Veel voorkomende problemen met BMW 550i

De BMW 550i is de perfecte sedan voor mensen die kracht, comfort en prestaties in één willen. Deze auto is ook briljant ontworpen en weet voorbijgangers gemakkelijk te boeien. Toch heeft de 550i, net als elk ander BMW model, ook enkele problemen. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 550i?

Enkele van de meest voorkomende problemen die BMW 550i eigenaren in de toekomst kunnen verwachten zijn oververhitting van de motor, schade aan de waterpomp, stuurwielgeluiden, problemen met de airconditioning, defecte achterruitenwisser en problemen met de distributieketting.

Merk op dat deze problemen zich voordoen bij de meeste BMW 500i modellen, maar niet bij allemaal. Bovendien is het verhelpen van deze problemen vrij eenvoudig, maar tegelijkertijd ook kostbaar. Bovendien moet u uw auto misschien naar een gecertificeerde BMW monteur of BMW service center brengen om te voorkomen dat de garantie vervalt tijdens reparatie of onderhoud.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 550i?

Waterpomp schade

Een van de veel voorkomende problemen waar BMW 550i eigenaren waarschijnlijk mee te maken krijgen is waterpomp of thermostaat problemen. Dit komt omdat het koelsysteem het meestal laat afweten en het is verantwoordelijk voor ongeveer een kwart van de problemen waarmee de BMW 550i te maken krijgt.

Dus, is het belangrijk om altijd de waterpomp en thermostaat inspecteren. Als u enige schade aan deze onderdelen vindt, vervang ze dan zo snel mogelijk. Controleer altijd het controlelampje van de motor en de temperatuurmeter op tekenen van een beschadigd koelsysteem.

Oververhitting van de motor

Oververhitting van de motor komt bij alle typen BMW’s voor. Dit is ook direct gerelateerd aan een falende thermostaat en schade aan de waterpomp. Als de thermostaat of de waterpomp defect raakt, zal de motor dus oververhit raken. Dit leidt tot allerlei problemen met de motor van de auto.

  Is een BMW een goede eerste auto?

Vandaar dat u ervoor moet zorgen dat de thermostaat, waterpomp en andere onderdelen van het koelsysteem naar behoren werken.

Stuurgeluiden

Dit probleem komt zeer vaak voor, meer nog, bij het rijden aan lage snelheden. Sommige BMW 550i gebruikers hebben gemeld dat ze piepende geluiden horen die afkomstig zijn van het stuurwiel. Behalve bij het rijden bij lage snelheden, kan dit geluid ook worden gehoord wanneer het stuurwiel van een volledige blokkering aan de ene kant naar de andere kant wordt gedraaid.

Stuurgeluiden ontstaan meestal door een gebrek aan smering van het stuurhuis. Zorg dus voor smering om dit geluid te voorkomen.

Problemen met de distributieketting

Een van de meest voorkomende problemen met de distributieketting is het knappen van de distributieketting. Wanneer uw BMW 550i een dergelijk probleem heeft, moet u uw auto naar een BMW service center brengen om de ketting opnieuw uit te lijnen of te vervangen door een nieuwe als deze beschadigd is.

Defecte brandstofpomp

Dit probleem komt niet vaak voor bij de BMW 550i, maar het komt toch voor. Het komt wel veel voor bij de BMW 535i modellen. Wanneer de brandstofpomp niet goed werkt, heeft dit ook invloed op de motorprestaties, wat de algehele prestaties van de auto beïnvloedt.

Problemen met de airconditioning

Een ander veel voorkomend probleem waar BMW 550i eigenaren mee te maken moeten krijgen, is de airconditioning die niet goed werkt. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de snelheid van de ventilator plotseling verandert. Anderen hebben gemeld dat de airconditioning alleen koude lucht blaast op de lagere standen.

  BMW 328i VS Audi A4 - wat is beter?

De meeste problemen met de airconditioning worden veroorzaakt door een defecte weerstand van de ventilatormotor. Dit onderdeel moet dus worden geïnspecteerd en zo nodig worden vervangen.

Versleten spanners

Wanneer spanrollen verslijten, hoort u een piepend geluid uit de motorruimte. Als u zo’n geluid hoort, controleer dan eerst de riemen van uw auto. Na een aantal kilometers kan de motorriem scheuren of verslijten. Om dit probleem op te lossen, moet u de riemen vervangen.

FAQ

Is de BMW 550i betrouwbaar?

De BMW 550i behoort tot de minst betrouwbare BMW 5-Serie. In tegenstelling tot de BMW 3-Serie die iets boven het gemiddelde scoort, staat de 550i bijna hekkensluiter. Dus, als u op zoek bent om een betrouwbare en betrouwbare gebruikte BMW 550i te kopen, blijf weg van dit model.

Volgens repairpal.com staat de BMW 550i op de 29ste plaats van de 30ste, wat aangeeft hoe onbetrouwbaar de BMW 550i is.

Wat is de hoge kilometerstand voor BMW 550i?

BMW 550i is een van de duurzaamste BMW’s ooit gemaakt. Zo kunnen deze wagens meer dan 200.000 mijl meegaan, zolang ze goed onderhouden worden. Niettemin wordt een BMW 550i met meer dan 150.000 mijl beschouwd als een auto met een hoge kilometerstand. Dus, als u een tweedehands BMW 550i koopt, overweeg dan een exemplaar dat niet meer dan 150.000 mijl heeft afgelegd.

Is de BMW 550i duur in onderhoud?

Ja, de BMW 550i is zeer duur in onderhoud. Eigenlijk is BMW het duurste luxe automerk om te herstellen en te onderhouden. De jaarlijkse reparatie- en onderhoudskosten van de BMW 550i liggen bijvoorbeeld rond de $1050, terwijl die van de Audi A3 rond de $870 liggen. Dit is bijna 200 dollar meer dan Audi A3.

  Moet ik een 10 jaar oude BMW kopen?

De belangrijkste reden waarom BMW’s duurder zijn in onderhoud dan andere luxe auto’s is de hoge kostprijs van BMW onderdelen. Bovendien zijn sommige BMW onderdelen lastig te repareren, waardoor monteurs meer in rekening brengen vanwege het werk dat ze moeten verrichten.

Welk jaar is de BMW 5 Reeks het meest betrouwbaar?

BMW 5-Serie is een van de krachtigste, meest geavanceerde en meest praktische sedans op de markt. Maar net als elke andere BMW serie zijn sommige auto’s in de serie betrouwbaarder dan andere. In dit geval is de BMW 5-serie van 2020 het meest betrouwbare modeljaar in de serie. Dit model registreert minder problemen dan andere modellen.

Wat zijn enkele van de veel voorkomende problemen met de BMW 5-serie?

De BMW 5-serie produceert enkele van de meest krachtige, comfortabele, praktische en high-performance sedans op de markt. Ze hebben echter ook verschillende problemen waar ze na verloop van tijd mee te maken krijgen en deze omvatten problemen met de distributieketting, problemen met de airconditioning, storingen in het koelsysteem, problemen met de afdichtingen van het schuifdak en een defecte brandstofpomp.

Conclusie

De BMW 550i kan een krachtige, geavanceerde en uitstekende sedan zijn, maar hij heeft ook verschillende uitdagingen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. Sommige van de uitdagingen die eigenaars van deze auto moeten verwachten om te worden geconfronteerd langs de weg zijn waterpomp schade, oververhitting van de motor, distributieketting problemen, stuurwiel geluiden, airconditioning problemen, en achterruit ruitenwisser mislukking.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts