Kun je zelf de olie in een Mercedes vervangen?

Een Mercedes is een van de duurste auto’s om te repareren en te onderhouden. Daarom doen sommige mensen sommige onderhoudsbeurten liever zelf. Maar kunt u de olie van een Mercedes-Benz ook zelf verversen?

Ja, dat kan. Het verversen van de olie van een Mercedes is eenvoudig, mits u over de juiste gereedschappen en producten beschikt. Het is echter ook belangrijk om te weten dat bij zelf olie verversen de garantie kan vervallen. Desalniettemin is het zeer betaalbaar aangezien een eenvoudige Mercedes olieverversing bij de dealer u minstens $200 kan kosten.

Gereedschap nodig voor een goede olieverversing in een Mercedes

Als u besluit zelf de olie van een Mercedes te verversen, moet u dezelfde olie en filter gebruiken als de Mercedes-Benz dealers. Mercedes beveelt Mobil1 European Car 0W-40 volsynthetische olie aan. U kunt echter ook een ander merk gebruiken, zolang het maar volsynthetische olie is.

Naast het kopen van de juiste olie, moet u weten hoeveel kwarts u nodig heeft voor uw motor. Bijvoorbeeld, de Mercedes E320 is een 6 cilinder motor, wat betekent dat het 7 quartz van Mobil1 volsynthetische olie nodig heeft. Naast het kiezen van de juiste olie, moet u ook een kwaliteit oliefilter kiezen.

Mercedes-Benz raadt een vliesoliefilter aan. Dit filter is duurzamer dan andere soorten oliefilters op de markt. U kunt er minstens 10.000 kilometer mee rijden, wat uitstekend is. Op de top van het hebben van de juiste olie en oliefilter, moet u andere tools om u te helpen de kap te openen en de olie te verversen.

Enkele hulpmiddelen die u zult vereisen om de baan gedaan te krijgen omvatten een 13 mm moersleutel of een contactdoos, een 74 mm oliefiltermoersleutel voor Mercedes-Benz voor 3/8 duimratel, krikbokken met een fantastische classificatie, en een olieafvoerkan die tot 8 plus kwarts houdt.

  De beste tweedehands Mercedes-AMG om te kopen?

Procedure voor het verversen van de olie in Mercedes zelf

Open de motorkap

De eerste stap is het openen van de motorkap, zodat u bij het oliefilter kunt komen. U moet aan de kapontgrendeling in uw auto trekken om de kap te openen. Trek aan de hendel aan de bestuurderskant van de auto totdat u de motorkapontgrendeling hoort.

U kunt nu de motorkap van buitenaf openen door aan de driehoekige ontgrendeling van de motorkap te trekken.

Til de auto van de grond

Vervolgens tilt u de auto van de grond met behulp van de bijgeleverde krik. Zorg er altijd voor dat de auto op een vlakke ondergrond geparkeerd staat en zet er een krikstandaard bij ter ondersteuning.

Verwijder het spatscherm

Verwijder met een 8 mm sleutel het spatscherm, dat is zwart plastic onder de motor. Het wordt meestal op zijn plaats gehouden met ongeveer 4 tot 6 bouten, afhankelijk van uw Benz-model.

Tap alle olie af

Als u klaar bent met het verwijderen van het spatscherm, verwijdert u de olieaftapplug. Voor deze procedure hebt u een 13 mm sleutel nodig om de bout tegen de wijzers van de klok in te draaien. Nadat u de bouten hebt losgedraaid, laat u de olie ongeveer 10 minuten uitlekken.

Verwijder een deel van de motorkap

Verwijder vervolgens het voorste deel van de motorkap. Daarnaast verwijdert u de plastic afdekking door deze eenvoudig omhoog en weg te trekken.

  Wie is de grootste concurrent van Mercedes?

Ontdoe u van het oliefilter

Neem het oliefiltergereedschap en verwijder het versleten oliefilter. Trek het oliefilter er voorzichtig uit en zorg ervoor dat u de rubberen O-ringen vervangt.

Plaats een nieuw oliefilter

Wanneer u klaar bent met het verwijderen van het versleten oliefilter, vervangt u het door een nieuw oliefilter. U moet er echter op letten dat slechts één van de zwarte lijnen zichtbaar is en niet beide. Bovendien moet u altijd de O-ringen vervangen wanneer u het oliefilter vervangt. Draai het filter vast met een momentsleutel.

Olieaftapplug installeren

Als u een nieuwe olieaftapplug heeft, vervang deze dan door de oude. Bovendien moet u een momentsleutel gebruiken om de aftapplug vast te draaien.

Nieuwe olie toevoegen

Vul de juiste hoeveelheid olie bij en controleer het oliepeil. Laat de auto daarna ongeveer 15 minuten op een vlakke ondergrond staan voordat u het oliepeil opnieuw controleert. Vul de olie niet te veel of te weinig bij. Voeg olie toe als het minder is en verminder als het meer is.

Reset de serviceherinnering op uw Benz

Plaats de motorkap terug en verwijder de krik. Controleer of het oliepeil binnen het minimum- en maximumbereik ligt. Reset tot slot de serviceherinnering. Controleer dit in de gebruiksaanwijzing van de auto.

FAQ

Moet u voor het verversen van de olie naar een Mercedes-Benz dealer?

Nee, dat hoeft niet. U kunt ook naar een onafhankelijke monteur met het juiste gereedschap gaan of zelf de olie verversen. Toch heeft een bezoek aan de dealer enkele voordelen, omdat deze extra diensten verleent en de garantie nooit vervalt.

Waarom is het verversen van de olie bij Mercedes zo duur?

De belangrijkste reden waarom het verversen van de olie bij Mercedes-Benz zo duur is, is de grotere oliecapaciteit. Bovendien raadt Mercedes het gebruik van volsynthetische olie aan, wat een van de duurste is. Daar komt nog bij dat Mercedes dealers veel rekenen voor een olieverversing in vergelijking met andere automerken.

  Wat is de beste koelvloeistof voor Mercedes?

Waarom zou u niet zelf uw olie verversen?

De belangrijkste reden waarom u niet zelf uw Benz-olie moet verversen, is dat u een kostbare fout kunt maken. Een eenvoudige fout, zoals het niet goed genoeg aandraaien van bouten, kan ervoor zorgen dat uw auto een lek ontwikkelt dat uw motor kan beschadigen en kan leiden tot kostbare reparaties. Bovendien vervalt hierdoor ook uw garantie.

Conclusie

Nu u weet welke procedure u moet volgen om de olie van uw Mercedes-Benz te verversen, hoeft u niet veel geld uit te geven bij de dealer, tenzij u bang bent dat de garantie vervalt. Maar als u het juiste gereedschap en de juiste producten gebruikt en de juiste procedure volgt, zal er niets misgaan.

Zelf olie verversen bespaart u geld en tijd die u bij de Mercedes dealer had kunnen besteden. Maar als u niet zelfverzekerd genoeg bent om de olie te verversen, bezoek dan de dichtstbijzijnde Mercedes dealer voor een olieverversing.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts