de 300 pk levert. De Golf R heeft vier uitlaatpijpen en een permanent AWD systeem terwijl de Golf GTI twee uitlaatpijpen heeft en een permanente voorwielaandrijving.

Welke VW Golf is de slechtste?

De Mk4 en vooral de Mk4 GTI Golf is de slechtste VW Golf van allemaal, maar het is niet noodzakelijk een slechte wagen. De Golf 4 GTI heeft nooit echt iets speciaals te bieden gehad, want hij ziet er hetzelfde uit als de gewone Golf, hij mist vermogen, en hij rijdt echt futloos.

Zoals hierboven gezegd, denk niet dat de Mk4 een slechte auto is, want dat is hij niet, maar in vergelijking met alle andere VW Golf modellen, is het zeker de zwakste schakel.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts