Zijn BMW’s goede auto’s?

Zijn BMW's goede auto's?

BMW’s zijn duur in onderhoud. Er rust een stigma op het kopen van tweedehands BMW’s omdat ze snel stuk gaan en veel onderhoud kosten. Waarom blijven mensen ze dan kopen? Als u deze vraag stelt, heeft u waarschijnlijk nog nooit in een BMW gereden. BMW’s voelen geweldig aan achter het stuur. Ze beloven u rijplezier en dat krijgt u ook.

Voor wie is de BMW?

BMW’s zijn een goede mix van luxe en snelheid, van comfort en veiligheid. De meeste BMW rijders veranderen hun auto niet, tenzij ze hun BMW upgraden naar het volgende model, ongeacht hoeveel het ze kost om hem te onderhouden.

Natuurlijk kunnen BMW’s goed passen bij de ene persoon en niet bij de andere. Houdt u van snelheid? Bent u op zoek naar een onvergetelijke ervaring die meer is dan alleen maar rijden? Als dat zo is, heeft u misschien uw auto gevonden.

Ondanks het feit dat BMW’s duur en onbetrouwbaarder zijn dan andere merken, zijn ze snel en voelt het alsof u in een beest rijdt. BMW is een synoniem voor kracht geworden en dat is waar het merk op inspeelt.

Rijden in een BMW zou wel eens verslavend kunnen werken. Hoewel het komt met marginale betrouwbaarheid, brengt een BMW plezier en prestaties zoals geen enkel ander merk dat doet en je kunt niet echt een prijskaartje hangen aan ervaring. In 2020 werd de BMW 3-serie door AutoTrader uitgeroepen tot de meest geliefde auto in het Verenigd Koninkrijk.

Uit veel onderzoeken blijkt dat de meeste consumenten een BMW kopen als statussymbool, en voor de kracht die het met zich meebrengt als een secundaire reden. Een BMW is niet alleen een vervoermiddel, dus als u alleen een auto zoekt om naar uw werk te pendelen, is een BMW waarschijnlijk niets voor u.

  Beste BMW voor een roadtrip

Technisch gesproken, zijn BMW’s het geld waard?

Gloednieuwe BMW’s

BMW’s zijn absoluut een van de duurste en duurst te onderhouden auto’s die er zijn. Voor veel minder geld kunt u modellen krijgen die u twee keer zoveel functies en comfort bieden. Het merk verkoopt zijn voertuigen met een grotere winstmarge in vergelijking met andere fabrikanten. De enige uitzondering is Porsche.

Anderzijds vertrouwt BMW op een beestachtige motor, ophanging, wegligging en een perfecte rijpositie. Achter het stuur voel je je klaar om te racen.
Ervaren bestuurders melden vaak dat ze het gevoel van een BMW veel sneller te pakken krijgen dan het gevoel van andere auto’s. Bovendien geven ze ook aan dat ze veel meer dan bij andere merken het gevoel hebben de wagen volledig onder controle te hebben.

Onderdelen en service zijn erg duur, dus plezier heeft een prijs. Met de meeste BMW’s wordt gereden tot ze 120.000 tot 200.000 mijl hebben afgelegd. Dat vergt uiteraard een flinke onderhoudsbeurt en goed onderhoud.

Tweedehands BMW’s

Tweedehands BMW’s hebben de slechte reputatie dat ze voortdurend stuk gaan en te veel kosten om te herstellen. Dit is niet het geval met alle wagens. Als u vooraf een monteur betaalt om de auto die u koopt te inspecteren, kunt u een goede deal maken.
BMW’s in tweedehandse staat hebben een zeer lage prijs en bieden u nog steeds dezelfde voldoening en adrenaline als een nieuwe BMW. Ja, er is een risico dat u op de weg wordt achtergelaten en dat u moet worden weggesleept, maar dat hangt sterk af van de staat van uw gebruikte auto en waar u hem hebt gekocht.

  Goedkoopste manier om een BMW sleutel te vervangen?

Sommige eigenaars hebben gemeld dat ze meer moesten betalen voor reparaties dan voor de eigenlijke aankoop van hun tweedehands BMW. De slechte reputatie van constant kapot gaan is natuurlijk overdreven, maar het bestaat wel voor een reden.

De beste tweedehands BMW modellen

Als u op zoek bent naar rijplezier tegen een gereduceerd tarief, kijk dan naar goede betrouwbare BMW modellen, en koop van een betrouwbare verkoper met de hulp van een monteur die de staat van het voertuig kan beoordelen. De meest betrouwbare BMW modellen om tweedehands te kopen zijn:
● De 2006-2011 BMW 3 Reeks
● De 2010-2016 BMW 5 Reeks
De 1996-2006 BMW 3 Serie – Dit model heeft zonder twijfel de meest kogelvrije motor.
Naast het kiezen van het juiste model, is het belangrijk om een auto te kopen die ongeveer 80.000 mijl of minder heeft afgelegd. Ook een algemene opmerking bij de aankoop van een oude auto: zoek een auto waarmee meer op de snelweg dan in de stad is gereden, aangezien 10.000 mijl in de stad een auto in hetzelfde tempo doen verslijten als 25.000 mijl buiten de stad en op de snelweg.

FAQs over het onderhoud van uw BMW

Moet ik een tweedehands BMW kopen met meer dan 100.000 mijl?

Probeer de aankoop van tweedehands BMW’s met een kilometerstand van meer dan 80.000 mijl te vermijden. Tweedehands BMW’s bieden vaak een goede waarde aan hun tweede en derde eigenaar, maar als ze meer dan 80.000 mijl agressief zijn gereden, hebben ze vaak veel aandacht en onderhoud nodig.

  Is het de moeite waard om een tweedehands BMW 3 Reeks te kopen?

Hoeveel kilometer kan met een BMW worden gereden?

Als een BMW goed wordt onderhouden en niet te agressief wordt gereden, kan hij tot 300.000 mijl meegaan. Er zijn zelfs modellen die 400.000 mijl meegaan, zoals de E30 BMW met M20B27 motor, die door velen als kogelvrij wordt bestempeld. Tegenwoordig rijden de meeste nieuwe BMW’s tussen de 80.000 en 120.000 mijl.

Zijn Audi’s goedkoper in onderhoud dan de meeste BMW’s?

Gloednieuwe Audi’s kosten gemiddeld zo’n $12.000 om te onderhouden gedurende de eerste 10 jaar van eigendom. Terwijl BMW’s gemiddeld zo’n $18.000 voor de eerste 10 jaar kosten, wat 50% meer is. Er zijn maar weinig auto’s die evenveel kosten om te onderhouden als een BMW, waaronder Volvos, Cadillacs en Mercedes.

Wat zijn de meest voorkomende problemen die BMW rijders tegenkomen?

Wat bij BMW’s het vaakst stuk gaat, is het motorkoelsysteem, waardoor de motor warm kan worden. Dit is meestal de duurste reparatie die u nodig zult hebben, maar andere kleine ongemakken, zoals olielekkage en stuurwieltrillingen, komen ook vrij vaak voor. Als u een olielek onder uw BMW ziet, zorg er dan voor dat u zo snel mogelijk een monteur bezoekt, want de schade aan de motor kan ernstig zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts