Gaan Volvo’s vaak kapot? Is Volvo een betrouwbare auto?

Als het om veiligheid gaat, is Volvo het eerste automerk om rekening mee te houden. Maar als het om betrouwbaarheid gaat, behoort Volvo tot de minst betrouwbare luxe auto’s op de markt. Hoe dan ook, gaan Volvo’s vaak kapot?

Ja, Volvo’s gaan vaak kapot naarmate ze ouder worden. Na 3 jaar bezit beginnen Volvo’s meer problemen te ontwikkelen dan hun concurrenten. Bovendien wordt de auto minder betrouwbaar en gaat hij vaker kapot. Daarom is het geen goed idee om een oude Volvo te kopen.

Gedurende de eerste 3 jaar van het bezit zal een Volvo-koper minder problemen en onderhoud ondervinden. Maar na 3 jaar zullen de problemen toenemen. De problemen verschillen echter ook per Volvo-model. Informeer daarom voordat u een tweedehands of nieuw Volvo-model koopt naar de betrouwbaarheid ervan.

Het minst betrouwbare Volvo-model is de XC90, terwijl het meest betrouwbare Volvo-model het S60/V60-model is. De XC90 behoort tot de minst betrouwbare luxe SUV’s op de markt. Daarentegen scoort de Volvo S60/V60 iets boven het gemiddelde qua betrouwbaarheid.

Waarom gaan Volvo’s vaak kapot?

De belangrijkste reden waarom Volvo’s vaker stuk gaan dan conventionele auto’s is vanwege de extra functies waarmee ze worden geleverd. Bovendien zijn Volvo’s geavanceerder met veel hightechfuncties, wat betekent dat ze sneller en gemakkelijker stuk kunnen gaan dan traditionele auto’s.

Bovendien verklaart dit waarom het meest geavanceerde Volvo-model (XC90) ook de minst betrouwbare auto in hun gamma is. Integendeel, de eenvoudige en betaalbare S60 is het meest betrouwbare model in hun gamma. Dit is vergelijkbaar met de meeste luxe automerken zoals Audi, BMW, Porsche, en Mercedes.

  Wat zijn veelvoorkomende problemen met Volvo?

Na hoeveel tijd gaan Volvo’s kapot?

Als uw Volvo 70.000 mijl heeft gereden, krijgt u te maken met kleine problemen. Over het algemeen ontwikkelen de meeste Volvo’s geen grote problemen voordat ze 3 jaar zijn gebruikt. Toch is dit geen verrassing, aangezien veel luxe auto’s na 3 jaar problemen krijgen.

Als een Volvo echter goed wordt onderhouden, kan hij zelfs meer dan 300.000 mijl meegaan. Hoe lang een Volvo meegaat, hangt af van factoren zoals het rijgedrag van de bestuurder, hoe goed de auto wordt onderhouden, het klimaat waarin u leeft en het automodel.

Mensen die meestal roekeloos rijden met hun auto ondervinden meer problemen dan mensen die voorzichtig rijden. Bovendien slijten auto’s in extreem warme en koude klimaten sneller dan auto’s in milde of gematigde klimaten. Het starten van een automotor in extreem koud weer verbruikt bijvoorbeeld meer stroom uit de accu; de motor slijt dus sneller.

Hoe betrouwbaar zijn Volvo’s?

Wanneer u Volvo vergelijkt met andere luxe automerken en modellen, zult u merken dat Volvo iets betrouwbaarder is. De meeste betrouwbaarheidsbeoordelaars geven Volvo een hogere score in vergelijking met Audi, Porsche, BMW, Mercedes, Land Rover en Volkswagen.

De luxe auto’s die bovenaan de lijst van minst betrouwbare auto’s staan zijn Land Rover, Jaguar, Audi en BMW. Bovendien hebben deze auto’s duurdere onderdelen dan Volvo, wat de onderhoudskosten hoger maakt.

Toch is dit begrijpelijk omdat Volvo een luxe middenklasser is vergeleken met de meeste van deze luxe topmerken. Volvo is vergelijkbaar met Volkswagen en Cadillac, die een niveau lager liggen dan de drie belangrijkste luxeauto’s: Audi, BMW, en Mercedes.

  VW vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

FAQ

Zijn Volvo’s duur in onderhoud?

Ja, Volvos zijn duur en goedkoper in onderhoud. Als u de onderhoudskosten van een Lexus of Infinity vergelijkt met die van een Volvo, zult u zien dat het onderhoud van een Volvo behoorlijk kostbaar is. Vergelijkt u echter de reparatiekosten van een Volvo met die van een BMW, dan zult u zien dat de onderhoudskosten van een Volvo lager zijn.

Dus als u de onderhoudskosten van een Volvo vergelijkt met die van een traditionele auto: ja, hij is duur in onderhoud. Maar als u de onderhoudskosten van een Volvo vergelijkt met die van andere luxe auto’s, dan is het goedkoper om een Volvo te onderhouden.

Waarom zijn Volvo’s zo onbetrouwbaar?

Volvo’s zijn zo onbetrouwbaar vanwege de geavanceerde functies en geavanceerde technologieën waarmee ze zijn uitgerust. Een klein probleem met de technologie of de geavanceerde functies kan de auto onbestuurbaar maken. Daarom is gepland onderhoud goed voor Volvo- en andere luxe autobezitters.

Wat zijn veel voorkomende Volvo problemen?

Volvo produceert een aantal van de meest duurzame en veilige middenklasse luxe auto’s. Maar zoals verwacht, hebben ze ook een probleem waar hun gebruikers mee te maken hebben. Toch zijn er geen algemene Volvo problemen omdat ze per automodel verschillen. Hier zijn enkele van de veel voorkomende Volvo problemen in verschillende Volvo automodellen:

  • Volvo S60 hebben meestal een lek in de stuurbekrachtiging
  • Transmissie problemen bij de Volvo V70
  • Slechte koelventilator in de Volvo XC60
  • Een met water verzadigde zekering in de Volvo 240
  Maakt Volvo elektrische auto's?

Hoe lang gaan Volvo’s mee?

Volvo’s zijn niet alleen veilige auto’s, maar ze kunnen ook lang meegaan als ze goed worden onderhouden. Volvos hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 200.000 mijl of 20 jaar, afhankelijk van wat het eerst komt. Dus als u uw Volvo goed onderhoudt, kunt u zelfs meer dan 300.000 mijl afleggen.

Als u wilt dat uw Volvo meer dan 300.000 mijl meegaat, zorg er dan voor dat u de auto laat onderhouden en repareren bij een Volvo service center. Deze zijn betrouwbaarder dan uw Volvo voor reparatie naar een algemene autoshop te brengen. Vervang bovendien beschadigde Volvo-onderdelen door OEM-onderdelen van Volvo. Tot slot: houd u aan de juiste rijgewoonten.

Conclusie

Zoals de meeste luxe auto’s gaan ook Volvo’s vaak stuk. Toch zijn Volvo’s iets betrouwbaarder dan andere grote luxe automerken zoals BMW, Audi en Mercedes. Ondanks dat Volvo’s vaak stuk gaan, zijn de kosten voor onderhoud en reparatie van een Volvo ook veel goedkoper dan die van de meeste luxe auto’s.

Als u zo min mogelijk vaak naar een Volvo-servicecentrum of reparatiewerkplaats wilt, moet u goede rijgewoonten aanhouden en ervoor zorgen dat uw Volvo goed wordt onderhouden. Kies bovendien voor een betrouwbaarder Volvo-model zoals de Volvo S60/V60, in plaats van een minder betrouwbaar Volvo-model zoals de XC90 SUV.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts