Hoe lang gaan BMW’s mee?

Hoe lang gaan BMW's mee?

Ondanks het feit dat BMW een van de beste luxueuze wagens produceert, heeft het de reputatie onbetrouwbaar te zijn. Afhankelijk van hoe goed een BMW werd onderhouden, kan hij echter wel tot 300.000 mijl meegaan. Sommige auto’s van de modellen zoals de E36 en E46 hebben zelfs de grens van 400.000 mijl overschreden.

BMW betrouwbaarheid en kilometerstand

Sommige modellen zijn betrouwbaarder dan andere. Ze gaan langer mee op de weg en gaan minder vaak stuk. Als u een BMW uit een van de onderstaande series kiest, krijgt u misschien een idee van hoe lang u kunt verwachten dat ze meegaan.

Sommige van de nieuwere modellen van 2020 en 2021 zijn nog niet beoordeeld op hoe lang ze meegaan op de weg omdat ze pas onlangs zijn uitgebracht.

BMW’s van 1996 tot 2006

Modellen van 1996 tot 2006 zijn uiterst betrouwbaar en kunnen een hele tijd meegaan als ze goed onderhouden worden. Ze hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 250.000 mijl, maar vele wagens hebben de kaap van 300.000 mijl overschreden. Sommige van deze voertuigen zijn nog steeds op de wegen en hun exterieurs lijken solide en intact, net als de betrouwbare en krachtige motor onder de motorkap.

BMW’s van 2006 – 2014

De meeste BMW’s van tussen 2006 en 2014 zijn minder betrouwbaar dan eerdere modellen. Ze gaan tussen de 120.000 en 200.000 mijl mee. De nieuwere elektronica geïnstalleerd in de auto’s hebben vaak de neiging om kapot te gaan en zijn minder betrouwbaar dan hun old-school voorouders, de 1996 – 2004 BMW 3-serie, die bekend staan als de meest kogelvrije BMW’s van alle tijden.

BMW’s van 2014 – 2020

Nieuwe modellen van tussen 2014 en 2020 staan bekend om hun levensduur van 100.000 tot 150.000 mijl. Nieuwere elektronica en de nieuwe innovaties van BMW hebben de neiging om soms defecten te vertonen en u op de weg te laten staan.
Natuurlijk, sommige modellen zijn betrouwbaarder dan andere en ondanks de meer recente release stigma rond BMW betrouwbaarheid, een aantal van de nieuwste modellen zijn vrij goed. De BMW X3, en 1-serie, evenals de 2014 BMW 4-serie en de BMW 2014 X5, zijn allemaal geweldig en kan een lange tijd duren op de weg indien goed onderhouden.

  Wat is de beste oude BMW om te kopen?

Hoe kunt u uw BMW langer mee laten gaan?

Hoe lang auto’s in het algemeen meegaan, hangt vooral af van onderhoud, service en rijgewoonten. Het belangrijkste is dat u minstens om de 12 maanden een onderhoudsbeurt uitvoert of om de 5000 à 3000 km, afhankelijk van of u in de stad of op de snelweg rijdt.

Regelmatig onderhoud

Als u meer in de stad rijdt, plan dan vaker een onderhoudsinspectie, want als u uw auto meer gebruikt om te starten en te stoppen in het verkeer, is dat ruwer voor uw auto dan wanneer u op de snelweg rijdt. Vermijd agressief rijgedrag en zorg ervoor dat alle vloeistoffen in de juiste hoeveelheden aanwezig zijn. De meeste BMW’s hebben ofwel problemen met de elektronica ofwel met een onderdeel van het koelsysteem. Problemen met de aandrijflijn zijn zeldzaam, tenzij uw wagen de garantietermijn overschreden heeft.
Vervang de oliefilter om de 3.000 mijl of zelfs vaker dan aanbevolen. Vergeet niet om vloeistoffen zoals stuurbekrachtigingssap en remvloeistoffen te controleren. Controleer steeds bij uw constructeur welke vorige olie en oliefilters op uw voertuig werden gebruikt en moeten worden geplaatst.

Pak autoproblemen onmiddellijk aan

Elimineer kleine problemen meteen, want ze kunnen in een paar maanden evolueren en duur worden. Als u olie- of brandstoflekken of buitensporige dampen opmerkt, inspecteer uw BMW dan onmiddellijk, want het kan betekenen dat er een probleem is met uw motor die zich vormt. Problemen gaan niet vanzelf weg en hoe sneller ze worden verholpen, hoe beter.

Gebruik originele BMW OEM onderdelen

Wanneer u kapotte en defecte onderdelen van uw motor of veiligheidssystemen vervangt, zorg er dan voor dat u gecertificeerde BMW onderdelen gebruikt. De monteur die u gebruikt moet een BMW OEM (original equipment manufacturer) certificering hebben. Probeer uw wagen minstens één keer per maand te inspecteren. U kunt dat zelf doen of voor een snelle inspectie naar een monteur gaan.
Als u lang niet meer met uw wagen gereden hebt, is een bezoek aan een garagist voor u weer de weg op gaat een must.

  Wat zijn veel voorkomende problemen met de BMW 335i?

Verzorg het exterieur en het interieur van uw wagen

Het wassen en in de was zetten van de buitenkant van uw BMW kan helpen om stofdeeltjes te verwijderen en roest, steenslag en zoutschade te voorkomen. Bovendien kan het reinigen van het interieur de slijtage van de matten en de bekleding vertragen.

Controleer uw banden

Het onderhoud van uw banden zou een must moeten zijn. Als u met banden met een te lage of te hoge spanning rijdt, kunnen ze binnen de kortste keren versleten zijn en uzelf, uw passagiers, uw voertuig en anderen op de weg in gevaar brengen. Niet alleen de juiste bandenspanning, maar ook de bandbalans en de ophangingsgeometrie zijn belangrijk.

Overschrijd de koppeling niet

Een probleem dat de meeste auto’s met handgeschakelde versnellingsbak minstens één keer in hun leven tegenkomen, is een kapotte koppeling. Als u te lang op de koppeling rijdt en hem op het aangrijpingspunt houdt, kan de koppeling op den duur slijten. Gebruik indien nodig liever de handrem, om een steile helling te lijf te gaan. Het gebruik van de koppeling, hoewel het enige vaardigheid toont, kan uw auto meer beschadigen dan het helpt.

Vermijd te weinig brandstof

Als u vaak zonder brandstof rijdt, kunnen stof en deeltjes in de tank terechtkomen en de bodem beschadigen. Bovendien kan roest zich opstapelen en door de brandstofpomp worden aangezogen, waardoor de motor van uw auto nog verder wordt beschadigd.

  Is de BMW E46 betrouwbaar?

Breng geen wijzigingen aan de motor aan

Vermijd het oppompen en wijzigen van de motor van uw BMW zonder rekening te houden met de brandstoftoevoer en het ontstekingstijdstip, omdat dit uw motor kan ontregelen en hem niet optimaal kan laten functioneren.

FAQ

Is het een goed idee om een tweedehands BMW te kopen?

Algemeen gesproken, nee. Het kan een uitdaging zijn om een tweedehands BMW te kopen en een goede aankoop te doen. BMW’s verliezen niet voor niets snel hun waarde. Als u een goede BMW tweedehands wilt kopen, zorg er dan voor dat het een betrouwbaar model is. Vermijd ook aankoop bij autodealers en betaal vooraf een monteur om het voertuig te inspecteren voordat u er een proefrit in maakt.

Welke zijn de beste oude tweedehands BMW’s om te kopen?

Afhankelijk van uw stijl, uw voorkeuren en de reden waarom u de wagen koopt, zou u de 2003 E39 M5 voor sportief gebruik of de 1993 tot 2000 E36 3 Reeks voor dagelijks gebruik kunnen overwegen. De 2003 en 2004 BMW E46’s zijn ook goed voor dagelijks gebruik, evenals de meer recente 2016 BMW M2 model.
Dit zijn stuk voor stuk uiterst betrouwbare BMW’s waarmee bij goed onderhoud honderdduizenden kilometers gereden kan worden.

Waarom gaan oudere BMW’s minder kapot en zijn ze betrouwbaarder?

De old-school BMW’s zijn zo ontworpen dat de bestuurder ze zelf kan onderhouden met een gereedschapsset. Ze zijn minder complex en hebben geen ingewikkelde elektronica die bij nieuwere modellen vaak defect raakt en kapot gaat. Door het ontbreken van computers en de overvloed aan mechanische onderdelen was het gemakkelijker om zelf het probleem vast te stellen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts