Veelvoorkomende problemen met Volvo S80

Volvo S80 Problemen

De Volvo S80 was het vlaggenschipmodel van de Zweedse fabrikant tussen 1998 en 2016. In die periode heeft de S80 twee verschillende generaties voortgebracht. De S80 I was in productie tussen 1998 en 2006 en werd later opgevolgd door de S80 II die in productie was tot 2016.

De S80 werd later vervangen door de Volvo S90 die nu het vlaggenschip van de Volvo sedan is. De Volvo S80 is nu een vrij populaire tweedehands sedan, vooral de tweede generatie omdat het een bovengemiddeld betrouwbare auto is. In dit artikel zullen we de meest voorkomende S80 problemen bespreken, dus lees zeker verder.

De meest voorkomende S80 problemen hebben te maken met de elektrische systemen, de motor, de drukregelsystemen, de snelheidscontrolesystemen en de ophanging. De meeste van deze zijn inderdaad gerelateerd aan de mechanica, wat nooit een goede zaak is als het gaat om de meest voorkomende problemen.

Echter, de meeste van deze, vooral de laatste twee zijn bijna volledig geassocieerd met de vroegste S80 modellen. Al met al geldt: hoe nieuwer de S80, hoe minder problemen er optreden. Als u dus geïnteresseerd bent in een S80, bekijk dan vooral de latere modellen.

Volvo S80 – Problemen met het elektrisch systeem

Het meest voorkomende elektrische probleem bij de S80 is dat de brandstofpompregelmodule de juiste brandstofdruk niet goed kan regelen, waardoor de prestaties van de auto worden belemmerd. Dit leidt ertoe dat de auto aarzelt tijdens het accelereren of zelfs afslaat kort nadat hij is gestart.

Deze problemen komen vaker voor bij eerdere S80-modellen en Volvo heeft zelfs een volledige terugroepactie uitgeschreven voor alle 2008-modellen, omdat deze het vaakst met deze problemen te maken krijgen. Andere elektrische problemen hebben meestal te maken met de elektronica in de auto die zijn werk niet doet, de elektrische ramen en de elektrisch bediende kofferklep.

  Veelvoorkomende problemen met Volvo S60

Volvo S80 – Motorproblemen

Het lijkt erop dat de 2008 en 2009 Volvo S80 is de meest problematische S80 model die er zijn, omdat het ook deel uitmaakte van een terugroepactie als gevolg van een probleem met het koelsysteem van de auto. Meer specifiek, de motorkoelventilator kwam tot stilstand als gevolg van een softwareprobleem. Deze zijn inderdaad problematisch omdat ze kunnen leiden tot oververhitting van de motor als ze niet onmiddellijk worden opgemerkt.

Als u merkt dat de motortemperatuur zonder duidelijke reden begint op te lopen, stop dan de auto en zet hem uit. Problemen zoals deze kunnen niet worden genegeerd omdat ze permanente schade aan de motor kunnen veroorzaken omdat de motor niet is ontworpen om bij extreem hoge temperaturen te werken.

Volvo S80 – Problemen met het drukregelsysteem

De Volvo S80 staat ook bekend om problemen met het bandenspanningsregelsysteem, waarbij de auto niet in staat is de juiste informatie aan de bestuurder door te geven. Het slechte nieuws is dat dit probleem in strijd is met de veiligheidsvoorschriften van de overheid in verband met de veiligheid van banden, maar het goede nieuws is dat een eenvoudige software-update het probleem kan verhelpen.

Als zodanig, zorg ervoor dat de S80 die u bekijkt en of de TPMS-systemen werden adequaat aangepakt. Deze kunnen ook veel veiligheidsrisico’s opleveren als ze niet goed werken, want uw banden zijn het belangrijkste onderdeel van de veiligheid op de weg.

  Is een gebruikte Volvo een goede auto?

Volvo S80 – Problemen met snelheidscontrolesysteem

De eerste generatie Volvo S80 heeft last van eigenaardige problemen met het gaspedaal en de vermogensafgifte, waarbij de auto niet consistent kan accelereren, afslaat, in de ‘limp mode’ gaat, of gewoon het vermogen vermindert. Deze problemen worden meestal in verband gebracht met een defecte potentiometer, maar sommige Volvo-specialisten geloven dat het probleem nog gecompliceerder is dan dat.

Er zijn veel eigenaren online klagen over hun S80 steeds bezeten op een manier die ze zijn bijna volledig niet in staat om te controleren. Dit is duidelijk een heel gevaarlijk probleem en als u het toch tegenkomt, zet de auto dan onmiddellijk uit en bel om hulp.

Volvo S80 – problemen met de ophanging

Het veersysteem van de Volvo S80 is geen probleem voor het nieuwere model. Er zijn enkele problemen gemeld, zelfs met de nieuwste S80 modellen, maar de overgrote meerderheid van de problemen met de ophanging worden geassocieerd met de 1e gen S80. De voorste bovenste bal gewrichten zijn bekend dat vrij vaak falen en moeten worden vervangen.

Zelfs de onderste kogelgewrichten zijn bekend om te falen als goed. Sommige eigenaren hebben gemeld problemen met de onderste controle-armen ook. Als u hoort klotsen geluiden uit de voorste wielkast, is de kans groot dat uw ophanging componenten acteren up.

FAQ Sectie

Moet ik de 1e gen Volvo S80 kopen?

Als u in de markt bent voor de 1e generatie Volvo S80 moet u rekening houden met een paar essentiële factoren. Ten eerste, richt uw aandacht op de post-facelift modellen, omdat ze een stuk beter zijn als het gaat om betrouwbaarheid, uitrusting en design, ook al zijn de prijsverschillen niet zo verschillend.

  Gaan Volvo's vaak kapot? Is Volvo een betrouwbare auto?

Ten tweede, let altijd goed op het onderhoudsboekje, de kilometerstand, alle hier genoemde onderdelen en de algemene staat van de auto. Het is een bekend feit dat grote Europese sedans de neiging hebben om exorbitante bedragen te kosten als ze inderdaad slecht functioneren, maar als u een fatsoenlijk onderhouden model koopt, zult u waarschijnlijk niet met deze problemen te maken krijgen.

Moet ik de 2e generatie Volvo S80 kopen?

De tweede generatie van de Volvo S80 is in bijna alle opzichten beter dan de 1e generatie. U moet zich echter vooral richten op de nieuwere modellen, omdat deze doorgaans veel beter worden onderhouden en een betere uitrusting hebben.

De S80 is een vlaggenschip van de Volvo sedan en dat betekent dat het een perfecte auto is voor mensen die veel rijden, vooral op de snelweg. De S80 is groot, comfortabel, en moeiteloos, net als elke andere echte luxe sedan.

Hoeveel kost een Volvo S80 in onderhoud?

Volgens enkele online bronnen liggen de gemiddelde jaarlijkse onderhoudskosten van een Volvo S80 rond de $700. Sommigen vinden dit misschien wat hoog, maar de realiteit van het bezit van en het leven met een luxueuze sedan zegt iets anders.

Deze onderhoudskosten kunnen echter in beide richtingen worden gewijzigd, afhankelijk van de specifieke auto die u op het oog hebt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts