Wordt Mercedes nog in Duitsland gemaakt?

Wordt Mercedes nog in Duitsland gemaakt?

Mercedes-Benz is een van de meest populaire luxe automerken in de wereld. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Stuttgart, Duitsland, maar heeft verschillende productiefaciliteiten over de hele wereld.

Mercedes-Benz maakt nog steeds auto’s in Duitsland. Het bedrijf heeft echter andere productiefaciliteiten geopend in 22 landen over de hele wereld. Enkele van deze landen zijn de VS, Oostenrijk, Argentinië, Frankrijk, Brazilië en Hongarije. Alle Mercedes-fabrieken buiten Duitsland voldoen aan de strenge kwaliteitscontroleprocessen van Mercedes.

De oorsprong van Mercedes

De driepuntige ster op Mercedes-voertuigen symboliseert het streven van de onderneming naar wereldwijde motorisering, waarbij de motor het land, de zee en de lucht domineert. Dit embleem met drie sterren wordt geassocieerd met klasse, comfort, prestaties, betrouwbaarheid en luxe. Dat is wat Mercedes onderscheidt van andere luxewagens.

De gepatenteerde Benz-motorwagen van Carl Benz uit 1886 was een van de meest uitzonderlijke uitvindingen op automobielgebied. In 1901 produceerde Gottlieb Daimler een voertuig dat hij Mercedes noemde. Daimler, medeoprichter van Mercedes-Benz, wordt ook geprezen voor het creëren van de eerste gasmotor die ideaal was voor gebruik in auto’s.

Uit de fusie van Benz & Cie. en Daimler-Motoren-Gesellschaft in 1925 ontstond de Daimler-Benz motorfirma, die later werd omgedoopt tot het gewaardeerde Mercedes-Benz. In de loop der decennia heeft de onderneming uitzonderlijke innovaties in haar voertuigen doorgevoerd die ook door vele andere ondernemingen zijn toegepast, waaronder vele technologische en veiligheidsvoorzieningen.

Waar worden voertuigen van Mercedes-Benz gemaakt?

Voertuigen van Mercedes-Benz worden nog steeds in Duitsland gemaakt, maar de onderneming heeft zich ook uitgebreid naar andere delen van de wereld. Dit is het gevolg van de grote vraag en de strenge invoerbeperkingen in andere landen, zoals de VS. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste productiefaciliteiten van Mercedes-Benz wereldwijd:

  Wat is de beste kleur voor een Mercedes Benz?

Mercedes-Benz fabrieken in Duitsland

Het hoofdkantoor van Mercedes-Benz bevindt zich nog steeds in Stuttgart Duitsland, waar ook de belangrijkste productiefabriek is gevestigd. Stuttgart is de oprichtingsstad van Mercedes-Benz. De fabriek in Stuttgart werd in 1904 opgericht en telt vandaag de dag meer dan 19.000 werknemers, waarmee het een van de grootste Mercedes-fabrieken is.

De fabriek in Stuttgart produceert ook originele Mercedes-Benz onderdelen zoals transmissies, motoren en assen. De fabriek is ook de thuisbasis van het onderzoeks- en ontwikkelingsteam, en zal in de komende jaren accu’s voor elektrische voertuigen maken.

Afgezien van de fabriek in Stuttgart, zijn er verschillende Mercedes fabrieken in verschillende delen van Duitsland, waaronder:

 • Affalterbach – deze fabriek is gespecialiseerd in het maken van AMG motoren, en het herbergt de AMG performance studio. Er werken ongeveer 1.700 mensen.
 • Berlijn – de fabriek is gespecialiseerd in het maken van motoren, onderdelen en nog veel meer. Er werken ongeveer 2.500 mensen.
 • Bremen – de fabriek in Bremen is een van de grootste en produceert een verscheidenheid aan automodellen. De fabriek maakt Mercedes-Benz C-Klasse (sedan, wagon, coupé & cabriolet), E-Klasse (coupé & cabriolet), GLC-Klasse, GLC Coupé, SL-Klasse, en SLC.
 • Hamburg – deze vestiging maakt diverse Mercedes-Benz onderdelen, waaronder stuurkolommen, assen & asonderdelen, onderdelen voor de uitlaatemissietechnologie en nog veel meer.
 • Kamenz – de fabriek in Kamenz is populair voor het maken van lithium-ion aandrijfaccu’s. Zij heeft ongeveer 600 werknemers.
 • Kolleda en Arnstadt – de meeste Mercedes-Benz motoren en AMG-motoren worden in deze fabriek gemaakt. Ze telt 1.400 werknemers.
 • Rastatt – de productiefaciliteit in Rastatt heeft ongeveer 6.500 werknemers en maakt Mercedes-Benz A-Klasse, B-Klasse en GLA.
 • Sindelfingen – als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, heeft de fabriek in Sindelfingen het hoogste aantal werknemers, en het is ook de grootste Mercedes-fabriek wereldwijd. Met 25.000 werknemers maakt de fabriek in Sindelfingen verschillende voertuigen. Deze omvatten Mercedes-Benz CLS, E-Klasse (Sedan & Wagon), S-Klasse (Sedan, Coupé & Cabriolet), Mercedes-AMG GT, AMG GT Coupé, en Mercedes-Maybach.
  Wat is de meest luxueuze klasse van Mercedes?

Mercedes-Benz vestigingen in de VS

In de VS is er maar één Mercedes-Benz fabriek, en die staat in Tuscaloosa, Alabama. In deze Mercedes-fabriek werken ongeveer 3.700 mensen. Sommige van de Mercedes voertuigen die hier worden gemaakt zijn Mercedes-Benz SUV’s, zoals de Mercedes GLE-Klasse, GLE Coupé en GLS-Klasse.
De fabriek in Tuscaloosa was de eerste grote Mercedes-Benz productiefaciliteit buiten Duitsland. Ze werd opgericht in 1995 en het eerste voertuig werd geproduceerd in februari 1997. De fabriek is ook bekend voor de productie van de populaire Mercedes C-Klasse sedan.

Andere Mercedes-Benz fabrieken over de hele wereld

 • Beijing China – dit is een van de grootste Mercedes-fabrieken buiten Duitsland en de VS. Het maakt Mercedes C-Klasse, E-Klasse, GLA-Klasse, GLC-Klasse, en motoren. Er werken ongeveer 11.500 mensen.
 • Hambach, Frankrijk – deze fabriek in Hambach, Frankrijk is populair voor het maken van de “smart ForTwo” modelserie van Mercedes auto’s.
 • Kecskemet, Hongarije – deze fabriek maakt de Mercedes B-Klasse, CLA-Klasse en de CLA Shooting Brake. Er werken ongeveer 4.000 mensen.
 • East London, Zuid-Afrika – deze fabriek produceert de Mercedes C-Klasse en heeft 3.300 werknemers.
 • Magna Steyr, Graz, Oostenrijk – Magna Steyr Graz heeft ongeveer 9.500 mensen in dienst. Het produceert Mercedes-Benz G-Klasse

Vragen over Mercedes-productie in de wereld

Zijn Mercedessen uit Duitsland beter?

Nee, dat zijn ze niet. Mercedes hanteert wereldwijd strenge kwaliteitsnormen voor alle fabrieken. Het maakt dus niet uit of de Mercedes in Duitsland, de VS, Oostenrijk, Brazilië, China of zelfs Zuid-Afrika wordt gemaakt. Alle auto’s zijn gemaakt van kwaliteitsonderdelen en engineering.

  Passen Audi wielen op Mercedes?

Welke Mercedessen worden in Duitsland gemaakt?

Mercedes-Benz heeft zijn hoofdkantoor en belangrijkste faciliteiten in Stuttgart, Duitsland. Het heeft echter verschillende fabrieken in verschillende gebieden in het land. Al deze fabrieken maken verschillende automodellen, waaronder: De Mercedes A-Klasse, B-Klasse, C-Klasse, E-Klasse, GLC-Klasse, GLA-Klasse, SL-Klasse, S-Klasse, AMG GT, AMG GT Coupé, en Mercedes-Maybach.

Waar zijn de Mercedes-fabrieken gevestigd?

Mercedes heeft weliswaar nog steeds zijn hoofdkantoor in Stuttgart, Duitsland, maar het heeft fabrieken over de hele wereld. Mercedes-Benz is wijdverspreid en heeft productievestigingen in 22 landen. Naast Duitsland zijn er fabrieken in landen als de VS, Canada, Brazilië, China, Argentinië, Oostenrijk, Mexico, Zuid-Afrika en nog veel meer.

Worden er Mercedessen in de VS gemaakt?

In de industrievestiging Mercedes-Benz US International in de buurt van Vance, Alabama, worden verschillende Mercedes-Benz modellen geproduceerd. Deze fabriek produceerde haar eerste voertuig in februari 1997. Enkele van de modellen die op deze locatie worden geproduceerd zijn de populaire Mercedes-Benz C-Klasse, GLE-Klasse en GLS-klasse.

Duitse kwaliteit wereldwijd

De toenemende vraag naar voertuigen van Mercedes-Benz op internationaal niveau heeft het mogelijk gemaakt om vele Mercedes-fabrieken over de hele wereld te openen. De belangrijkste productiefabriek en het hoofdkantoor bevinden zich echter nog steeds in Duitsland. Mercedes wordt dus nog steeds in Duitsland gemaakt met fabrieken in 22 landen.

Alle Mercedes voertuigen die buiten Duitsland worden gemaakt voldoen nog steeds aan de Duitse kwaliteitscontrole processen. Ze hebben veiligheidsvoorzieningen van topklasse, presteren op hoog niveau en zijn voorzien van alle geavanceerde functies en comfort die Mercedes-Benz auto’s van Duitse makelij ook hebben. Afgezien van de geografische basis is er geen verschil.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts