Is een gebruikte Volvo een goede auto?

Omdat niet iedereen het zich kan veroorloven om een nieuwe Volvo te kopen, kiezen sommige mensen voor de Volvo tweedehands auto markt. Maar is een gebruikte Volvo wel een goede auto?

Ja, een gebruikte Volvo is een uitstekende auto. In tegenstelling tot veel luxe auto’s is het onderhoud van een gebruikte Volvo behoorlijk goedkoper. Dankzij de iets goedkopere Volvo-onderdelen en de lagere onderhoudskosten. Daar komt bij dat Volvo’s minder problemen melden dan andere luxe auto’s.

Toch moet u de gebruikte Volvo die u van plan bent te kopen inspecteren voordat u ervoor betaalt. Kijk naar de rijgeschiedenis, het onderhoud en de staat van de auto. Ook het model en het bouwjaar van de gebruikte Volvo zijn van vitaal belang, omdat sommige modellen bekend staan om hun ongebreidelde problemen.

Wat maakt een gebruikte Volvo tot een goede auto?

Geavanceerde functies

Een nieuwe Volvo kopen is duur, want het kost u enkele honderden euro’s. U kunt echter nog steeds genieten van de luxe en geavanceerde functies die u in een Volvo vindt door een tweedehands Volvo-model te kopen. Volvo’s zijn standaard uitgerust met een groot aantal uitzonderlijke interieur- en exterieurkenmerken die niet te vinden zijn op conventionele voertuigen.

Enkele van de opmerkelijke kenmerken die u in een tweedehands Volvo krijgt zijn lederen zetels, verwarmde zetels, dual-zone automatische klimaatregeling, Sensus infotainmentsysteem met een verticaal georiënteerd aanraakscherm, Bluetooth satellietradio, een audiosysteem met 10 luidsprekers, en nog veel meer.

Veiligheidsvoorzieningen

Naast de standaard interieur- en exterieurkenmerken krijgt de koper van een tweedehands Volvo veel veiligheidsvoorzieningen, waaronder een slaperigheidscontrole, automatische noodstop, waarschuwing bij onbedoeld verlaten van de rijstrook, dodehoekbewaking, verkeersbordherkenning, waarschuwing voor botsing achter, waarschuwing bij kruisend verkeer achter en lane-keep assist.

  Is er een sportieve Volvo?

Dus ook al koopt u een tweedehands auto van Volvo, u kunt zich ontspannen in de wetenschap dat het veiliger en zekerder is dan de meeste nieuwe automerken. Ja, u kunt een nieuwe conventionele auto krijgen voor de prijs van een gebruikte Volvo, maar u krijgt niet dezelfde kwaliteit veiligheidsvoorzieningen.

Volvo’s staan al sinds mensenheugenis bekend als veilige auto’s. Het maakt niet uit of de Volvo 3 jaar oud, 10 jaar oud of 20 jaar oud is, hij zal nog steeds een aantal van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen hebben. Bovendien staat Volvo aan de wieg van de meeste veiligheidsvoorzieningen in de auto-industrie, zoals een driepuntsveiligheidsgordel, stoelverhoger, naar achteren gerichte kinderzitjes en nog veel meer.

Lage onderhoudskosten

Volvo mag dan een luxe auto zijn, maar het is een van de goedkoopste luxe auto’s om te onderhouden. Een gebruikte Volvo is niet alleen betrouwbaar, maar registreert ook minder problemen dan andere concurrerende luxe auto’s. Daarom zult u niet veel kosten maken als het gaat om onderhoud of reparatie van uw gebruikte Volvo auto.

De enige uitdaging die u zult tegenkomen is het verkrijgen van reserveonderdelen, aangezien Volvo geen wijdverspreide servicecentra heeft. Bovendien betekent dit dat de reserveonderdelen vrij duur kunnen zijn. Afgezien van dat, hoeft u zich geen zorgen te maken over serieuze reparaties totdat de auto meer dan 100k mijl heeft gereden.

Betrouwbaarder

Een andere reden waarom gebruikte Volvo’s goede auto’s zijn, is vanwege hun betrouwbaarheid. Volgens veel betrouwbaarheidsbureaus scoren Volvo’s gemiddeld of licht gemiddeld op de betrouwbaarheidsscore. Dit is meestal niet het geval met de meeste luxe auto’s omdat ze onder het gemiddelde scoren.

Hoe dan ook, het is ook van cruciaal belang om te detecteren of de gebruikte Volvo die u van plan bent te kopen betrouwbaar is of niet. Bijvoorbeeld, de xc90 SUV-modellen gebouwd voor 2015 waren zeer betrouwbaar, terwijl die gebouwd na 2015 waren niet zo betrouwbaar.

  Moet ik een Volvo leasen of kopen?

Een van de meest betrouwbare Volvo’s op de markt, de Volvo S60, had in het verleden ook enkele problemen. De S60 modellen gebouwd voor 2012 hadden lekkage problemen en motorstoring. Maar nu niet meer. Bij de aanschaf van een Volvo kunnen kleine details als deze echter een enorm verschil maken.

FAQ

Is een oude Volvo betrouwbaar?

Dat hangt af van hoe de eigenaar de auto heeft onderhouden. Ook al zijn de meeste Volvo’s betrouwbaar, slecht onderhoud naarmate de auto ouder wordt zal leiden tot dure reparaties en onderhoud. U moet er dus voor zorgen dat uw Volvo goed wordt onderhouden om langer mee te gaan.

Zijn gebruikte Volvo’s duur in onderhoud?

Ja, dat zijn ze. Zoals elke luxewagen zijn ook tweedehands Volvo’s duur in het onderhoud omdat het niet eenvoudig is om reserveonderdelen en gespecialiseerde technici te vinden. Maar met de juiste zorg en het juiste onderhoud, kan het bezit van een Volvo op lange termijn goedkoper zijn.

Hoeveel kilometer zijn Volvo’s goed voor?

De meeste Volvo’s hebben een levensduur tot 200.000 mijl. Dit kan echter meer of minder zijn, afhankelijk van de betrouwbaarheid van uw merk en model Volvo. Maar als u uw Volvo goed onderhoudt, kunt u zelfs meer dan 300.000 mijl afleggen. Het is dus een kwestie van de juiste rijgewoonten, geen geplande onderhoudsbeurten missen en het Volvo-model.

Houden Volvo’s hun waarde?

Ondanks het feit dat Volvo een van de meest betrouwbare luxe automerken is, houdt hij zijn waarde niet goed vast. Wanneer u het vergelijkt met andere luxe auto’s zoals Porsche, Audi, BMW, en Mercedes-Benz, zult u merken dat deze auto’s hun waarde goed behouden.

  Wat is de meest betrouwbare Volvo?

Dit komt vooral omdat de kwaliteit van de materialen in de Volvo niet gelijk is aan die van luxe auto’s uit het topsegment. Ook presteert de auto niet zo uitzonderlijk als de luxe topmerken. Als u een Volvo wilt die zijn waarde goed vasthoudt, kunt u overwegen de XC60 Crossover SUV te kopen.

Wat is de beste tweedehands Volvo om te kopen?

Een tweedehands Volvo is een goede auto om te kopen, maar niet alle Volvo’s zijn betrouwbaar. Dus, als u op zoek bent naar de beste gebruikte Volvo om te overwegen het krijgen van de 2012 XC90. Deze auto is goed gebouwd, luxueus, ruim en duurzaam. Bovendien registreert hij minder problemen dan de meeste gebruikte SUV’s op de markt.

Conclusie

Al met al zijn Volvo’s uitstekende gebruikte auto’s. Wie waar voor zijn geld wil, kan dus niet in zee gaan met een gebruikte Volvo. Toch is het de moeite waard om meer te weten te komen over de geschiedenis van de auto voordat u er een koopt. Bovendien moet u een proefrit maken in de gebruikte auto en nagaan of de gebruiker hem goed heeft onderhouden of niet.

In het algemeen kan een goed onderhouden tweedehands Volvo meer dan 200.000 mijl afleggen. Zorg er gewoon voor dat u het aanbevolen onderhoud niet overslaat en dat u de juiste rijgewoonten aanhoudt. Als u de beste gebruikte Volvo’s wilt, kunt u overwegen om de Volvo 2012 XC90 of 2018 Volvo S60 te kopen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts