Houden Mercedessen hun waarde?

Houden Mercedessen hun waarde?

Mercedes-Benz produceert enkele van de duurste luxewagens op de markt. De meeste Mercedes auto’s zijn duurder dan Audi en BMW luxe auto’s in dezelfde klasse.

Verrassend genoeg houden Mercedessen hun waarde niet. Op het moment dat u in uw nieuwe Mercedes-Benz auto van de parkeerplaats rijdt, begint deze af te schrijven. Merk op dat de mate van waardevermindering verschilt per merk en model Mercedes. Andere factoren die de waarde van uw auto bepalen zijn de kleur, de initiële kosten en de onderhoudskosten.

Volgens Edmunds.com, ongeveer 40 miljoen tweedehands voertuigen worden verkocht per jaar. Terwijl Kelley Blue Book zegt dat het gemiddelde voertuig na 5 jaar 49,6% van zijn oorspronkelijke waarde verliest. Dit betekent dat u uw Benz binnen vijf jaar voor de helft van de prijs of minder zult doorverkopen.

Dus, voordat u uw Mercedes auto van keuze koopt, zoek uit voor hoeveel u hem kunt doorverkopen op de markt na 5 jaar. Sommige Mercedes-Benz modellen doen het beter dan andere. Maar als u niet van plan bent de auto na een paar jaar door te verkopen, hoeft u zich geen zorgen te maken over de restwaarde.

Waarom houden Mercedessen hun waarde niet?

Een auto met klasse

De meeste mensen die een Mercedes-Benz kopen, zijn mensen met klasse. Daardoor is het moeilijk om een gebruikte Mercedes te verkopen, omdat de meeste Benz-kopers de voorkeur geven aan nieuwe modellen. Bovendien verkopen de meeste Mercedes-gebruikers hun auto na 5 jaar en kopen ze nieuwe, meer geavanceerde versies.

Hoge onderhoudskosten

Een andere reden waarom Mercedessen snel in waarde dalen is vanwege de hoge onderhouds- en reparatiekosten. Mercedessen zijn zeer goed gebouwde en luxueuze voertuigen, maar hun onderhoudskosten zijn een ander ding. Een eenvoudige olieverversing kost u dollars in vergelijking met sommige luxe auto’s zoals Lexus.

  Krachtigste Mercedes-motor?

Dure reparatie onderdelen

Naast de dure onderhoudskosten zijn de reparatiekosten ook erg hoog, vooral wanneer u buiten de garantie valt. De meeste Mercedes-dealers verkopen OEM-onderdelen, die erg duur zijn. Bovendien kunt u uw Mercedes auto niet overal repareren, omdat ze gespecialiseerde monteurs hebben die gecertificeerd zijn om aan Mercedes voertuigen te werken.

Onbetrouwbaarheid

Mercedes voertuigen zijn enkele van de meest onbetrouwbare luxe auto’s op de markt. De meeste modellen beginnen problemen te ontwikkelen na ongeveer 100.000 mijl te hebben afgelegd. Dus, de meeste kopers van tweedehands auto’s Mercedes-Benz zien als een uitgave die kan kosten hen veel dollars op de lange termijn.

Mercedes modellen met de hoogste restwaarde

Mercedes-Benz heeft misschien geen goede restwaarde, maar sommige modellen doen het beter dan andere als het op doorverkoop aankomt.

Mercedes-Benz A45 AMG

De Mercedes A45 AMG is een van de luxewagens met de beste restwaarde op de markt. Hij brengt ongeveer 62 procent van zijn oorspronkelijke prijs op na 3 jaar gebruik. Deze auto combineert stijl, prestaties en pure kracht in een eenheid. Zijn sportieve look is een ander verkoopsargument.

Mercedes-Benz CLS-Klasse

De volgende is de Mercedes-Benz CLS-Klasse. Dit is een grote luxe sedan met uitzonderlijke prestaties, comfort en betrouwbaarheid. De Mercedes CLS-Klasse heeft een doorverkoopwaarde van ongeveer 43% na 3 jaar gebruik, wat goed is in vergelijking met andere luxe auto’s in dezelfde klasse.

Mercedes-Benz GLC

De Mercedes-Benz GLC is een andere uitzonderlijke luxe SUV om te kopen. De auto scoort hoog onder de luxe compacte SUV’s op de markt. Hij heeft een doorverkoopwaarde van 58% na 5 jaar bezit, waardoor het een van de meest waardevolle Mercedes modellen is.

Mercedes modellen met de laagste restwaarde

Voordat u een Mercedes-Benz koopt, moet u weten of u van plan bent om hem na een paar jaar weer te verkopen of niet. Dit zal u helpen om te voorkomen dat u verlies lijdt bij de aankoop van uw auto. Hier zijn de Mercedes-auto’s die de laagste restwaarde opleveren:

  Welke Mercedessen hebben DISTRONIC PLUS

Mercedes-Benz E-Klasse

Grappig genoeg, hoewel de Mercedes-Benz E-Klasse enkele van de meest betrouwbare Mercedes-Benz voertuigen op de markt produceert, kan deze middenklasse luxe sedan tot 67,2% van zijn oorspronkelijke prijs verliezen in een tijdsspanne van 5 jaar. U kunt uiteindelijk ten minste ongeveer $ 35.000 verliezen als u besluit om de auto na 5 jaar gebruik te verkopen.

Mercedes-Benz S-Klasse

De Mercedes S-Klasse is een van de beste luxewagens op de markt. Hij wordt geleverd met een verscheidenheid aan geavanceerde en veiligheidsvoorzieningen. De auto heeft echter een gemiddelde waardevermindering van 69,9% in de 5 jaar dat hij in het bezit is. Dit komt overeen met een verlies van ongeveer 62.000 dollar, wat vrij veel is.

FAQ’s over het doorverkopen van uw Mercedes

Wat bepaalt de waarde van een auto?

Ook al begint de waardevermindering van uw auto op het moment dat u bij de dealer wegrijdt, toch zijn er nog andere factoren die een rol spelen bij de waardevermindering van uw auto. Daartoe behoren de kilometerstand van de auto, het gemak en de kosten van het onderhoud, de kleur van de auto, de staat waarin de auto verkeert, de leeftijd van de auto en uw woonplaats.

Welk Duits luxe merk heeft de laagste restwaarde?

Van de drie populaire Duitse luxe automerken – Mercedes, BMW en Audi, heeft BMW de laagste restwaarde. Audi daarentegen heeft de hoogste restwaarde, gevolgd door Mercedes. De Audi A7 is een van de beste tweedehands luxe auto’s op de markt.

  Wat is de beste Mercedes voor een road trip?

Waarom heeft Mercedes een lagere restwaarde dan Lexus?

Omdat Lexus een merk van Toyota is, is het niet alleen betaalbaarder, maar zijn ook de onderhoudskosten vrij laag in vergelijking met Mercedes. Dat is de reden waarom veel mensen kiezen voor tweedehands Lexus auto’s, in plaats van Mercedes. Bovendien kunnen Lexus auto’s overal gerepareerd worden, en zijn hun onderdelen makkelijker te vinden dan Mercedes onderdelen.

Waarom worden Mercedessen na 50.000 kilometer snel minder waard?

Mercedessen verliezen snel in waarde als hun garantie verloopt. Mercedes biedt een New Vehicle Limited Warranty van 4 jaar of 50.000 mijl garantie. De garantie dekt defecten in materiaal of vakmanschap. Daarom, als de garantie verstrijkt, worden de reserveonderdelen duur, waardoor deze auto’s een lage vraag hebben op de doorverkoop markt.

Waardevermindering van Mercedes

Mercedessen houden hun waarde niet omdat ze duur worden naarmate ze ouder worden. Meteen nadat de garantie is afgelopen, stijgen de reparatie- en onderhoudskosten omdat de fabrikant niet langer een deel van de kosten betaalt. Dat is de reden waarom de meeste kopers van tweedehands auto’s de voorkeur geven aan andere tweedehands luxe voertuigen zoals Audi en Lexus.
Mercedes heeft echter wel een betere restwaarde dan BMW’s. Ook hebben sommige Mercedes-Benz modellen een uitzonderlijke restwaarde, zelfs in vergelijking met Audi, zoals de Mercedes-Benz A45 AMG auto. Voordat u uw droomauto van Mercedes koopt, moet u nagaan hoeveel hij opbrengt als u besluit hem na een paar jaar te verkopen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts