Is er een sportieve Volvo?

Volvo staat al sinds 1927 bekend om het produceren van veilige en unieke auto’s. Maar is er ook een sportieve Volvo?

Er zijn veel sportieve Volvo’s, maar dat was oorspronkelijk niet zo. Ze zijn pas geëvolueerd naarmate de tijd vorderde. Onder de vele sportieve Volvo’s is er de oude Volvo 142, de uitgaande Volvo S60 en de nieuwste XC60.

De Volvo S60 is het sportiefste Volvo-model

Volvo’s sportiefste en meest dynamische sedan is de Volvo S60. De S60-versie is snel, vlot in prestaties en komt in verschillende uitvoeringen (T5, T6 en T8 Polestar). Hij is sinds 2018 in productie. De nadelen van de eerste leidden tot de productie van de laatste.

De 2018 Volvo S60 is een vlotte rit met optimale motorprestaties en knusse voorstoelen, maar hij kan niet concurreren met zijn rivalen op het gebied van rijvurigheid. Toch staat hij bekend als een luxueuze auto met geweldige ontwerpen en prestaties.

De S60-serie heeft een fraai exterieur, een verfijnd interieur, comfortabele stoelen en geweldige technologische sensoren voor een optimale werking. Deze sensoren kunnen frustrerend zijn om te bedienen omdat ze niet altijd op tijd reageren; de ontwerpen en het uiterlijk zijn echter wat de Volvo S60 onderscheidt van de meeste rivaliserende auto’s in zijn categorie.

De evolutie van Volvo sportwagens

De eerste sportwagens van Volvo waren oorspronkelijk geen sportwagens. Ze werden alleen gebouwd om er als sportauto uit te zien. De eerste op een sportwagen lijkende auto was de P1900, die in 1957 werd geproduceerd. Hij werd kort daarna vervangen door de P1800 in 1960, een uitstekende grand touring auto.

Hoewel de Volvo P1800 het niet goed deed als een echte sportwagen, had hij meer temperament dan wat Volvo ooit heeft geproduceerd. Behalve dat de P1800 zich niet gedroeg als een echte sportwagen, had hij ook een aantal andere nadelen. Hij was te zwaar, kon slechts twee passagiers meenemen en voldeed niet aan veel andere eisen waaraan een auto zou moeten voldoen.

  Wat is de beste Volvo ooit gemaakt?

Deze nadelen leidden tot de productie van de 1800S en 1800E, die echte sportwagens waren. Maar niet lang daarna stopte de productie in 1973, omdat de auto niet kon voldoen aan de eisen van de nieuwe Amerikaanse emissiewet. Dit weerhield Volvo er echter niet van om nog meer auto’s te bouwen. Sindsdien hebben ze tonnen sportwagens geproduceerd die de mensen in vervoering hebben gebracht.

Deze auto’s zijn prachtig ontworpen met prachtige interieurs en exterieurs. En elke nieuwe auto heeft afgerekend met de inefficiënties van het vorige model. Laten we eens kijken naar een aantal van Volvo’s sportwagens sinds 1956.

Volvo’s sportwagens door de jaren heen

Volvo 1900

De Volvo P1900 werd gebouwd in 1956 en 1957, met de 70-pk motor van de Volvo PV444. Hij had echter een smakeloos uiterlijk. Kort na zijn introductie ging hij van de markt.

Volvo P1800

In 1960 verving de P1800 de P1900. Hoewel het geen echte sportwagen was, deed hij het uitzonderlijk goed bij hoge snelheden. Hij had echter ook veel nadelen, waaronder zijn overgewicht.

1800ES

De 1800S en 1800E vervingen de P1800. Hij zag er goed uit en was zuinig. Maar de productie werd gestaakt in 1973 als gevolg van de nieuwe Amerikaanse emissiewet.

Volvo 142

Nog een high-performance auto met sedan B18 en B20 motoren met tot 190 PK.

Volvo 242 GT

De 242GT is snel en bijna geruisloos op de weg en kan veel verschillende soorten terrein aan.
Andere Volvo sportwagens zijn:
Volvo 242 Turbo
● Volvo 242 Turbo Groep A
● Volvo 262C
● Volvo 740 Turbo Wagon
● Volvo 480
● Volvo 780
● Volvo 850 T5-R / 850 R
● Volvo C70
● Volvo S60R/ V60R
● Volvo S80/XC90 V-8
● Volvo C30
● Volvo S60 Polestar/V60 Polestar
● Polestar 1

  Is Volvo betrouwbaarder dan Tesla?

FAQ

Wat is de meest luxueuze Volvo sportwagen?
Als het op luxe, veiligheid en schoonheid aankomt, zijn Volvo’s een topper. Maar de meest luxueuze Volvo sportwagen is de XC90 Excellence, die verkocht wordt voor bijna $106.000. Hij wordt geleverd met vier bijpassende passagiersstoelen.

De XC90 Excellence is niet alleen een veilige en betrouwbare optie voor de dagelijkse forens, hij is ook gemaakt met kwaliteitsmaterialen. Het is een stijlvolle auto met superieure prestaties, dankzij de krachtige, 400 pk sterke tweelingmotor.

Op de achterbank vindt u een koelkast en een glazen/flessenhouder met handgemaakte kristallen glazen om de achterpassagiers tevreden te houden. De auto is uitgerust met verwarmde, geventileerde en masserende stoelen bekleed met nappaleder. De XC90 Excellence biedt een mate van luxe die zelfs veel duurdere auto’s niet bieden.

Heeft Volvo ooit een elektrisch aangedreven sportwagen geproduceerd?

Volvo heeft elektrisch aangedreven sportwagens, met als eerste de Volvo Polestar 1. Deze werd voor het eerst geproduceerd in 2019 en deed zich voor als Volvo’s eerste op zichzelf staande prestatieauto. De 2020- en 2021-series brachten nieuw verbeterde specs uit.

Zoals opgemerkt, maakt hij gebruik van een elektrische aandrijving en is hij in alle opzichten extreem mooi, maar hij heeft nog steeds zijn gebreken. Het heeft een kleine kofferbak en achterbank, evenals wat sommigen zouden omschrijven als ondermaatse interieurs. Het interieur van de Polestar is gezellig, strak en schoon. Het heeft een touchscreen infotainment, die u toelaat om het gebruik van uw smartphone te integreren.

  Moet ik een 10 jaar oude Volvo kopen?

De Polestar wordt geleverd met een supercharged viercilinder motor (2 liter elk), een turbo, en een elektromotor. Samen goed voor 375 pk voor de voorwielen. De elektromotoren achteraan leveren 114 PK die worden gebruikt om de achterwielen aan te drijven. Hij is zuinig en heeft een geschatte 58 MPGe en een elektrisch bereik van 52 mijl op snelwegen/stadsritten.

Wat is de meest verkochte Volvo-auto?

Vanaf 2020 zijn de meest verkochte Volvo’s in Zweden de SV60 en XC60. De SV60 heeft ongeveer achttienduizend verkochte eenheden genoteerd, terwijl de XC60 op meer dan twaalfduizend eenheden staat. Hoewel het geen auto’s zijn die hoge prestaties leveren, nemen ze toch de leiding.

De nieuwste Volvo SV60 is een ongelooflijke auto met super ruime interieurs en stijlvolle voorzieningen. Maar een van zijn grote nadelen is het infotainmentsysteem en de besturing. Het infotainmentsysteem is moeilijk te bedienen tijdens het rijden en de auto stuurt slecht. Afgezien van dat, het is een geweldige auto om te hebben.

De XC60 is een uitstekende cross-over auto en een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een draagbare luxe auto. Hij wordt geleverd met comfortabele stoelen, een mooi interieur en interessante technologie. Het is echter geen opwindende auto om in te rijden. Dus, als je bent plezier gepersonifieerd, kunt u beter gaan voor iets anders.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts