Wat is de beste kleur voor een Mercedes Benz?

Het kiezen van een kleur voor uw nieuwe auto kan een van de meest interessante en leuke onderdelen van het nieuwe autobezit zijn. De meeste nieuwe Mercedessen zijn gespoten in verschillende tinten wit, zwart en grijs. Je zou kunnen denken dat als gevolg van de pure populariteit van deze kleuren, ze worden beschouwd als de beste zijn.

In feite komen de beste kleuren voor een Benz uit de Maybach en Designo afdeling. Mensen die modellen kopen met de Designo/Maybach-behandeling hebben meestal een voorliefde voor kwaliteit, en dat is te zien als het gaat om de kleur.

Standaard Mercedes en Designo kleuren

De kleuren die Mercedes standaard aanbiedt, zijn al van vrij hoge kwaliteit. De meeste modellen zijn gespoten in verschillende varianten van zwart, grijs, of wit voordat ze in het Designo rijk stappen. Maar liefst 30% van de in 2019 verkochte nieuwe auto’s is in verschillende grijstinten gespoten.
Kleuren zoals Polar White zijn populair bij Mercedes-klanten. Dit smetteloze wit kan het chique gevoel van uw nieuwe Mercedes versterken, en hem zeker laten opvallen op de parkeerplaats, zolang u hem maar schoon houdt. Hetzelfde kan gezegd worden van Jupiter Red. Maar als u de voorkeur geeft aan een meer “under-the-radar” look, kunt u Iridium Silver of Obsidian black overwegen.

Designo kleuren aan de andere kant, zijn een stap boven de eerder genoemde “standaard” kleuren. De meeste Designo kleuren zijn ook verschillende tinten van wit, zilver, en grijs. Maar Mercedes biedt veel verbazingwekkende en levendige kleuren in de Designo lak afdeling.

Designo Pearl-lustre en Designo Satin finish Magno lakken

Deze kleuren worden ook aangeboden via de Designo afdeling, maar ze zijn een stap boven de “gewone” metallic Designo kleuren. Designo Pearl-lustre effectkleuren zijn meerlagige kleuren met een verbazingwekkende diepte. Kleuren zoals Designo Mystic Blue Bright, Solar Beam Yellow, of Hyacinth Red zijn de meest levendige en verbazingwekkend uitziende kleuren in het Mercedes lakboek.

  Houden Mercedessen hun waarde?

Satin Magno kleuren zijn totaal verschillend. Deze kleuren bieden een matte “bevroren” afwerking die het licht op een heel andere manier weerkaatst, vooral geschikt voor snelle AMG-modellen. Deze kleuren zijn heel wat anders dan een glanzende, parelmoer, metallic type kleur, en ze vereisen andere manieren van reinigen en verzorgen.

Kleuren zoals Designo Selenite Grey Magno of Designo Graphite Grey Magno behoren tot de populairste AMG-kleuren, vooral voor snelle sedans zoals de vuurspuwende E63 AMG S, of de nog indrukwekkendere GT 63 S 4-deurs coupé modellen.

Maybach kleuren en speciale kleuren

Deze kleuren zijn de top van de boom als het gaat om Mercedes kleuren, en als het gaat om kleuren in het algemeen. Speciale kleuren zijn specifieke tinten van de Designo-afdeling die speciaal zijn gemaakt met één model in gedachten.

Green Hell Magno is zo’n kleur, een gesatineerd levendig groen dat speciaal is gemaakt voor het AMG GT-R-model, zoals het de bijnaam “beest van de groene hel” heeft gekregen. Voor de onlangs uitgebrachte AMG GT, Black Series model Mercedes biedt twee speciale kleuren, Magma Beam of een licht getweaked versie van Green Hell Magno genaamd Green Light Magno.

De kleuren van Maybach zijn geheel anders gemaakt. Deze kleuren bieden een laag van verfijning met de best mogelijke afwerking. Echt populaire kleuren voor een Maybach model zijn de Designo Cashmere White Metallic of Designo Mocha Black Metallic. Sommige kleuren zoals Peridot Brown of Ruby Black Metallic zijn een stuk zeldzamer, maar bieden nog steeds veel klasse en raffinement.

  Welke Mercedes heeft vleugeldeuren?

Het hoogste waar u voor kunt kiezen wat kleuren betreft is de tweekleurige lak van Maybach met een scheidingslijn. Deze lakwerken worden met de hand aangebracht en worden afgewerkt met de hoogst mogelijke criteria. Soms duurt het meer dan een paar weken om klaar te zijn, omdat de uitvoering op het hoogste niveau moet zijn.

Wat zijn de beste verkoopkleuren voor een Mercedes?

De beste verkoopkleuren voor een Mercedes zijn de meest populaire tinten in het algemeen: Grijs, Zwart, en Wit. Deze kleuren zijn goed voor bijna ¾ van de verkochte Mercedessen. De reden hiervoor is dat deze kleuren een upmarket gevoel van een Mercedes complimenteren.

Hoewel sommigen zouden beweren dat een spannende auto nooit in saaie kleuren mag worden gespoten, of dat een auto zoals een AMG bijvoorbeeld altijd een speciale kleur moet dragen, maar dat is zelden het geval. Als u wederverkoop in gedachten heeft, ga dan voor een tint grijze, zwarte of witte lak, gecombineerd met een zwart interieur. Dit maakt de perfecte “doorverkoop Mercedes”.

Dit is niet alleen het geval bij Mercedes. Auto’s zoals Ferrari hebben ook doorverkoopklare kleuren. De klassieke Rosso Corsa kleur van Ferrari heeft zelfs de bijnaam “Doorverkoop Rode Ferrari.”

Dingen om te weten over het verzorgen van de lak van uw auto

Hoe bescherm ik de lak van een auto?

Er zijn veel verschillende manieren om de lak van een auto te beschermen. Het minste wat u kunt doen is uw auto regelmatig wassen omdat vuil en vuil zich ophopen. Als u nog een stap verder wilt gaan, kunt u verschillende autodetailproducten overwegen, of een autodetailbedrijf inhuren.

  Tesla vs. Mercedes - Wat is beter?

De beste en waarschijnlijk hoogste stap is het gebruik van lakbeschermingsfolie. Deze technologie brengt dunne laagjes doorzichtige folie aan die de meest kwetsbare delen van uw auto bedekken, of de hele auto als u voor de full-on behandeling gaat.

Het is bewezen dat PPF de auto beschermt tegen kleine krasjes en steenslag en ervoor zorgt dat de lak er lange tijd fris uitziet. PPF moet zorgvuldig door ervaren autodetailers worden aangebracht, omdat de lak daarbij niet kan worden beschadigd of de behandeling niet lang meegaat.

Welke delen van mijn auto zijn het meest kwetsbaar voor krassen?

Eerst en vooral is de voorkant van uw auto het meest gevoelig voor krassen, vooral als u met hoge snelheid op autosnelwegen en dergelijke rijdt. Autobanden hebben de neiging kleine stukjes steen omhoog te schieten die de lak aan de voorkant van de auto gemakkelijk kunnen beschadigen. Om deze en vele andere redenen moet u altijd een veilige afstand bewaren tot de auto die voor u rijdt.

Naast de voorkant zijn ook de deuren en spiegels kwetsbaarder dan de meeste delen van uw auto, omdat ze veel vaker worden geraakt dan bijvoorbeeld het dak. Als u in krappe parkeervakken parkeert, is er altijd het risico dat autodeuren van anderen de uwe bekrassen.
Dus, als u wilt dat uw lak er fris blijft uitzien, kunt u het beste lakbeschermingsfolie gebruiken op de meest kwetsbare delen van uw auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts