Wat zijn veel voorkomende problemen met de BMW 335i?

Er zijn veel problemen met de BMW 335i zoals lekkages, motorproblemen, en dure reparaties.

De BMW 335i is van de vijfde generatie van de 3-serie BMW’s. Het is een 2-deurs coupé ontworpen om eruit te zien als een sportwagen. Het is zeker een goede auto om in te rijden, maar het komt met veel problemen, en nog belangrijker, zeer dure problemen. Het is echter geen nieuwe zaak als u een gebruikte BMW koopt.

BMW 335i

De BMW 335i is een beroemd coupé model van de 3-serie BMW en het was ook het laatste coupé model van de 3-serie. De auto had verschillende upgrades ten opzichte van de vorige 4e generatie modellen, en hij was erg populair. Echter, zoals alle BMW’s, heeft ook deze auto te lijden gehad van vele dure problemen.

De auto is nog steeds in het bezit van veel mensen en veel van hen proberen de auto zelf te repareren omdat ze zo ingewikkeld zijn. De BMW dealer is ook erg duur, wat alleen maar bijdraagt aan de ellende van de mensen. Zelfs BMW heeft een aantal terugroepacties gehad van de auto.

Features

De auto had het nieuwe infotainmentsysteem, aangedreven door BMW’s iDrive besturingssysteem, dat hielp bij veel dingen zoals navigatie. De auto had een volledig nieuwe drukknop om de auto te starten, wat nieuw was in die tijd. Het interieur van de auto is ook echt luxueus en voelt premium aan in elke hoek van de auto.

Prestaties

Als we kijken naar de prestaties van de auto, was de auto een beest om te rijden. De grip op de weg en de hogere snelheid, met dank aan zijn 3.0 L BMW N54 of N55 inline-6 motor, die geweldig is. Je zou het volledige uit deze auto, maar tegen een prijs.

  Wat is beter, BMW sDrive of xDrive?

De auto werd ook aangeboden in een vierwielaandrijvingssysteem, dat de tractie en grip van de auto op de weg nog uitbreidde. De 3.0 L snelle motor gaf een zeer hoge acceleratie van 0-60 mph in slechts 5,6 seconden. De auto was ook uitgerust met run flat banden, wat geen zegen is.

BMW dealers

BMW dealers worden meestal beschouwd als zeer duur, in termen van service, onderhoud en reparatie van de auto’s. Dit komt omdat BMW’s meestal zeer complexe auto’s zijn, vooral na de 2006 modellen. De monteurs hebben tijd nodig om uw auto te repareren en u zou die kosten moeten dragen. Ook worden de meeste onderdelen geïmporteerd, dus dat brengt extra kosten met zich mee.

Problemen

De 335i kwam met een heleboel problemen, en de meeste van hen zijn vrij duur en moeilijk te behandelen. U kunt deze problemen natuurlijk vermijden door tijdig onderhoud en olieverversing. Dat kost u wel wat geld, maar op de lange termijn bespaart u geld. Enkele veel voorkomende problemen worden uitgelegd als:
Lekkage
De auto is vatbaar voor zo veel lekkages. De auto is gevuld met zo veel slangen, en te plastic gemaakte slangen, die zijn gevoelig voor beschadigd te raken na verloop van tijd. De hogedrukpomp lekt en moet vaak worden gerepareerd.

De brandstofpomp is verantwoordelijk voor het inspuiten van brandstof in de motor, en als hij dat niet doet, krijgt de motor niet de juiste brandstof en dat zou de motor aantasten. Dit was ook een bekende fout in de 335i en BMW had een aantal recalls en verlengde de garantie van het onderdeel, maar als je deze auto nu, is het moeilijk te vinden een auto onder garantie.

  Porsche vs. BMW: Betrouwbaarheid

De andere onderdelen die gevoelig zijn voor lekkage zijn de kleppendeksels en de elektrische waterpomp. De olielekkage van het kleppendeksel is te wijten aan de hitte van de turbomotor. Dit alles kost erg veel zoals de brandstofpomp vervangen zou $400 tot $500 kosten, hele kleppendeksel kost rond de $450 en elektrische waterpomp is rond de $1000.

Frequent onderhoud

BMW’s staan bekend om hun frequente onderhoud in het algemeen. Dit is de reden waarom veel BMW eigenaren hun onderhoud zelf doen. De lekkages zijn zeer gebruikelijk en dat is een probleem bij de 335i. Daarnaast bemoeilijken de over-engineering en complexe systemen de kans op goedkoop onderhoud door externe werkplaatsen nog verder.

Andere problemen

  • De 335i werd geleverd met run flat banden, die zeer moeilijk te repareren zijn.
  • De 335i had geen oliepeilstok en het elektrische systeem vereist dat de motor van de auto enige tijd draait, om de olie te controleren.
  • Het duurste probleem is het rammelen van de turbocompressor en de westpoort. Dit zou u meer dan $1000 kosten, maar dit komt niet zo vaak voor.

Conclusie

De 335i komt met zijn eerlijk deel van de problemen, maar de meeste van de ongerechtvaardigde BMW’s hebben dit soort problemen. De BMW staat ook niet bekend om zijn betrouwbaarheid, dus als u die sensatie van de BMW’s wilt ervaren, dan zou u voor deze reparaties moeten betalen.

FAQ

Zijn BMW’s betrouwbaar?

De Duitse auto’s zijn verondersteld betrouwbaarder te zijn dan andere, maar het is niet hetzelfde met BMW. BMW heeft een ondergemiddelde score van 2,5 op 5, als het gaat om betrouwbaarheid, door de RepairPal. Veel eigenaren hebben ook hun zorgen en beoordelingen over de BMW’s gemeld, en veel van hen zijn behoorlijk slecht. Ook de autotijdschriften en hobbyisten beoordelen ze ver onder het gemiddelde.

  Waarom worden BMW's zo snel afgeschreven?

Waarom is BMW zo populair?

BMW’s staan bekend om hun krachtige motoren en hoge prestaties. BMW is ook beroemd om zijn grote geschiedenis in de autosport en sportwagens. Ze hebben prestige en een geschiedenis van het maken van snelle motoren met hoge prestaties, die door de geschiedenis heen vele races hebben gewonnen.
Voor veel mensen is BMW echter een statussymbool geworden door zijn hogere prijzen en luxe. Mensen willen deze dure auto’s graag bezitten vanwege hun uiterlijk. Toch is dit niet zo gebruikelijk en houden mensen nog steeds van de sensatie en opwinding van snelle BMW auto’s.

Waarom zijn BMW wagens zo duur?

Simpel, omwille van hun luxe en premium kwaliteit. De hoeveelheid tijd die Duitse autofabrikanten besteden aan het maken van hun auto’s is veel in vergelijking met andere massa geproduceerde auto’s. BMW maakt zijn motoren en besteedt veel tijd aan marketing en motorraces.

Ze zijn ook duur omdat ze worden geïmporteerd en niet in de VS worden gemaakt. De technologie die in de auto wordt gebruikt, is niet alleen bedoeld om te reizen, maar ook om van de rit te genieten. Verder zijn de meeste luxe auto’s duur, vanwege hun onderdelen van topkwaliteit en luxe interieur.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts