Volvo vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Een van de belangrijkste factoren bij de aanschaf van een luxe auto is de betrouwbaarheid. De meeste luxe auto’s zijn niet erg betrouwbaar vanwege de geavanceerde technologieën waarmee ze worden geleverd. Maar welke luxe auto is betrouwbaarder als u moet kiezen tussen Mercedes-Benz en Volvo?

Alle factoren in aanmerking genomen, is Mercedes-Benz betrouwbaarder dan Volvo. Volgens Consumer Reports is Volvo een van de minst betrouwbare luxemerken op de markt. Mercedes scoort hoger dan Volvo op de betrouwbaarheidsbeoordeling van Consumer Reports. Mercedes is echter duurder in het jaarlijkse onderhoud dan Volvo.

Een Mercedes eigenaar moet jaarlijks gemiddeld ongeveer 900 dollar betalen om zijn auto te repareren, terwijl een Volvo eigenaar slechts ongeveer 770 dollar hoeft te betalen. Op lange termijn kan een Volvo-eigenaar echter meer moeten betalen omdat het merk synoniem is met dure reparaties naarmate de voertuigen ouder worden.

De betrouwbaarste modellen van Mercedes en Volvo

Volvo S60

De Volvo S60 is het meest betrouwbare Volvo-model op de markt. Hij scoort iets onder het gemiddelde op de betrouwbaarheidsindex van Consumer Reports. Het is echter wel het hoogst genoteerde Volvo-model, samen met de V60 hatchback. De Volvo S60 is een luxe sedan op instapniveau.

Deze kleine luxe sedan heeft een capaciteit van vijf zitplaatsen. Bovendien beschikt hij over een krachtige motor met de mogelijkheid om te kiezen tussen AWD en FWD. Hij beschikt ook over een automatische Geartronic-transmissie met 8 versnellingen.

De S60 heeft niet alleen een fraai uiterlijk dat een lust voor het oog is, maar ook een luxueus interieur dat ruimer is dan dat van zijn naaste concurrent (Mercedes C-Klasse). De zetels zijn comfortabel en hij is uitgerust met een digitaal scherm van 12,3 inch.

Andere hoogwaardige interieurkenmerken zijn onder meer masserende voorstoelen, sfeervolle binnenverlichting, een middenconsole met uitschuifbare lade en een head-up display. Het is echter vermeldenswaard dat het infotainmentsysteem lastig in gebruik kan zijn. Dit model kost rond de 40.000 dollar.

  Is Volvo een luxemerk?

Mercedes-Benz E-Klasse

De prijs voor de meest betrouwbare Mercedes-Benz gaat naar de E-Klasse. Sinds zijn introductie onderscheidt de E-Klasse zich van andere Mercedes-modellen door zijn hoge veiligheids- en betrouwbaarheidscijfers. De 2008 E-Klasse behoort tot de top van betrouwbaarste E-Klasse modellen aller tijden.

De Mercedes-Benz E-Klasse registreert door de jaren heen minder problemen in vergelijking met de S-Klasse, C-Klasse en zelfs de A-Klasse. De volgende in de rij van meest betrouwbare Mercedes modellen is de GLC-Klasse. De E-Klasse heeft een basisprijs van $63.000 en het is een van de beste middenklasse luxe sedans op de markt.

De minst betrouwbare modellen van Mercedes en Volvo

Volvo XC90

De Volvo XC90 is een van de minst betrouwbare voertuigen op de markt. Dit model staat ook het laagst op de lijst van betrouwbare auto’s van Volvo. Naast de hoge reparatiekosten, brengt de Volvo XC90 meer tijd door in de garage dan andere Volvo modellen.

Enkele veel voorkomende problemen die deze auto onbetrouwbaar maken zijn problemen met de ophanging en de as. De meeste Volvo XC90 eigenaren zijn ook meestal genoodzaakt om elektrische problemen te laten verhelpen. Merk op dat niet alle XC90-modellen slecht presteren op het gebied van betrouwbaarheid. Modellen van na 2015 hebben echter veel betrouwbaarheidsproblemen gehad.

Ondanks zijn onbetrouwbaarheid is de Volvo X90 een prachtige SUV die rond de 50.000 dollar kost. Het is een van de meest opvallende midsize luxe SUV’s op de markt. Dit model beschikt over veel veiligheid en tech-savvy functies die het boven veel van zijn concurrenten.

  Wat is het beste moment om een Mercedes te kopen?

Mercedes-Benz C-Klasse

De Mercedes-Benz C-Klasse is het meest onbetrouwbare model van Mercedes. Hij wordt op de voet gevolgd door de Mercedes A-Klasse. De C-Klasse heeft 3 terugroepacties gehad van de NTSA, en een derde van de gekochte C-Klasse auto’s had problemen in de eerste 5 jaar.

Enkele van de meest voorkomende problemen met de C-Klasse hebben te maken met de elektronica buiten de motor, het brandstofsysteem, de uitlaat, de accu, het infotainment en de carrosserie. Hoewel er problemen zijn met de betrouwbaarheid, is de C-Klasse over het algemeen een uitstekende kleine luxe sedan met een vanafprijs van $41.600.

Ondanks de lagere betrouwbaarheidscijfers, wordt de C-Klasse sedan geleverd met een krachtige 2.0-liter turbo viercilinder die een uitstekende 255 pk levert. De koper heeft de keuze tussen een AWD of RWD systeem. Negatief is dat deze auto vrij compact is en niet ideaal voor lange mensen.

FAQ

Waarom zou ik een Volvo kopen in plaats van een Mercedes?

Volvo en Mercedes zijn luxe auto’s, maar Volvo heeft een betere reputatie op het gebied van veiligheid dan Mercedes. Bovendien zijn Volvo’s goedkoper dan Mercedes-Benz, waardoor ze een fantastische optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare luxe voertuigen.

Volvo wordt beschouwd als de veiligste luxe auto op de markt als gevolg van de tonnen van veiligheidsvoorzieningen die ze komen met. Deze omvatten lane keep assist, voetganger detectie met auto rem, dode hoek detectie, fietser detectie, en nog veel meer.

Welke luxe auto is het meest betrouwbaar – Volvo, Mercedes, BMW of Audi?

Al deze auto’s hebben bovengemiddelde betrouwbaarheidsbeoordelingen. BMW is het meest betrouwbaar, gevolgd door Mercedes, en dan Volvo. Audi is de minst betrouwbare van deze vier luxemerken. De meeste BMW modellen hebben een betrouwbaarheidscijfer van boven de 95% en Mercedes boven de 90%.

  Is BMW 2.0 turbo motor betrouwbaar?

Waarom zijn Mercedes en Volvo onbetrouwbaar?

Beide merken zijn onbetrouwbaar omdat ze zijn uitgerust met veel techniek. Daardoor kunnen ze makkelijker problemen ontwikkelen, zeker als de software niet wordt geüpgraded. Bovendien kunnen updates ook fout gaan en de auto problemen geven.

Welke luxe auto gaat het langst mee – Volvo of Mercedes?

Als het op duurzaamheid aankomt, kunnen maar weinig luxewagens met Mercedes concurreren. Ook al maakt Volvo duurzame luxewagens, Mercedes maakt nog steeds de meest duurzame voertuigen. Bovendien is Mercedes in de loop der tijd veel gemakkelijker te onderhouden dan Volvo.

Wat zijn de criteria om de betrouwbaarheid van een auto te beoordelen?

Om de betrouwbaarheid van een auto te bepalen, moet met verschillende zaken rekening worden gehouden. Daartoe behoren de leeftijd van de auto, de tijd die nodig is om de auto te repareren, de reparatiekosten en hoe vaak de auto moet worden gerepareerd. Normale reparaties, zoals olie verversen, banden en remmen, vallen hier niet onder.

De meest betrouwbare auto’s gaan niet snel kapot of doen er langer over om kapot te gaan. In de meeste gevallen geldt dit niet voor alle auto’s van een bepaald merk, aangezien sommige modellen meer problemen ondervinden dan andere. Zo ondervinden de meeste Mercedes-modellen minder problemen over een periode van vijf jaar dan de meeste Volvo-modellen.

Mercedes verslaat Volvo in betrouwbaarheid

Als u op zoek bent naar een betrouwbare luxe auto, zijn zowel Volvo als Mercedes uitstekende keuzes. Toch heeft Mercedes een lichte voorsprong op Volvo, maar Volvo is de veiligere auto. Maar als u de meest betrouwbare auto wilt vinden, is het van vitaal belang om model voor model uit te zoeken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts