Veel voorkomende problemen met de BMW F01

De BMW F01 was de eerste BMW met een hybride aandrijflijn, een V12 turbomotor en een automatische 8-versnellingsbak. Deze vierdeurs full-size luxewagen is comfortabel, ruim, veilig en zeer geavanceerd. Maar zoals de meeste luxe auto’s, heeft de BMW F01 meerdere problemen. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW F01?

Enkele van de veel voorkomende problemen met de BMW F01 zijn motorproblemen, iDrive problemen, wazige camera’s, transmissie problemen, software problemen, elektrische raam problemen, wazige camera’s, en deursloten defect. Het vooraf weten van deze problemen kan de gebruiker dure reparaties besparen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met BMW F01?

Motor problemen

Enkele van de veel voorkomende problemen die BMW F01 gebruikers gemeld hebben, houden verband met de motor. Deze omvatten ontstekingsfouten, stotteren en oververhitting van de motor. Veel van deze problemen worden ervaren naarmate de auto meer kilometers maakt.

Stotteren of zelfs slecht optrekken komt door een falende brandstofpomp. Het haperen van de motor komt daarentegen door een defecte bobine, een defecte nokkenassensor of een defecte krukassensor. Breng de auto naar de monteur om de onderliggende problemen te verhelpen.

Problemen met de transmissie

Een ander veel voorkomend probleem met de BMW F01 zijn de transmissieproblemen. Veel voorkomende problemen met de transmissie zijn het blijven hangen of schokken bij het schakelen. Als u een dergelijk probleem heeft, is dit een indicatie van slechte motorsteunen. Merk op dat dit probleem vaak voorkomt bij de automatische transmissie, waarmee de BMW F01 is uitgerust.

Vervang de slechte of falende motorsteunen om het probleem op te lossen. In sommige gevallen kan hard schakelen worden veroorzaakt door transmissievloeistoffen met slechte koude-stromingseigenschappen. Stap in dat geval over op synthetische transmissievloeistof van hoge kwaliteit.

  Bestaat er een 4-deurs BMW cabriolet?

Problemen met elektrische ramen

Dit is een probleem dat meestal voorkomt bij oudere BMW F01 modellen. Gebruikers hebben gemeld dat ze een piepend geluid horen wanneer ze proberen het raam te openen of te sluiten. Dit is een indicatie dat de raamregelaar het begeeft. Een ander teken van slechte elektrische ramen is dat de ramen niet soepel omhoog en omlaag gaan.

U moet dit probleem oplossen door de beschadigde of defecte raamregelaar te vervangen door een nieuwe.

Problemen met iDrive

Het iDrive systeem is een vitaal onderdeel van de BMW F01. Het regelt namelijk het geluidssysteem, de klimaatregeling, het navigatiesysteem en de communicatie van de BMW. Dus, als de iDrive problemen heeft, zal de BMW F01 niet soepel lopen. Veel voorkomende problemen met de BMW iDrive zijn het uitvallen van de iDriver computer, het op zwart gaan van het scherm, het uitvallen van de iDriver controller en nog veel meer.

Om iDriver problemen te verhelpen, zult u de onderliggende problemen moeten oplossen. Ga daarom naar een monteur om dit probleem te laten verhelpen.

Wazige camera’s

De BMW F01 is een geavanceerde auto met veel high-tech functies. Een van de geavanceerde functies van deze auto zijn camera’s die de bestuurder vanuit bijna alle hoeken in beeld brengen. Er zijn echter enkele klachten geweest over wazige camera’s aan de voor- en zijkant.

Verrassend genoeg is BMW al op de hoogte van dit probleem, maar ze hebben nog geen oplossing. Gebruikers zullen dus moeten wachten tot BMW met een openhartige oplossing komt.

Deursloten falen

Sommige gebruikers hebben gemeld dat de deuren niet vergrendelen met de sleutelhanger, maar wel met de sleutels. De hoofdschuldige van dit probleem is een defecte deurvergrendelingsmotor. In sommige gevallen kan het te wijten zijn aan een lege batterij in de sleutelhanger. Begin dus met het vervangen van de lege batterij en ga dan verder met het vervangen van de deursloten.

  Beste BMW hybride auto's

Software problemen

Ondanks het feit dat de BMW F01 een geavanceerd computersysteem heeft dat vele functies controleert, ontwikkelt het ook verschillende problemen. Deze problemen beïnvloeden gewoonlijk de besturing, het rijgedrag en vele andere functies. Om dit probleem op te lossen, kunt u beginnen met het upgraden van de software.

Storing in de airconditioning

Hoewel dit probleem niet vaak voorkomt, hebben verschillende BMW F01 gebruikers gemeld dat de airconditioning niet werkt. Als u merkt dat de airco niet goed werkt, dan kan het probleem te wijten zijn aan een defecte airco-condensor. Breng de auto naar de monteur om de condensor te vervangen.

FAQ

Is de BMW F01 betrouwbaar?

Nee, de BMW F01 is geen betrouwbare auto. Dat komt omdat hij een van de hoogste onderhoudskosten heeft onder de full-size luxe sedans op de markt. Bovendien zijn de kosten voor service en onderdelen vrij hoog, waardoor deze auto iets duurder is. Maar met de juiste zorg en onderhoud kan de gebruiker op lange termijn dure reparaties vermijden.

Hoe lang gaat de BMW F01 mee?

Bij goed onderhoud en goede rijgewoonten gaat de BMW F01 meer dan 13 jaar mee. In sommige gevallen kan de auto zelfs langer meegaan. Maar gemiddeld gaat deze auto minstens 150.000 km mee. Houd u dus aan de door BMW aanbevolen onderhoudsbeurt als u wilt dat uw auto langer meegaat.

  Hoe lang gaan BMW's mee?

Na hoe lang krijgt de BMW F01 problemen?

De BMW F01 is geen erg betrouwbare auto. Hij ondervindt echter minder problemen in de eerste 3 jaar. Toch beginnen de meeste BMW F01 rijders na ongeveer 40.000 mijl te klagen over de bougies en de bobines. Integendeel, de meeste ernstige problemen worden meestal na 150.000 mijl gemeld.

Is de BMW F01 duur in onderhoud?

De BMW F01 is één van de duurste luxe berlines om te onderhouden op de markt. Gemiddeld kost hij de eerste 10 jaar ongeveer 14.453 dollar aan onderhoud en reparaties. Dit is hoger dan het gemiddelde voor luxe sedans, dat ongeveer 12.000 dollar kost, waardoor de F01 ongeveer 2.500 dollar duurder in onderhoud is.

Wat betekent BMW F01?

BMW F01 is de vijfde generatie van de BMW 7-serie die bestaat uit de BMW F01, de sedanversie, en de BMW F02, de sedanversie met lange wielbasis. Zowel BMW F01 als F02 gemaakt tussen 2008 en 2015 worden aangeduid als BMW F01.

Conclusie

De BMW F01 is een van de mooiste full-size luxe sedans op de markt. Maar zoals de meeste BMW modellen heeft hij ook verschillende problemen waar gebruikers klaar voor moeten zijn. Na het bespreken van enkele van de veel voorkomende problemen hierboven, moeten gebruikers ervoor zorgen de problemen eerder aan te pakken om dure reparaties te voorkomen.

Over het geheel genomen is de BMW F01, de vijfde generatie van de BMW 7-serie een mooie, comfortabele, luxueuze, veilige en geavanceerde luxe sedan. Bij goed onderhoud en verzorging kan deze auto meer dan 200.000 mijl meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts