Peugeot e-208 vs Tesla Model 3 – Wat is beter?

2023 Peugeot e-208

Tesla is de gecertificeerde grote hond in de elektrische auto-industrie, aangezien Tesla-producten al lang de meest begeerde elektrische auto’s op de markt zijn. Peugeot is geen grote speler in het segment van elektrische auto’s, maar Peugeot hoopt daar de komende jaren verandering in te brengen omdat ze van plan zijn om tegen het einde van de jaren 2020 tientallen nieuwe elektrische modellen uit te brengen.

In dit artikel gaan we de Peugeot e-208 vs Tesla Model 3 vergelijken en vertellen we je de verschillen tussen deze twee. De Peugeot e-208 kwam iets meer dan 2 jaar geleden op de markt en wordt langzaamaan een van de populairste subcompacte elektrische auto’s, omdat hij betaalbaar is en echt bruikbaar in bijvoorbeeld een drukke Europese stad.

De Tesla Model 3, aan de andere kant, is een veel serieuzere auto omdat hij veel meer geld kost en veel meer elektrische auto’s biedt. Hij is krachtiger, groter, praktischer, technologisch geavanceerder, ruimer, enz.

Hoewel vergelijkingen als deze vaak overbodig lijken, is het relatief eenvoudig om te concluderen welke van deze twee de betere auto is. Howelectric carer, zo eenvoudig is het niet, want er zijn enkele omgevingen waar een duidelijke winnaar moeilijker te bepalen is, vooral in het goedkopere segment.

Peugeot e-208 – De kleinste elektrische auto van Peugeot

De Peugeot e-208 begint bij 31.345 pond in het VK, 32.250 euro in Nederland en 35.350 euro in Duitsland. Daarmee is het een van de kleinste en meest betaalbare elektrische auto’s op de markt. De e-208 vertrouwt op een 45kWh batterij die hem een reëel bereik geeft van tussen de 125 en 265 mijl bij volledig opladen.

  Mercedes EQC VS Tesla

Met 134 pk en 192 lb-ft koppel stuurt de e-208 al zijn vermogen altijd naar de voorwielen. De maximale oplaadcapaciteit van de e-208 bedraagt 150 kW en de accu wordt in ongeveer 25 minuten opgeladen van 10% tot 80%. Langzaam AC laden duurt iets meer dan 7 uur, wat min of meer de standaard is in deze tijd.

De e-208 is geen prestatieauto, maar zijn tijd van 0-100 km/u is voor de meeste mensen meer dan voldoende. Het ontwerp van de e-208 is echt aantrekkelijk, zowel van binnen als van buiten, want de e-208 ziet er futuristisch en scherp uit. De praktische bruikbaarheid van de e-208 is ook erg goed voor zijn grootte, maar het is nog steeds geen auto die vier volwassenen op een comfortabele manier kan vervoeren.

Tesla Model 3 – De best verkochte elektrische auto ooit

De Tesla Model 3 komt in drie verschillende trim lelectrische carels, een standaard Model 3, een Model 3 Long Range Dual Motor, of een top-spec Model 3 Performance Model. De prijzen liggen tussen 42.990 en 57.990 pond in het Verenigd Koninkrijk, 46.667 en 63.667 euro in Duitsland en 45.993 en 60.993 euro in Nederland.

De instap-elektrische Model 3 biedt een 57,5kWh batterij, terwijl de andere twee modellen een grotere 75kWh batterij bieden. Met het standaardmodel kunt u een actieradius verwachten van 170 tot 345 mijl, met het Long-Range-model van 215 tot 435 mijl en met het Performance-model van 205 tot 410 mijl.

Opladen van 10% tot 80% duurt ongeveer 25-27 minuten via het Tesla 170kW Supercharged Network, terwijl langzaam opladen via gelijkstroom meer dan 9 uur duurt. De prestaties van de Model 3 zijn een van zijn sterkste punten: de Model 3 Performance kan in slechts 3 seconden van 0 naar 100 km/u rijden.

  Zijn Tesla's goed in de sneeuw?

Het ontwerp van de Model 3 is nogal polariserend, maar we kunnen het nauwelijks een slecht uitziende auto noemen. Het interieur is authentiek, maar niet veel mensen vinden het prettig om geen tellerpaneel te hebben. De praktische bruikbaarheid is eigenlijk heel goed en de Model 3 biedt genoeg ruimte voor vier volwassenen. De rijervaring is ook echt dynamisch en behoorlijk comfortabel.

Conclusie – De Tesla Model 3 is de betere auto.

Ook al kost hij veel meer geld, de Tesla Model 3 is absoluut een veel betere auto. Met de mogelijkheid om te profiteren van Tesla’s Supercharger Network, zijn er geen auto’s die zo gemakkelijk te gebruiken zijn als een Tesla is. Bovendien is de Tesla sneller, leuker om in te rijden, comfortabeler, beter uitgerust en houdt hij zijn waarde beter vast.

De e-208 is potentieel de betere auto als het gaat om gebruik in de binnenstad, omdat hij veel kleiner en gemakkelijker te manoeuvreren is, maar dat is het enige wat de e-208 heeft ten opzichte van de Model 3. Totdat de laadinfrastructuur over de hele wereld Tesla inhaalt, is het echt moeilijk om iets anders dan een Tesla aan te bevelen.

FAQ Sectie

Is Tesla het beste merk voor elektrische auto’s ter wereld?

Het hangt ervan af waar u meer waarde aan hecht. Als u de meest bruikbare en handige elektrische auto wilt die voor geld te koop is, dan is Tesla veruit de beste. Als u acres van prestaties en superieure technologie wilt, is Tesla ook de beste. Als u de meest luxueuze, best gebouwde, mooiste en meest comfortabele elektrische auto’s wilt, zijn Porsche, Audi, BMW, Mercedes, Lucid Air en Polestar beter.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Tesla?

Moet ik een Tesla Model 3 kopen?

Vanuit een strikt financieel standpunt zijn Tesla’s altijd een goede investering, vooral de Model 3, omdat die beter zijn waarde behoudt dan de meeste elektrische auto’s die er zijn. Ten tweede, als u van autonome rijtechnologieën en snelle 0-60mh-tijden houdt, is de Tesla Model 3 Performance ook een heel goede keuze.

Daarnaast maakt Tesla capabele elektrische auto’s in de zin dat ze een zeer goede actieradius bieden, zozeer zelfs dat ze meestal aan de top van hun respectieve segmenten staan. De mogelijkheid om het Supercharger-netwerk te gebruiken is waarschijnlijk het beste aan een Tesla en is iets wat geen enkel ander elektrisch automerk kan bieden.

Moet ik een Peugeot e-208 kopen?

Als u een kleine, goedkope en gebruiksvriendelijke elektrische auto wilt, is de e-208 een heel goede keuze. Met overheidspremies is er weinig anders dat de e-208 vanuit waardeoogpunt kan overtreffen, niet elektrisch caren een Tesla Model 3. Bovendien, als je een elektrische auto nodig hebt voor stadsgebruik en je hebt de mogelijkheid om je auto ’s nachts op te laden, en je hebt niet al te veel ruimte nodig, dan is de e-208 perfect.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts