Wat is het meest betrouwbare BMW model?

Wat is het meest betrouwbare BMW model?

BMW heeft naam gemaakt als het gaat om prestaties en rijplezier. Aan de andere kant is het een merk dat ook berucht is om zijn dure reparatiekosten en voortdurende defecten. Gelukkig zijn er BMW modellen die tussen deze twee stereotypen in passen en niet alleen geweldige prestaties en een plezierige rijervaring leveren, maar ook betrouwbaar zijn.

Tot de meest betrouwbare BMW modellen behoren de E36 uit de jaren 1990 en de E46 uit de periode 1997-2006, waarvan de materialen en kogelvrije motoren langer meegaan dan die van veel nieuwe auto’s vandaag de dag. De F30 is een van de betrouwbaardere nieuwere modellen.

Wat zijn de betrouwbaarste BMW modellen?

Over het algemeen zijn de meest betrouwbare en best verkochte BMW’s door de jaren heen de BMW 3 Serie geweest. Hij verkoopt goed dankzij zijn betrouwbaarheid en ruime motoropties. Hier zijn enkele van de specifieke betrouwbare modellen die BMW heeft uitgebracht.

BMW E36 (1990 – 2000)

De E36 van 1990 tot 2000 had zeer weinig elektronica die defect kon raken en eigenaars meldden, verrassend genoeg, zelden problemen met de koelvloeistof in vergelijking met andere BMW modellen.
De BMW 3 Reeks auto’s vervaardigd tijdens deze periode zijn bestempeld als met kogelvrije motoren aangezien sommige van de auto’s meer dan 400.000 mijl hebben gereden en nog steeds lopen. Natuurlijk werden en worden deze nog steeds met zorg onderhouden.
Niet alleen is dit oudere model zo’n beetje de meest betrouwbare BMW, maar hij is ook goedkoop en een goede auto om je BMW avontuur mee te beginnen. Een goed gevoel hebben van wat een echte BMW is, alvorens te investeren in een nieuwer model, is een goed idee. Deze old-school schoonheid kan dat voor u doen, en meer.

BMW E46 (1997 – 2006)

Dit oudere model van de BMW 3 Reeks wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare BMW wagens ooit gemaakt. Er werden veel van deze 3 Reeks (E46) geproduceerd, dus het is niet al te moeilijk om een goed onderhouden tweedehands exemplaar te vinden.
De carrosserie van dit model, net als de E36, ontwikkelt bijna nooit piepjes of roest en blijft solide. De rijeigenschappen verslappen nooit en de motor levert soepele en krachtige prestaties, zelfs nadat hij zijn kilometerlimiet heeft bereikt.

  Wat is de grootste BMW SUV?

BMW F30 (2011 – 2019)

Er is niet veel tijd verstreken sinds deze werden uitgebracht, maar tot nu toe hebben ze zich bewezen als betrouwbare en goede allround BMW’s en een goede opvolger van de E46 en E36.
2011 BMW F30 modellen worden beoordeeld als zeer betrouwbare auto’s die zelden stuk gaan. Maar alleen omdat de F30 goede betrouwbaarheidsrecensies heeft, betekent niet dat u minder onderhoud en minder reparatiekosten mag verwachten. Deze prestatiebeesten zijn geen Toyota of Honda, en zullen u nog steeds veel kosten om te onderhouden en te rijden.
U moet ook in gedachten houden dat de betrouwbaarheidsvergelijking is gemaakt in vergelijking met andere BMW modellen en niet met andere automerken. De meeste BMW modellen, met uitzondering van de 1990-2006 E36 en E46 3-serie modellen, zijn niet erg betrouwbaar en veel duurder om te bezitten in vergelijking met andere luxe sedans.

BMW E90 (2006 – 2011)

De BMW E90 heeft kleine problemen met het hogedruk brandstofsysteem en een defecte dubbele turbocharger, maar afgezien daarvan heeft hij geen ernstige problemen met de aandrijflijn. Daarmee staat hij op de laatste plaats op de lijst, maar hij staat er toch nog op.
Het is veel betrouwbaarder dan de meeste andere niet genoemde modellen zoals de nieuwere X3 of de 2010 – 2017 BMW 5-serie of sommige M4-modellen die kruknaafdefecten ervaren met motoren die niet synchroon lopen.

  Passen Mercedes-wielen op een BMW?

Waarom zijn de meeste BMW’s onbetrouwbaar?

Als een BMW voornamelijk buiten het stadsverkeer wordt gereden en goed wordt onderhouden, kan hij zelfs meer dan 200.000 mijl rijden. Maar als hij moet worden gerepareerd, zijn alle BMW onderdelen duur en gaan de arbeidskosten elk jaar omhoog.
Nieuwere BMW modellen zitten vol met luxe elektronica die gemakkelijk defect raakt en de reparatiekosten de hoogte in jaagt.
Bovendien kunnen kleine mechanische problemen veel geld kosten omdat onderdelen en arbeidsloon erg duur zijn. Een storing in het koelsysteem is iets anders waar BMW eigenaars consequent melding van maken. BMW’s hebben gelukkig zelden problemen met de aandrijflijn.
Als BMW rijders het onderhoudsschema overslaan of hun auto half onderhouden, kunnen ze in feite lijden onder veel hogere eigendomskosten. In tegenstelling tot een Honda of een Toyota, vereist een BMW een zeer stipt onderhoudsschema.
Ververs de olie van uw BMW meteen als het tijd is en stel het niet uit. Het vermijden van problemen zorgt ervoor dat ze zich na verloop van tijd opstapelen, wat u uiteindelijk veel meer zal kosten dan u probeerde te besparen door het onderhoud te vermijden.
Gelukkig zijn er modellen die niet zo vaak stuk gaan als andere en minder deskundig onderhoud nodig hebben.

Hoe herkent u een betrouwbare tweedehands BMW?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan de aankoop van een tweedehands BMW een goed idee zijn. Als u het plezier van het rijden met dit merk wilt ervaren en het met korting wilt doen, verliezen BMW’s vaak veel van hun oorspronkelijke prijs direct na aankoop.
Zorg ervoor dat u deze tips volgt bij het zoeken naar een goede gebruikte BMW.

  1. Zorg ervoor dat u een betrouwbaar BMW model kiest voordat u op zoek gaat naar een tweedehands exemplaar.
  2. Betaal vooraf een gecertificeerde monteur om samen met u naar de auto te kijken en deze nauwkeurig te inspecteren op agressief rijgedrag en mogelijke problemen die in de toekomst kunnen ontstaan.
  3. Vermijd aankoop bij autodealers.
  4. Vraag de eigenaar waarom hij de auto verkoopt. Hoe vaak hebben ze de auto onderhouden? Is hij al eerder kapot gegaan? Als je ze betrapt op een leugen, ongeacht wat het is, is de kans groot dat ze ook over andere dingen hebben gelogen.
  5. Stap in voor een proefrit voordat u tot aankoop overgaat. Loop weg van onnatuurlijke motorgeluiden en olielekken.
  Zijn BMW's goede auto's?

FAQs over het onderhoud van een BMW

Hoe lang gaan BMW’s mee?

De meeste BMW’s worden tot 120.000 mijl gereden, hoewel sommige modellen zoals de E36 en E46 tot voorbij de 300.000 en zelfs 400.000 mijl zijn gereden. Dat vereist natuurlijk een hoog onderhoudsniveau en regelmatige mechanische inspecties.

Wanneer beginnen de meeste BMW modellen problemen te vertonen?

Als een BMW goed wordt onderhouden, kunt u met de meeste BMW’s ongeveer 80.000 mijl rijden voordat u een serieus probleem krijgt. Dat is meestal een defect koelvloeistofsysteem. Het bestaat uit verschillende onderdelen en elk onderdeel heeft de neiging om op verschillende tijdstippen stuk te gaan.

Hoe duur zijn BMW’s in onderhoud?

In vergelijking met andere automerken zijn BMW’s het duurst in onderhoud, samen met enkele andere luxesedans. Men schat dat het bezit van een BMW, afgezien van de aankoopprijs, ongeveer 18.000 dollar gedurende 10 jaar bedraagt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts