Hebben Tesla’s veel onderhoud nodig?

Net als elke andere auto moet ook een Tesla onderhouden worden om op een zeer hoog niveau te blijven presteren. Als u uw Tesla niet onderhoudt, kunt u voor dure reparaties komen te staan. Maar hebben Tesla’s veel onderhoud nodig?

Nee, Tesla’s hebben niet veel onderhoud nodig. In tegenstelling tot auto’s met een verbrandingsmotor (ICE) hebben Tesla’s minder bewegende onderdelen, wat betekent dat er maar een handvol dingen mis kunnen gaan. Tesla’s hoeven geen olie te verversen, brandstoffilters te vervangen, emissies te controleren of zelfs bougies te vervangen. Daarom zijn ze gemakkelijker te onderhouden.

Zoals de meeste elektrische auto’s heeft Tesla minder dan 20 bewegende onderdelen, terwijl ICE-auto’s meer dan 2.000 bewegende onderdelen hebben. Bovendien gebruikt Tesla regeneratief remmen dat energie terugvoert naar de batterij, waardoor de remmen minder snel slijten. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over het vervangen van uw remmen na een korte tijd.

Wat houdt de Tesla onderhoudsbeurt in?

Helaas heeft Tesla geen specifieke onderhoudsservice of -schema. Tesla raadt zijn klanten echter aan om een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren wanneer ze meer dan 12.500 mijl rijden of jaarlijks. De service omvat meestal een inspectie van de staat van de banden, controle van de uitlijning van de wielen, vervanging van de luchtfilter in de cabine, vervanging van de batterijen van de sleutelhanger en van de ruitenwissers.

Alle bovenstaande onderdelen hebben hun aanbevolen periodiek onderhoud. Het koolstoffilter in een Tesla Model 3 en Y moet bijvoorbeeld om de 2 jaar worden vervangen. Hetzelfde koolstoffilter in Tesla Model S en X moet daarentegen om de 3 jaar worden vervangen.

Als uw Tesla is uitgerust met een HEPA filter, is het aanbevolen om deze om de 3 jaar te vervangen. Andere onderhoudsbeurten zoals een remvloeistoftest moeten om de 2 jaar worden uitgevoerd, bandenrotatie en wieluitlijning moeten om de 6.250 mijl worden uitgevoerd, en de airconditioning moet om de 3 tot 6 jaar worden gedaan, afhankelijk van het Tesla-model.

  Heeft koud weer invloed op de Tesla batterij?

Welk Tesla model heeft de meeste problemen?

Tesla Model 3 heeft de meeste problemen. Verrassend genoeg is het ook het meest betrouwbare Tesla model. Volgens Consumer Reports is de Tesla Model 3 een van de meest betrouwbare luxe auto’s op de markt. Het rapporteert echter meer problemen dan Tesla Model S en Model X.

De Tesla Model 3 kampt met problemen zoals roest, gaten in panelen, slechte lakafwerking, defecte touchscreen en een wazige back-upcamera. De meeste van deze problemen zijn echter niet erg ernstig en kunnen bij Tesla worden verholpen. Maar als het op algemeen onderhoud aankomt, is Tesla Model 3 de beste, omdat hij ook goedkoper te onderhouden is dan andere Tesla-modellen.

Welk Tesla model is het duurst in onderhoud?

Het komt niet als een verrassing dat het duurste Tesla model ook het duurste is om te onderhouden. Tesla Model S is de duurste Tesla om te onderhouden. Dit komt door zijn high-end functies en technologie. Gemiddeld moet u ongeveer $290 per jaar uitgeven om uw Tesla te onderhouden.

Ondanks het feit dat Tesla’s tot de goedkoopste auto’s in onderhoud behoren, kunnen die kosten snel oplopen als uw auto een ernstig probleem ontwikkelt of betrokken raakt bij een ongeval. Een van de belangrijkste redenen waarom Tesla’s zo duur in onderhoud zijn, is de hightech uitrusting waarmee ze zijn uitgerust.

FAQ

Krijg ik het Tesla Onderhoudsplan als ik een tweedehands Tesla koop?

Zorg ervoor dat u de verkoper van de tweedehands Tesla vertelt om het ongebruikte deel van zijn of haar Tesla Onderhoudsplan over te dragen als onderdeel van de verkoop. Merk op dat het Tesla Maintenance Plan alleen kan worden overgedragen aan een nieuwe eigenaar wanneer de eigendomsoverdracht van de auto via Tesla verloopt.

  Wat doet Tesla Autopilot?

Zijn Tesla’s duur om te repareren?

De kosten voor het repareren van een Tesla zijn veel goedkoper dan andere luxe auto’s. Dit komt omdat Tesla een volledig elektrische auto is met minder zaken om zorgen over te maken. Naarmate de auto ouder wordt, worden Tesla’s echter duurder omdat sommige belangrijke onderdelen moeten worden vervangen.

Onderdelen zoals zuurstofsensoren kosten u meer dan $400, wiellagers kosten u ongeveer $390 en remklauwen kosten u ongeveer $500. Het is belangrijk om te weten dat deze kosten variëren naargelang het Tesla model dat u heeft.

Kan ik mijn Tesla Onderhoudsplan op elk moment opzeggen?

Ja, dat kan. Vraag gewoon om uw Onderhoudsplan op elk gewenst moment te annuleren en u krijgt een terugbetaling voor de resterende jaarlijkse onderhoudsinspectie-intervallen. Raadpleeg de instructies op uw Maintenance Plan voorwaarden voor meer informatie.

De procedure voor het annuleren van uw Tesla Onderhoudsplan is eenvoudig. U kunt dit doen door contact op te nemen met uw lokale Tesla Service Center of door contact op te nemen met Tesla met het formulier voor het annuleren van het Onderhoudsplan. Voordat u het formulier indient, moet u ervoor zorgen dat er een natte handtekening op staat en niet een elektronisch ondertekend formulier.

Waarom zijn Teslas niet effectief bij extreem koud en warm weer?

Teslas zijn niet effectief bij koud of warm weer vanwege de temperaturen waarin ze werken. Om een Tesla goed te laten werken, is een optimale temperatuur vereist. Dus als het buiten koud is, verbruikt de auto veel energie om de accu op te warmen en de cabine te verwarmen.

  Mercedes EQC VS Tesla

Integendeel, als het buiten extreem warm is, zal de auto ook wat stroom verbruiken om de cabine koel te houden. De impact van koud weer op de Tesla batterij is echter groter dan wanneer het warm weer is. Voor uitstekende prestaties moet u er altijd voor zorgen dat de auto op de juiste temperatuur werkt.

Moet ik mijn voertuig naar een Tesla service center brengen?

Nee, dat hoeft u niet. Maar als u besluit om uw Tesla naar een niet-Tesla winkel te brengen voor reparatie of onderhoud, kunt u uw garantie in gevaar brengen als er iets misgaat. Trouwens, het plannen van een onderhoudsafspraak is heel eenvoudig aangezien u dit via de Tesla App kunt doen. Maar als het gaat om het updaten van de software, hoef je niet naar het Tesla Service Center.

Conclusie

Tesla heeft niet veel onderhoud nodig zoals brandstof aangedreven voertuigen. Dat is te danken aan het feit dat er minder bewegende onderdelen zijn. Desondanks kunnen Tesla’s duur in onderhoud zijn als ze een ernstig probleem ontwikkelen of als de auto beschadigd raakt. Tesla onderdelen zijn duur en het zal u veel kosten.

Over het geheel genomen is het onderhoud van een Tesla goedkoop en zult u niet met veel problemen te maken krijgen zoals bij luxe auto’s van Mercedes, BMW of Audi. Maar zoals bij alle auto’s moet u uw auto goed onderhouden en het onderhoud laten uitvoeren volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts