Hebben Mercedessen veel onderhoud nodig?

Hebben Mercedessen veel onderhoud nodig?

Auto’s van het merk Mercedes-Benz bieden uitzonderlijk comfort, luxe en vermogen. Maar met al deze luxe kenmerken komen ook hoge initiële prijzen en onderhoudskosten.

Mercedessen vereisen veel onderhoud om ze soepel te laten rijden. In de eerste 4 jaar of 50.000 mijl van uw bezit is er echter niet veel onderhoud nodig. Maar na 100.000 mijl zult u uw auto regelmatig moeten onderhouden om kostbare reparaties en vervangingen te voorkomen.

In vergelijking met andere luxemerken is Mercedes-Benz een van de meer onderhoudsgevoelige voertuigen. Het is naast BMW en Audi, die zijn iets duurder te onderhouden. Enkele dingen die u wellicht een paar jaar na de aanschaf van een Mercedes-Benz moet onderhouden, zijn het verversen van de olie, het vervangen van vloeistoffen, het vervangen van bougies en het vervangen van filters.

Het bezitten van een luxe auto zoals een Mercedes, BMW of Audi brengt hogere onderhoudskosten met zich mee dan het bezitten van een gewone auto, zoals een Toyota. De reguliere service is duur en u zult een gespecialiseerde Mercedes autodealer nodig hebben om de service en reparaties uit te voeren.

Regelmatige service- en onderhoudskosten voor Mercedes-Benz

Het regelmatig onderhouden van uw Mercedes-Benz is van groot belang voor het goed functioneren van de auto. Het helpt ook om dure reparaties te beperken, omdat de monteur in staat is om storingen op tijd op te sporen. Mercedessen zijn goed gebouwd voor een lange levensduur, maar zonder de juiste zorg en onderhoud kan de auto duur in onderhoud zijn.

Bij Mercedes zijn er twee soorten gepland onderhoud: Service A en Service B. Service A moet worden gedaan na elke 10.000 mijl. Het omvat vloeistofverversing, olieverversing, vervanging van bougies en filtervervanging.

  Moet ik mijn Mercedes roestvrij maken?

Service B moet worden uitgevoerd na elke 20.000 mijl en omvat vervanging van de remvloeistof, vervanging van het stoffilter, en nog veel meer.

Service B onderhoud omvat alle services van Service A onderhoud en nog veel meer. Het vergt ook meer tijd en is duurder. Deze service moet worden uitgevoerd na twee jaar rijden met uw Mercedes-Benz auto of na elke 20.000 mijl.

Kosten voor onderhoud van verschillende modellen Benz auto’s

Hoewel Mercedes-Benz auto’s veel onderhoud vergen, verschilt dit per automodel. De duurste Benz automodellen zijn duurder in onderhoud dan hun goedkopere tegenhangers. Zo is het uitvoeren van een 10.000-mijls onderhoudsbeurt voor het E-Klasse model goedkoper dan het S-Klasse model.

Bovendien hebben sommige Mercedes-Benz automodellen meer problemen dan andere en vereisen ze meer onderhoud. Bijvoorbeeld, de meeste Mercedes-Benz automodellen gemaakt na 1995 hebben voortdurend problemen met olielekkage in de elektronische transmissie. Terwijl de Mercedes-Benz E-Klasse modellen gebouwd tussen 1989 en 1995 hadden luidruchtige veerpoten.

Voordat u een Mercedes koopt, moet u weten wat de onderhoudskosten zijn. Bovendien moet u weten wanneer u bepaalde onderdelen moet inspecteren, en moet u zich houden aan het reguliere onderhoudsschema. Zo voorkomt u dure reparaties op de lange termijn.

Mercedes garantie

Mercedes autobezitters kunnen te maken krijgen met veel onderhoud en reparaties als hun auto ouder wordt, maar met de garantie, is het heel betaalbaar. Er worden twee soorten garanties aangeboden: 4 jaar/50.000-mijlsgarantie en uitgebreide beperkte garantie. Als u minder reparatie- en onderhoudskosten wilt hebben, zal een garantie u veel helpen.

  Welke Mercedes is de beste om te kopen?

Onderhoudstips van Mercedes-Benz eigenaren

Als u wilt dat uw Benz langer meegaat, dan is een goede verzorging en onderhoud een must. Zo blijft uw auto soepel werken en zijn dure reparaties niet nodig. Gelukkig hebben de meeste Mercedes-modellen specifieke punten waar u op kunt letten om de levensduur van uw auto te garanderen.
Hier zijn enkele van de reguliere onderhoudstips die u zou moeten oefenen:

  • Onderzoek de remmen na elke 20.000 mijl.
  • Zorg ervoor dat de accuaansluitingen schoon zijn en goed zijn aangesloten. Als er corrosie is, veeg die dan weg.
  • Ververs de olie van uw auto om de 10.000 mijl. De olie is zeer belangrijk voor de prestaties van de motor.
  • Zorg ervoor dat de banden altijd goed opgepompt zijn. Bovendien moet u van tijd tot tijd de uitlijning controleren.
  • Vervang de aandrijfriemen na elke 40.000 mijl. De aandrijfriem is belangrijk omdat hij vermogen genereert.
    Als u de meeste van deze onderhoudstips volgt, vermijdt u dure reparaties op het einde. Bovendien, wanneer u het controlelampje van de motor ziet branden, laat de auto dan onmiddellijk nakijken.

FAQ’s over Mercedes

Is een Mercedes-Benz goedkoper in onderhoud dan andere luxewagens?

Dit kan als een verrassing komen, maar Mercedes zijn goedkoper in onderhoud dan andere luxe auto’s zoals Audi en BMW. Audi is een van de duurste luxe auto’s om te onderhouden. Het verschil in onderhoudskosten tussen Mercedes, BMW en Audi is echter niet ver te zoeken.

Hoe vaak moet ik mijn Mercedes onderhouden?

Om uw Mercedes-Benz efficiënt, vlot en veilig te laten rijden, moet u hem na elke 10.000 mijl een A-servicebeurt geven en na elke 20.000 mijl een B-servicebeurt. A-service bestaat uit reminspecties, vloeistofinspecties en filtervervangingen. B-service bestaat uit serieuze zaken.

  Volvo vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Hoeveel moet ik verwachten te betalen voor kleine Mercedes reparaties?

Dat hangt af van het type reparatie dat u wilt uitvoeren en van het automodel. Er is dus geen specifiek antwoord. Hoe dan ook, kleine reparaties zullen u slechts een paar dollar kosten en zullen niet veel uren in beslag nemen om te repareren. Het gaat onder meer om kleine olielekken, het vervangen van filters en bougies.

Hoeveel moet ik verwachten voor grote reparaties aan mijn Mercedes-Benz?

Voor grote reparaties of vervangingen moet u rekenen op enkele duizenden euro’s. Dergelijke reparaties zijn echter zeldzaam in de eerste jaren dat u een Mercedes-Benz bezit. Meestal worden ze pas na ongeveer 100.000 kilometer uitgevoerd. Daarom is een uitgebreide garantie zo belangrijk.

Hoeveel kost het onderhoud van een Mercedes-Benz op lange termijn?

Als u van plan bent uw Mercedes-Benz langer dan 10 jaar te gebruiken, zijn de totale onderhoudskosten misschien niet zo hoog als u denkt. Op voorwaarde dat u goed voor uw auto zorgt en hem na elke 10.000 km een A-servicebeurt geeft en na elke 20.000 km een B-servicebeurt.

Slotgedachten

Auto’s van Mercedes-Benz hebben in de eerste jaren van het bezit misschien niet veel onderhoud nodig, maar naarmate de auto ouder wordt, zal er meer onderhoud nodig zijn. U zult de auto moeten onderhouden na elke 10.000 mijl voor Service A en 20.000 mijl voor Service B. Merk op dat de kosten voor het onderhoud van verschillende Mercedes modellen varieert.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts