Wat doet Tesla Autopilot?

Tesla behoort tot de technologisch meest geavanceerde auto’s op de markt. Dankzij het geavanceerde bestuurdersassistentiesysteem Autopilot dat het uitzonderlijk maakt. Maar wat is het werk van Tesla Autopilot?

Autopilot is een systeem dat uw Tesla automatisch laat rijden, versnellen en remmen binnen zijn rijstrook. Deze functie is op dit moment echter nog niet volledig autonoom omdat het actieve supervisie van de bestuurder nodig heeft. Toch is het systeem erg handig omdat het u helpt met de meest uitdagende delen van het rijden.

Hoewel Tesla op dit moment nog niet volledig autonoom is, worden alle nieuwe Tesla’s geleverd met de volledige zelfrij-hardware die in de toekomst nodig zal zijn. Dit systeem is gemaakt om korte- en langeafstandsritten uit te voeren zonder dat de bestuurder in de auto iets hoeft te doen.

Wat is Tesla Autopilot?

Tesla Autopilot is het autonome rijhulpsysteem waarmee Tesla wordt geleverd. Het is de functie die uw Tesla in staat stelt om zijn omgeving te zien, zoals de auto’s, wegen, objecten en mensen eromheen. Nadat deze functie de omgeving heeft verkend, kan hij zichzelf besturen tot een beperkt bereik.

Hoewel het Tesla Autopilot-systeem dus erg nuttig is, is het beperkt in wat het kan doen omdat het de hulp van een volledig oplettende bestuurder nodig heeft om goed te werken. Zonder de controle van een bestuurder kan het heel snel fout gaan en uit de hand lopen. Tesla is echter van plan om zijn auto’s in de nabije toekomst volledig autonoom te maken.

Hoe werkt Tesla Autopilot?

Voordat we bespreken wat Tesla Autopilot kan doen, is het belangrijk om te begrijpen dat er een basis Tesla Autopilot en verbeterde Tesla Autopilot is. De basis Tesla Autopilot is standaard voorzien op alle nieuwe Tesla’s, terwijl de enhanced Tesla Autopilot wordt aangeboden in bepaalde regio’s, zoals het Verenigd Koninkrijk.

  Hebben Tesla's veel onderhoud nodig?

De basis Tesla Autopilot werkt met basisfuncties waarmee de auto kan accelereren, remmen en met minimale besturing. De auto accelereert tot een vooraf ingestelde snelheid, remt voor voetgangers en andere auto’s, en stuurt om uw auto in zijn rijstrook te houden.

Daarnaast is de basis Tesla Autopilot ontworpen om u te helpen met het meest uitdagende deel van het rijden. Bijvoorbeeld bij het rijden op snelwegen of vergelijkbare routes. Enkele van de extra functies waarmee de basis Autopilot wordt geleverd zijn dode hoek bewaking, noodremmen, adaptieve cruise control, en waarschuwingen bij botsingen.

Ondanks het aanbieden van alle bovengenoemde functies, biedt het basis autopilot systeem geen autonoom rijden. Het systeem regelt wel de acceleratie en het remmen, maar de bestuurder blijft verantwoordelijk voor de besturing van de auto.

Integendeel, de verbeterde Autopilot systeem geeft je het beste van zowel de basis-en volledig-zelf rijden functies die we hieronder verder zullen bespreken. Enhanced Autopilot geeft functies zoals het automatisch inparkeren, sommeren, automatisch van rijstrook veranderen en de functie ‘Navigeren op Autopilot’, maar zonder een optie voor stopborden of verkeerslichten.

Voor Amerikaanse bestuurders die meer willen dan het basis Autopilot systeem, biedt Tesla het full-self driving (FSD) systeem aan. Tesla-eigenaars zullen dit pakket voor 10.000 dollar moeten aanschaffen om van de functies te kunnen genieten. Bovendien is dit systeem uitgerust met meer functies dan de basis Autopilot-functie.

Het Tesla FSD-systeem beschikt over functies zoals automatische rijstrookverandering, waarmee u kunt invoegen, inhalen en uitvoegen. Daarnaast kan het ook ‘Navigeren op de automatische piloot’ bedienen, maar ook verkeerslichten en stopborden herkennen, wat de verbeterde automatische piloot niet kan. Andere functies zijn een automatisch parkeersysteem en een ‘oproep’-functie.

  Zijn Tesla's goed voor road trips?

Welke functies maken Autopilot mogelijk?

Tesla heeft een heleboel functies die de automatische piloot mogelijk maken. Zo zijn er acht surroundcamera’s die 360 graden zicht rondom de auto bieden met een bereik tot 250 meter. Daarbovenop heeft het 12 vernieuwde ultrasone sensoren die samenwerken met de camera’s, waardoor beide objecten rond de auto kunnen worden ontdekt.

FAQ

Wat zijn enkele van de dingen die Tesla Autopilot niet kan doen?

Nu u weet wat Tesla Autopilot doet, is het ook van cruciaal belang om te weten wat Tesla Autopilot niet kan doen. Dit systeem vindt het moeilijk om auto’s op andere rijstroken op te merken die niet direct voor hem rijden. Dus, als een auto in een andere rijstrook stopt of vertraagt, zal de Autopilot op de rem trappen denkend dat het in zijn rijstrook is.

Een andere situatie waarin Autopilot niet nauwkeurig is, is het detecteren van bochten op de weg. Als een auto een bocht omgaat en uw Tesla zit er vlak achter, dan kan hij denken dat de auto de weg oversteekt en zal hij ook onmiddellijk op de rem trappen. Het maakt niet uit of de weg gemarkeerd is of niet, hij zal stoppen.

Wat is het verschil tussen Tesla Autopilot en de verbeterde piloot?

Tesla autopilot is het basis systeem voor zelf rijden dat bij alle nieuwe Teslas wordt geleverd. Tesla enhanced autopilot daarentegen is alleen beschikbaar in selectieve regio’s, zoals het Verenigd Koninkrijk. Bovendien heeft de verbeterde automatische piloot extra functies, zoals navigeren op de automatische piloot.

  Moet je een Tesla met de hand wassen?

Kun je in een Tesla slapen terwijl je rijdt?

Ook al heeft Tesla een zelfrijdend systeem, het is niet aan te raden om in de auto te slapen omdat het menselijke controle nodig heeft om goed te werken. Als er iets misgaat, kunt u in de problemen komen. U kunt de auto u echter op de snelweg laten rijden en als u een dutje doet zonder het te weten, kan de automatische piloot u voor een beperkt bereik redden.

Is Tesla volledig zelfrijden de moeite waard?

Als je lange afstanden rijdt of op de snelwegen, dan is de Tesla self-driving functie de moeite waard. Dit komt omdat het het meeste werk voor u zal doen terwijl u ontspant en veilig rijdt. Rijdt u echter met uw Tesla in de stad, dan is de automatische piloot misschien niet zo nuttig voor u omdat u hem meestal niet hoeft toe te passen.

Wat zijn de standaard veiligheidsvoorzieningen op alle Tesla’s?

Alle nieuwe Tesla’s zijn standaard voorzien van veiligheidsvoorzieningen om u veilig te houden. Sommige van de standaard functies zijn onder meer side collision warning, automatische noodstop, front collision warning, en auto high beams.

Conclusie

Samengevat, Tesla autopilot is een systeem dat de auto in staat stelt om automatisch te sturen, te versnellen en te remmen binnen zijn rijstrook. Dit systeem heeft echter een oplettende bestuurder nodig om de auto te besturen, omdat het nog niet volledig autonoom is. Desalniettemin vereenvoudigt het systeem het werk van de bestuurder door een aantal taken uit te voeren met minimale menselijke tussenkomst.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts