Hoe lang gaan auto’s van Mercedes Benz mee?

Mercedes Benz auto’s gaan lang mee als ze goed onderhouden worden. Nou, de meeste van hen doen. Het is geen geheim dat veel Mercedes modellen in de buurt van de honderdduizenden kilometers komen zonder dat er groot onderhoud nodig is.

Maar als u wilt dat uw auto zo lang meegaat, moet u ervoor zorgen dat er goed onderhoud wordt gepleegd. Bovendien moet u op sommige gebieden, zoals corrosie, proactief actie ondernemen, omdat dit soort defecten de levensduur van een auto gemakkelijk kunnen verkorten.

Onderhoud

Natuurlijk zijn er veel voorbeelden van verschillende Mercedes-modellen die zonder groot onderhoud 200k mijl of meer afleggen. Maar als u de levensduur van uw Mercedes wilt maximaliseren, is goed onderhoud een stap die u niet mag verwaarlozen.

Zo kan bijvoorbeeld de accu van een auto na verloop van tijd slijten als de auto niet zo vaak wordt gebruikt. Dit is vaak het geval bij veel Mercedes-klassiekers die tijdens de wintermaanden in winterslaap zijn. Een lege accu kan leiden tot problemen zoals motorstoringen, wat de levensduur van uw Mercedes kan verkorten.

U moet er ook voor zorgen dat de vitale auto-onderdelen werken zoals bedoeld. U moet de bougies controleren met de aanbevolen intervallen, hetzelfde geldt voor de kabels. Verder zal het vaak verversen van uw vloeistoffen er zeker voor zorgen dat uw auto lang mee kan gaan.

Oudere Mercedes modellen stonden bekend om hun vele corrosie problemen. Corrosie is een ernstig probleem, en als het niet in een vroeg stadium wordt aangepakt, kan het de levensduur van een auto aanzienlijk verkorten. Reparatie van auto’s die zijn aangetast door aanzienlijke corrosie is meestal niet de moeite waard de kosten.

  Welke Mercedessen hebben een transmissie met dubbele koppeling?

Juist daarom moet u uw Mercedes roestvrij maken, vooral als u een Mercedes uit de jaren 90 bezit, de Mercedes-modellen die het kwetsbaarst zijn voor corrosie.

Rijgewoonten en rijstijlen

Het is vrij duidelijk dat de manier waarop u een bepaald object gebruikt van invloed is op de levensduur van datzelfde object. Mercedessen zullen lang meegaan, vooral als u een “mechanische symfonie”-niveau bereikt van begrip van hoe sommige onderdelen werken en slijten na verloop van tijd.

U moet altijd de voorkeur geven aan soepel en precies rijden boven agressief en abrupt rijden. Het maakt ook een groot verschil voor specifieke auto-onderdelen zoals remmen, koppelingen, of veel verschillende motoronderdelen.

Anticiperen op de weg voor je en ervoor zorgen dat je gecontroleerd schakelt, verlengt de levensduur van je koppeling en je remmen. U moet ook niet te lang op uw koppelingspedaal blijven zitten. Probeer uw auto in neutraal te zetten zodra u tot stilstand komt.
Moderne Mercedessen zijn een stuk complexer dan oudere modellen. Ze zijn opgebouwd uit veel meer onderdelen, die allemaal problemen kunnen opleveren als ze beginnen te falen. Veel problemen kunnen echter worden vermeden of uitgesteld als u gewetensvol rijdt.

Oudere Mercedes modellen versus nieuwere

Alle bovengenoemde stappen moeten worden overwogen wanneer u de levensduur van een auto probeert te verlengen. Maar je kunt oudere Mercedes-modellen gewoon niet vergelijken met nieuwere. Oudere Mercedessen werden gebouwd met andere prioriteiten in het achterhoofd.

Tegenwoordig zijn de prioriteiten van de auto-industrie efficiëntie en innovatie naar nieuwere manieren van reizen, zoals hybridisatie en elektrificatie. Maar vroeger was Mercedes vooral geconcentreerd op het maken van betrouwbare auto’s met kogelvrije motoren.

  Wat is het verschil tussen een Mercedes E300 en een E350?

Vroeger maakte Mercedes solide motoren die honderdduizenden kilometers konden afleggen met weinig tot geen onderhoud. Tegenwoordig zijn de motoren een stuk complexer door de geforceerde inductie en de strenge emissievoorschriften, waardoor de motor soms van meet af aan onder druk staat.

Dit wil niet zeggen dat moderne Mercedessen niet lang meegaan als ze goed onderhouden worden, maar ze kunnen zeker niet tippen aan de betrouwbaarheid van oudere Mercedessen.

Meer over auto’s op lange termijn

Zijn moderne auto’s minder betrouwbaar?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen nieuwere auto’s betrouwbaarder zijn in vergelijking met oudere modellen. Ze gaan echter niet zo lang mee. Dit komt vooral omdat moderne auto’s ongelooflijk complex zijn. Dus als een moderne auto problemen begint te krijgen, is het veel moeilijker om ze te repareren.
Oudere auto’s zijn veel eenvoudiger in vergelijking met nieuwere modellen, maar ze zijn niet zo gebouwd dat moderne diagnose-instrumenten hun problemen kunnen identificeren. Dat is de reden waarom de meeste oude auto’s nog steeds worden gerepareerd door old school monteurs, en nieuwere auto’s voornamelijk worden gediagnosticeerd door middel van complexe ECU-uitlezingen.

Wat is het model van Mercedes met de langste levensduur?

Oude Mercedes modellen zoals de Mercedes Benz 300 (W123, W124) met dieselmotor staan erom bekend langer mee te gaan dan de meeste huidige auto’s. Deze auto’s werden gemaakt in de jaren 70 tot en met 90 en zijn een duidelijk voorbeeld van hoe Mercedes vroeger auto’s maakte die gewoon niet kapot konden gaan.

  Kun je zelf de olie in een Mercedes vervangen?

De Mercedes 300 is zowat de langst meegaande Europese sedan aller tijden. Zelfs na al die jaren staan veel landen over de hele wereld er nog vol mee, en dat zal waarschijnlijk zo blijven, lang nadat veel moderne Mercedes-modellen zijn uitgestorven.

Een modernere versie van de 300 is het E-klasse model uit 2008. Deze modellen waren ongelooflijk populair toen ze uitkwamen. Velen zeggen dat het 2008 model het laatste productiejaar is dat Mercedes wist te perfectioneren. Ze verkochten een ton van 2008 E-klasse voertuigen.

Is het veilig om dagelijks met een Mercedes met hoge kilometerstand te rijden?

Wagens met een hoge kilometerstand zijn meestal oudere modellen die de tand des tijds hebben doorstaan. Ze zijn dus niet zo veilig als de huidige Mercedes-modellen. In de afgelopen 20-30 jaar is de veiligheid van auto’s drastisch veranderd.

Dat wil niet zeggen dat die oudere Mercedes modellen niet veilig zijn, maar ze zijn gewoon niet te vergelijken met een moderne auto. Maar als u uw auto vaak onderhoudt, en u doet uw uiterste best om alle onderdelen te onderhouden en ervoor te zorgen dat ze werken zoals bedoeld, zou u voldoende veilig moeten zijn om in een oudere auto te rijden.

Natuurlijk zal het voertuig niet veel van de standaard veiligheidsvoorzieningen hebben die tegenwoordig in nieuwe auto’s te vinden zijn, dus houd dat in gedachten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts