BMW ix3 VS Tesla Model Y – Wat is beter?

Als u op zoek bent naar een volledig elektrische SUV, is de kans groot dat u Tesla Model Y of BMW ix3 tegenkomt. Beide auto’s presteren uitstekend, zijn luxueus, en zijn efficiënt in prestaties. Maar welke auto is beter dan de ander?

De Tesla Model Y is iets beter dan de BMW ix3. Dat komt omdat hij beter presteert, praktischer, sneller, betrouwbaarder is en een betere actieradius heeft dan de BMW ix3. Toch is de BMW ix3 efficiënter en ziet hij er fraaier uit dan de Tesla Model Y.

De uiteindelijke keuze zal dus afhangen van wat u zoekt in een volledig elektrische SUV. Hoewel de BMW ix3 duurder is dan de Tesla Model Y, is de laatste een zevenzitter met een geavanceerdere en krachtigere accu.

Welke auto is beter – BMW ix3 VS Tesla Model Y?

Uiterlijk en interieur

Als schoonheid is wat u zoekt in een volledig elektrische SUV, dan wint de BMW ix3 de dag. Deze Duitse machine ziet er wendbaarder uit dan de Tesla Model Y. Enkele kenmerken die hem er spectaculair doen uitzien zijn de nierengrille, driedimensionale achterlichten, een scherpe schouderlijn en dubbele cirkelvormige koplampen.

Aan de andere kant is de Tesla Model Y nogal onopvallend met zijn mondloze midden en oké design. Het enige aantrekkelijke aan de Tesla Model Y is de achterzijde, die hem een sportievere uitstraling geeft. Over het geheel genomen ziet de BMW ix3 er mooi en wendbaar uit.

Het interieur van de Tesla Model Y is echter ruimer met meer beenruimte dan dat van de BMW ix3. Hoewel beide auto’s 5 zitplaatsen hebben, biedt de Tesla Model Y plaats aan 7 passagiers, wat uitzonderlijk is. De BMW ix3 biedt slechts plaats aan 5 passagiers.

Als het op comfort aankomt, is de BMW ix3 comfortabeler dan de Tesla Model Y. De BMW ix3 is uitgerust met sportstoelen van Vernasca leder, terwijl de Tesla Model Y is uitgerust met kunstlederen stoelen. Bovendien is het uiterlijk van BMW geavanceerder dan dat van Tesla, ook al beschikken ze allebei over hightech voorzieningen.

  Hebben BMW's veel problemen?

Prestaties

Op het vlak van prestaties is de Tesla Model Y een van de best presterende SUV’s op de markt. Uitgerust met een 75 kWh accupakket levert de auto tot 351 pk en 389 lb-ft koppel. Het 80 kWh accupakket waarmee de BMW ix3 is uitgerust, levert daarentegen maximaal 282 pk en 295 Nm koppel.

Bovendien heeft de BMW ix3 een topsnelheid van 112 mph, terwijl de Tesla Model Y een topsnelheid van 155 mph heeft. Bovendien accelereert de Tesla Model Y Long Range ook sneller dan de ix3, want hij doet er 4,8 seconden over om van 0 naar 100 km/u te accelereren. De BMW daarentegen doet er 6,8 seconden over, wat een van de traagste is onder de volledig elektrische SUV’s.

Actieradius

Tesla beschikt over een van de beste batterijtechnologieën op de markt. Daardoor gaan hun batterijen langer mee. Tesla Model Y heeft een uitstekend bereik van 330 mijl, terwijl de BMW ix3 niet verder komt dan 285 mijl. Zelfs de krachtigere Tesla Model Y Performance-variant heeft een actieradius van 303 mijl.

Accucapaciteit

Het accupakket van de BMW ix3 heeft een grotere capaciteit dan het accupakket van de Tesla Model Y. De BMW ix3 is uitgerust met een 80 kWh accupakket, terwijl de Tesla Model Y een 75 kWh accupakket heeft. Desalniettemin beschikt de Tesla accu over betere technologie dan de accu van de BMW ix3.

FAQ

Is Tesla Model Y het kopen waard?

Ja, de Tesla Model Y is de moeite van het aanschaffen waard. Deze crossover SUV is prachtig ontworpen en zeer comfortabel. Bovendien presteert hij uitstekend en heeft hij een uitstekende actieradius in vergelijking met zijn concurrenten. Het rijgedrag is echter niet erg aantrekkelijk, maar de algehele rijdynamiek is uitzonderlijk.

  Waarom zijn elektrische auto's beter dan auto's op gas?

Dus, als u op zoek bent om te investeren in een betrouwbare en zeer geavanceerde volledig elektrische SUV, dan is de Tesla Model Y een goede optie.

Welke volledig elektrische SUV is sneller – BMW ix3 of Tesla Model Y?

Tesla Model Y is sneller dan de BMW ix3. Hij accelereert namelijk van 0 naar 60 in slechts 4,8 seconden. De Tesla Model Y Performance Version is zelfs nog sneller, want hij doet er slechts 3,5 seconden over om van 0 naar 100 km/u te komen. De BMW ix3 daarentegen doet er 6,8 seconden over om van 0 naar 60 te komen.

De Tesla Model Y is dus veel sneller dan de BMW ix3. Bovendien heeft de BMW ix3 een topsnelheid van 112 mph, terwijl het Tesla Model Y basismodel een topsnelheid heeft van 155 mph.

Welke auto is efficiënter – Tesla Model Y of BMW ix3?

Van alle huidige volledig elektrische SUV’s op de markt is de BMW ix3 de meest efficiënte en zuinige SUV. Deze crossover SUV is zelfs efficiënter dan de Tesla Model Y Long Range variant. Dus, als u wilt besparen op operationele kosten, is de BMW ix3 misschien wel de beste volledig elektrische SUV om aan te schaffen.

Welke auto is makkelijker te onderhouden – BMW ix3 of Tesla Model Y?

BMW ix3 en Tesla Model Y zijn kostbaar om te onderhouden omdat het allebei luxe auto’s zijn. Hoewel Tesla Model Y carrosserie problemen heeft, is het onderhoud van deze auto veel goedkoper op de lange termijn dan de BMW ix3. Dit komt omdat BMW ix3 onderdelen duurder zijn dan Tesla Model Y onderdelen.
Uw Tesla naar het Tesla service center brengen voor reparatie en onderhoud is echter een grote hoofdpijn. Dit komt omdat er minder Tesla service centra zijn, en het kan zijn dat u maanden moet wachten om uw auto te laten repareren.

  Wat is het meest betrouwbare BMW model?

Welke auto gaat langer mee – Tesla Model Y of BMW ix3?

Gemiddeld zou de Tesla Model Y ten minste 120.000 mijl mee moeten gaan. Aan de andere kant zou de BMW ix3 minstens 100.000 mijl moeten meegaan. Met deze cijfers is de Tesla Model Y dus de duurzaamste auto en heeft hij een betere garantie. Dankzij de uitmuntende Tesla batterijtechnologie.

Samenvatting

In deze vergelijking is de Tesla Model Y de duidelijke winnaar omdat Tesla veel te bieden heeft ten opzichte van de BMW ix3. Eerst en vooral is de Tesla Model Y sneller dan de BMW ix3. Bovendien is hij krachtiger met een betere actieradius. Aan de andere kant ziet de BMW ix3 er aantrekkelijker uit en is hij ook efficiënter.

Dus als u wilt besparen op operationele kosten en een mooie auto zoekt, is de BMW ix3 de betere auto. Maar als u uitstekende prestaties, een uitstekend bereik en snelheid wilt, dan is de Tesla Model Y de beste keuze.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts