Wat zijn veelvoorkomende problemen met Volvo?

Hoewel Volvo naam heeft gemaakt als het gaat om veiligheid en duurzaamheid, zijn er toch een aantal veelvoorkomende problemen aan het licht gekomen. Voordat u een Volvo koopt, is het dus van vitaal belang om enkele veelvoorkomende problemen te kennen die u onderweg kunt tegenkomen.

De belangrijkste problemen die Volvo-eigenaren ondervinden zijn plotselinge motorstoringen, slecht brandstofverbruik, overmatig olieverbruik en transmissieproblemen. De meeste van deze problemen beginnen zich voor te doen wanneer uw Volvo minstens 75.000 mijl heeft afgelegd. Hier zijn veel voorkomende Volvo problemen:

Abrupte motorstoring

In het verleden hebben veel Volvo-eigenaren meerdere malen geklaagd over motorstoringen. Dit is een probleem dat bij de meeste Volvo-modellen voorkomt. De belangrijkste reden voor het abrupt uitvallen van de motor is te wijten aan problemen met de koelventilator.

Wanneer de koelventilator problemen ontwikkelt, begint de motor oververhit te raken, waardoor hij uiteindelijk uitvalt. Dit komt omdat het koelsysteem ervoor zorgt dat de motor op een ideale temperatuur blijft werken. Dus, als het gecompromitteerd is, zal het niet presteren zoals nodig en het zal ook de werking van de motor beïnvloeden.

Lekkage aan de stuurbekrachtiging

Het probleem van de lekke stuurbekrachtiging komt vaak voor bij de nieuwste Volvo-modellen. Deze lekkage vindt plaats wanneer de slang die de stuurbekrachtigingsvloeistof van het reservoir naar het systeem transporteert, begint te lekken. Hierdoor wordt het besturen van de auto een hele uitdaging.

Wanneer de auto wordt gestart, wordt de vloeistof naar het stuurhuis gepompt, waar elke beweging het in schuim verandert. Het goede nieuws is dat het verhelpen van dit probleem eenvoudig is, maar het moet worden overgelaten aan een professionele of erkende Volvo monteur of technicus.

Overmatig olieverbruik

Een van de belangrijkste onderdelen van de zorg voor uw auto is ervoor te zorgen dat hij het juiste type en voldoende olie heeft. Veel Volvo’s hebben echter de neiging om te veel olie te verbruiken, wat een vervelende zaak is omdat u na een paar weken rijden het oliepeil moet controleren.

  Maakt Volvo een cabriolet?

Bovendien hebben de meeste Volvo’s scheurtjes in een van de brandstofleidingen in de motorruimte. Dit veroorzaakt na verloop van tijd brandstoflekkage in de motorruimte. Dit komt door het onder druk staande brandstofsysteem. Bovendien zit er aan de onderzijde van de mechanische brandstofpompen een sijpgat.

Als uw Volvo dus een inwendige lekkage heeft, zal de olie uit het weepgaatje lekken. Verder kan de olielekkage ook plaatsvinden in de rubberen slang en de metalen buis van de tank naar de brandstofpomp. Het lek ontstaat in de metalen buis en de rubberen slang nadat roestvorming optreedt.

Van de verschillende Volvo-modellen is de 2012 Volvo S60 het meest getroffen model. De belangrijkste oorzaak van overmatig olieverbruik is olielekkage. U kunt er dus een monteur aan laten werken en het probleem op tijd verhelpen.

Slecht brandstofverbruik

Een ander veelvoorkomend probleem bij Volvo’s is het slechte brandstofverbruik. En een van de belangrijkste redenen hiervoor is de trage acceleratie die Volvo’s meestal hebben. In tegenstelling tot Mercedes-Benz of BMW’s, hebben Volvo’s meestal een tragere acceleratie die uiteindelijk meer brandstof verbruikt. Dus, als je probeert het pedaal in te trappen om sneller te accelereren, wordt er meer brandstof verbruikt.

Niettemin hebben de nieuwste Volvo-modellen een iets beter brandstofverbruik dan de oudere modellen. Maar ze zijn niet beter dan de meeste van hun concurrenten. Bovendien kunt u het brandstofverbruik van uw Volvo nog steeds verbeteren door niet te hard op te trekken. Vervang ook regelmatig uw oliefilter, zodat deze efficiënt werkt.

  Wat is de meest betrouwbare Volvo?

Storing in de transmissie

Bovendien wordt Volvo geleverd met een gecompliceerde transmissie. Merk op dat de transmissie een andere naam is die gegeven wordt aan de versnellingsbak. Mot Volvo’s zijn uitgerust met een automatische transmissie, wat enigszins riskant is. Bovendien hebben ze een powershift-transmissiesysteem, wat het voor bestuurders moeilijk maakt om de technologie te begrijpen.

Om het transmissiesysteem van Volvo goed te laten werken, heeft het een transmissievloeistof- of software-update nodig, die meestal wordt uitgevoerd door een professionele monteur of technicus van Volvo.

Problemen met de zekeringkast

Ten slotte heeft Volvo ook te maken met problemen met de zekering. Integendeel, dit probleem komt voor bij een handvol Volvo-modellen. Dit komt omdat hun zekering slecht geplaatst is onder het dashboard. Het gevolg is dat water van buitenaf vast komt te zitten in de zekeringkast. Later veroorzaakt dit corrosie en treden elektrische storingen op.

FAQ

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij bepaalde Volvo-modellen?

Afgezien van de grote problemen die bij de meeste Volvo-modellen voorkomen, komen sommige problemen alleen bij bepaalde Volvo-automodellen voor. Deze omvatten:

  • Volvo S60 – het veel voorkomende probleem dat Volvo S60-eigenaren moeten verwachten, is overmatig olieverbruik. Dit is het gevolg van olielekkage, maar het kan worden opgelost door de auto naar een erkende Volvo-dealer te brengen voor reparatie. Andere problemen zijn motorstoringen en transmissieproblemen.
  • Volvo S80 – dit model heeft verschillende problemen, afhankelijk van het bouwjaar. De 2000 Volvo S80 heeft motorproblemen, terwijl het 2014 model transmissieproblemen heeft.
  • Volvo V70 – dit is een van de Volvo’s met de meeste problemen. De 2001 Volvo V70 had motorproblemen en transmissie storing.
  • Volvo 240 – ondanks dat dit een van de meest betrouwbare Volvo’s aller tijden is, had dit model een probleem met een slecht geplaatste zekeringkast die grote elektrische storingen kon veroorzaken.
  • Volvo XC60 – dit is een van de beste Volvo crossover SUV’s op de markt. Wanneer de motor echter oververhit raakt, leidt dit tot een defect vanwege de defecte koelventilator.
  Is Volvo betrouwbaarder dan Tesla?

Waarom zijn Volvo’s zo onbetrouwbaar?

Volvo’s worden als onbetrouwbaar beschouwd omdat de gemiddelde reparatie- en onderhoudskosten hoger liggen dan de industriestandaard. U zult dus meer aan reparaties en onderhoud moeten uitgeven dan iemand met een conventionele auto zoals een Toyota.

Worden Volvo motoren in Zweden of China geproduceerd?

Vóór 2013 werden Volvo-motoren geproduceerd in Skovde, Zweden, door de Volvo Engine Architecture (VEA). De VEA is een familie van drie- en viercilinder automotoren en dieselmotoren. Vanaf 2016 werden de meeste Volvos-motoren echter geproduceerd vanuit Zhangjiakou, China.

Conclusie

Voordat u een Volvo koopt, is het van cruciaal belang om enkele van de veelvoorkomende problemen te kennen die u waarschijnlijk zult tegenkomen. Volvo gemeenschappelijke problemen omvatten abrupte motorstoring, stuurbekrachtiging lekkage problemen, overmatig olieverbruik, slecht brandstofverbruik, transmissie storing, en zekeringkast problemen.

Bovendien komen sommige veelvoorkomende problemen voor bij specifieke Volvo-modellen. Als u een Volvo bezit, moet u dus opletten wanneer uw auto meer dan 75.000 mijl rijdt. En als u besluit de auto te laten repareren, breng de auto dan naar een erkende Volvo-monteur voor de juiste reparatie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts