Wat is de goedkoopste manier om een Tesla sleutel te vervangen?

Tesla laat zijn klanten toe om hun voertuigen van op afstand te bedienen met een sleutelkaart, sleutelhanger of mobiele telefoon. Maar wat is de goedkoopste manier om een Tesla sleutel te vervangen?

De goedkoopste manier om een Tesla sleutel te vervangen is door de Tesla App te downloaden en deze te gebruiken om uw kaart aan uw telefoon te koppelen. Daarna heeft u de sleutelkaart niet meer nodig omdat uw telefoon uw sleutel wordt. U kunt dan de Tesla app op uw telefoon gebruiken om uw auto te ontgrendelen en te rijden zonder sleutel.

Hoewel het koppelen van de auto aan uw telefoon de goedkoopste manier is om een Tesla sleutel te vervangen, moet deze methode alleen worden toegepast als u uw tweede sleutel bent kwijtgeraakt. Gewoonlijk geeft Tesla zijn klanten twee sleutelkaarten, wat betekent dat u de tweede sleutel kunt gebruiken als de eerste verloren of beschadigd is.

Het vervangen van een Tesla key card is niet zo duur als het vervangen van een Tesla key fob. Het vervangen van een Tesla Model 3-sleutelkaart kost u bijvoorbeeld ongeveer $ 5 tot $ 6. Het vervangen van een Tesla-sleutel met behulp van een sleutelhanger is daarentegen iets duurder. Bijvoorbeeld, een vervangende sleutel voor Tesla Model S kost u ongeveer $174.

Dus, als u een sleutel verliest en de Tesla app op uw telefoon is niet verbonden met uw auto, moet u ofwel de sleutel vervangen door een sleutelkaart of een sleutelhanger. Tussen deze twee opties, zal de goedkopere keuze de sleutelkaart zijn, aangezien de sleutelhanger duurder is.

  Is Tesla beter dan Lexus?

Al met al is het koppelen van uw auto aan de Tesla app op uw smartphone de beste optie. Dit helpt u toegang te krijgen tot op afstand bedienbare functies op uw auto. Download de Tesla app gratis op uw Android of iOS toestel en koppel deze aan uw auto.

Hoeveel kost een vervangende Tesla sleutel?

Gemiddeld verkoopt de Tesla store sleutelkaarten voor $25. Tesla Model 3-sleutels zijn echter het goedkoopst, want die kosten ongeveer $ 5. Na het kopen van een nieuwe Tesla sleutelkaart, vertelt u uw auto om de verloren sleutelkaart te vergeten en programmeert u de auto om de nieuwe kaart te accepteren.

Is het mogelijk om één sleutelkaart op meerdere gadgets te programmeren?

Ja, dat is mogelijk. Ondanks dat Tesla slechts twee sleutelkaarten aanbiedt, kunt u tot wel een dozijn telefoons met deze kaarten programmeren. Dus, als u de sleutelkaart verliest, kunt u nog steeds de telefoon gebruiken om uw Tesla te openen en te rijden terwijl u wacht tot de nieuwe sleutelkaart wordt geleverd.

Hoeveel Tesla sleutelkaarten kunt u hebben?

Volgens Tesla support, kunt u maximaal 19 sleutelkaarten hebben. Dit betekent dus dat u de twee sleutelkaarten die Tesla u levert kunt programmeren met maximaal 19 verschillende mobiele apparaten. U heeft dus 2 fysieke Tesla sleutelkaarten en 17 mobiele toestellen die geprogrammeerd zijn met de sleutelkaarten.

Hoe krijg ik een nieuwe sleutel voor mijn Tesla?

U klikt op het tabblad sloten op uw touchscreen. Volg vervolgens de aanwijzingen op het scherm om een nieuwe sleutel toe te voegen. Na het koppelen aan een apparaat, zal de sleutellijst de nieuwe sleutelhanger tonen, en kunt u verder gaan en de naam van de sleutelhangers aanpassen of ze ontkoppelen.

  Wat doet Tesla Autopilot?

Hoe koppel ik mijn Tesla keycard aan mijn smartphone?

Als u uw Tesla key card wilt koppelen aan uw smartphone zodat u uw auto kunt vergrendelen of ontgrendelen of starten, volgt hier de procedure:

  • Klik op het auto icoon linksonder op uw touchscreen
  • Klik vervolgens op sloten in het linker MENU
  • Druk op de PLUS knop rechts van de sleutel tekst
  • Druk op ’telefoonsleutel toevoegen
  • Open daarna de Tesla App op uw smartphone
  • Druk op de Phone Key om uw smartphone als sleutel in te stellen
  • Ga vervolgens naar de auto en heb de Tesla sleutelkaart bij de hand
  • Kies start op uw telefoon en wacht terwijl hij naar uw auto zoekt
  • Leg de sleutelkaart in de middenconsole
  • Tot slot ziet u het woord ‘SUCCES’, druk vervolgens op Klaar onderaan om het koppelen van uw auto aan uw telefoon te voltooien. Uw telefoon is nu een sleutel.

FAQ

Hoeveel kost een vervangende Tesla sleutel?

Een vervangende Tesla sleutel kost ongeveer $25, terwijl een vervangende Tesla sleutelhanger ongeveer $174 kost. Niettemin kan de prijs variëren naargelang het Tesla model en variant. Zo is het vervangen van een sleutelkaart of sleutelhanger bij het Tesla Model 3 veel goedkoper dan het vervangen van dezelfde sleutel bij het Tesla Model S.

Daar komt bij dat het vervangen van een key card langer duurt dan het vervangen van een key fob. Bovendien wordt een key fob meestal na een paar dagen na aanvraag door Tesla naar u gemaild.

  Beste Tesla voor lange bestuurders

Kan je zonder Tesla sleutel rijden?

Ja, dat kan. U moet uw auto echter wel verbonden hebben met een Tesla-app om hem zonder sleutel te kunnen starten. Dat kan door de sleutelkaart te programmeren op uw smartphone en die te gebruiken als u de sleutel niet hebt of als hij kwijt is.

Kan ik een zoekgeraakte Tesla sleutelkaart traceren?

Neen, dat kan u niet. Toch kunt u een Tesla-sleutelkaart wel vinden of opsporen als deze in de buurt is. Tesla sleutelkaarten maken namelijk gebruik van near field communication (NFC) waarmee de kaart met contact gedetecteerd kan worden. Dus als u vermoedt dat u de Tesla-sleutelkaart in huis of op kantoor bent verloren, kunt u deze detecteren door dingen te verplaatsen.

De Tesla-sleutelkaart kan niet worden getraceerd omdat deze niet is voorzien van GPS of Bluetooth waarmee de kaart kan worden getraceerd. Dus, als u de sleutelkaart verliest, moet u gewoon de sleutel programmeren om de oude sleutelkaart te vergeten en deze te programmeren met de nieuwe kaart.

Samenvatting

Over het algemeen is de goedkoopste manier om een Tesla-sleutelkaart te vervangen door de sleutelkaart met uw telefoon te programmeren, zodat u de sleutelkaart niet hoeft te vervangen als deze verloren of beschadigd raakt. Als u echter een fysieke sleutel wilt, is het vervangen van uw Tesla-sleutel door een sleutelkaart veel goedkoper dan het vervangen door een sleutelhanger.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts