Peugeot e-208 vs VW e-Golf – Wat is beter?

2023 Peugeot e-208

De Volkswagen Golf was vroeger het summum van het hatchback-segment in Europa en een van de meest succesvolle modellen in de geschiedenis van de auto-industrie. Nu de industrie blijft verschuiven ten gunste van elektrische auto’s, verliest de VW Golf langzaam zijn greep ten gunste van de ID. reeks, maar VW hoopt nog steeds de VW Golf te behouden door hem als elektrische e-Golf versie aan te bieden.

De Peugeot e-208 is wat Peugeot belielectric auto’s een perfecte entry-lelectric carel subcompacte elektrische auto moet zijn, maar hoe stapelen deze twee tegen elkaar op? In dit artikel gaan we de Peugeot e-208 vs VW e-Golf vergelijken en vertellen we je waarom je voor de een boven de ander zou moeten gaan.

De e-Golf werd voor het eerst geïntroduceerd voor het modeljaar 2015 en de Mk7-generatie, maar hij kreeg niet de erkenning waarop VW had gehoopt. Daarom heeft VW besloten om de nieuwe Mk8 Golf niet aan te bieden in elektrische uitvoering, wat jammer is, want dit maakt de toekomst van het VW Golf-gamma onzeker.

Hoe dan ook, we gaan de e-Golf vergelijken met de knappe e-208 die steeds populairder lijkt te worden.

Peugeot e-208 – De kleinste elektrische auto van Peugeot

Met een vanafprijs van 31.345 pond in het VK, 32.250 euro in Nederland en 35.350 euro in Duitsland bevindt de e-208 zich helemaal onderaan de markt voor elektrische auto’s. Dit maakt hem ongelooflijk concurrerend, vooral omdat u kunt profiteren van verschillende stimuleringsmaatregelen van de overheid voor elektrische auto’s die gewoonlijk niet beschikbaar zijn voor duurdere elektrische auto’s.

De e-208 wordt aangedreven door een bruikbare 45kWh batterij die 139pk levert via zijn enkele elektrische motor die alleen de voorwielen aandrijft. Van 0-100 km/u duurt ongeveer 8 seconden, terwijl de totale actieradius van de e-208 tussen 125 en 265 mijl bedraagt, afhankelijk van het rijgedrag en de buitentemperatuur.

  Is Volkswagen Caddy een goede auto?

Het opladen van de e-208 via een snelle 150kW DC-lader duurt ongeveer 25 minuten, terwijl het langzaam opladen via AC 7,4kW iets meer dan 7 uur duurt. Het ontwerp van de e-208 is zeker zijn sterke kant, want veel belielectrici vinden dat de e-208 verreweg de mooiste auto in zijn segment is.

De betrouwbaarheid van de e-208 is ook vrij behoorlijk, maar betrouwbaarheid op lange termijn is nog steeds een mysterie omdat de e-208 een vrij nieuwe auto is.

VW e-Golf – De elektrische versie van de populairste VW aller tijden

De eerste generatie van de e-Golf kwam uit in 2015 en had een vrij kleine 20,5kWh batterij met een prijs van €34.900 in Duitsland, €36.190 in Nederland en £26.345 in het Verenigd Koninkrijk. Het werkelijke bereik van de eerste e-Golf is ongeveer 80 mijl. De motor ligt boven de voorwielen en levert 114 pk. De DC-snellaadsnelheid is beperkt tot 44kW, wat betekent dat 10-80% opladen 22 minuten duurt, terwijl langzaam AC-laden met 3,7kW bijna 7 uur duurt.

De gefacelifte MK7 e-Golf biedt een vergelijkbaar grotere 32kWh batterij en een prijs van 28.075 pond in het Verenigd Koninkrijk, 34.005 euro in Nederland en 31.900 euro in Duitsland. De actieradius van de gefacelifte e-Golf bedraagt in de praktijk tussen de 80 en 175 mijl, afhankelijk van het rijgedrag en de buitentemperatuur.

De gefacelifte e-Golf maakt ook gebruik van een 40kW DC-lader die de accu in 36 minuten van 10% tot 80% oplaadt, terwijl langzaam AC-laden van 3,4kW 5 uur en 15 minuten duurt. Het design van de e-Golf is hetzelfde als bij de gewone Golf, met daarnaast enkele scherpe dagrijverlichting, blauwe accenten en meer gestroomlijnde LED’s.

  Alles over de volledig elektrische Volkswagen ID Xtreme off-road

De geboden ruimte is net zo goed als bij de normale Golf. VW is erin geslaagd om van de e-Golf een echt betrouwbare auto te maken, wat geen verrassing is aangezien het zowel een Golf als een elektrische auto is.

Conclusie – De Peugeot e-208 is de betere auto

De reden waarom de Peugeot e-208 deze vergelijking wint, is dat de e-Golf te oud is om te concurreren. Met zijn kleine accu en langzame laadtijden is de e-208 gewoon een betere elektrische auto. De e-Golf biedt meer ruimte en heeft een meer chique uitstraling, maar schiet tekort op het gebied van technologie en algemene populariteit.

De meeste mensen die een Golf kopen, gaan meestal voor een diesel-, hybride of benzinevariant, vooral de Mk8 GTE, die waarschijnlijk de beste Golf is die u kunt kopen en die in de meeste opzichten de vloer aanveegt met de e-208, behalve voor elektrische auto’s.

FAQ Sectie

Waarom is VW gestopt met de e-Golf?

De productie van de VW e-Golf gebeurde in VW’s Dresden Duitsland fabriek die later werd overgenomen voor de VW ID.3. De VW ID.3 is opmerkelijk vergelijkbaar met wat de e-Golf wilde bereiken: elektrische zorg, maar met alle voordelen van de moderne technologie, een groter bereik, een grotere batterij en een platform dat speciaal is gemaakt voor een elektrische aandrijflijn.

  Peugeot e-208 vs Tesla Model 3 - Wat is beter?

Bovendien was de VW e-Golf niet zo populair in Europa omdat hij uitkwam in de tijd dat echte elektrische auto’s nog niet echt iets waren. Toen elektrische auto’s opgang maakten, waren ze al veel geavanceerder dan de e-Golf.

Wordt de VW Golf ooit volledig elektrisch?

De afgelopen jaren is de toekomst van de Golf in nevelen gehuld, want VW heeft niet officieel gezegd dat de Golf doorgaat. Howelectric carer, VW kwam onlangs naar buiten en zei dat de Mk9 Volkswagen Golf een volledig elektrische auto wordt die tussen de ID.3 en de next-gen VW ID.2 stadsauto komt te staan.

Aangezien de VW Golf een legende is, is het zeker goed nieuws dat hij wordt overgenomen in het tijdperk van de elektrische auto. De realiteit is dat het nog steeds moeilijk is om een auto te vinden die zo veelzijdig is als de VW Golf, dus we hopen dat VW de Mk9 net zo goed maakt.

Wanneer komt de nieuwe Peugeot e-208 uit?

De nieuwe Peugeot e-208 komt binnenkort uit en zal een behoorlijke upgrade van alle elektrische kenmerken van de auto bieden, wat meer vermogen, een groter bereik en snellere oplaadsnelheden betekent. Het is onduidelijk of de next-gen e-208 een nieuw design krijgt of dat alle veranderingen beperkt blijven tot de aandrijflijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts