Moet ik een 10 jaar oude Volvo kopen?

Misschien hebt u Volvo’s altijd bewonderd, maar kunt u zich geen nieuwe veroorloven, dus overweegt u een tweedehands auto. Hoe ouder de auto, hoe lager de prijs, maar zijn ze nog betrouwbaar? Is een Volvo van 10 jaar oud het nog waard om geld aan uit te geven?

U kunt een Volvo van 10 jaar oud kopen, maar het hangt ervan af wat u in een auto wilt, afgezien van lage kosten. Oudere Volvo’s zijn vaak nog betrouwbaar en hebben een goed brandstofverbruik. Maar als het op design en nieuwere technologie aankomt, kunnen ze op de achterbank belanden.

Volvo’s hebben altijd de reputatie gehad veilig gebouwde, betrouwbare auto’s te zijn. Als u een Volvo van tien jaar oud koopt, hoeft u minder uit te geven en hoeft u zich geen zorgen te maken over afschrijvingen. Het is echter heel belangrijk dat u de auto die u wilt kopen goed onderzoekt, zodat u uw geld niet verspilt en geen waar voor uw geld krijgt.

Redenen om een oudere Volvo te kopen

Kosteneffectief

Het kopen van een fatsoenlijke Volvo die een decennium oud is, kost waarschijnlijk tussen de $5000 en $7000. Vergeleken met de recente prijzen voor nieuwe Volvo’s, bespaart u veel geld.

U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de afschrijving van de auto, aangezien auto’s de eerste paar jaar het snelst afschrijven. Bovendien, als de auto al 10 jaar oud is, wilt u hem waarschijnlijk gewoon gebruiken tot hij doodgaat, in plaats van hem door te verkopen.

Veel auto opties

Als u een nieuwe auto zou kopen, bent u misschien beperkt tot een bepaald model omdat sommige boven uw budgetklasse liggen. Maar bij tweedehands auto’s heeft u veel opties om te overwegen, waaronder luxere modellen.

Testrit met de auto

Stel dat u verliefd bent geworden op het idee van een Volvo door wat u over het merk hebt gehoord. Een tweedehands auto kopen is een goede manier om een auto te testen. Dan weet u in de toekomst, wanneer u eventueel voor een nieuwe kiest, al hoe de auto functioneert. Dit zal u helpen beslissen of u hierna bij Volvos blijft.

Dingen om te overwegen voordat u een gebruikte Volvo koopt

Brandstoftype

Veel oudere auto’s rijden op diesel en het kan moeilijk zijn om de motor van een auto die op diesel rijdt te onderhouden. Het is ook duurder om een auto op diesel te laten rijden in plaats van op gas. Veel steden hebben ook nieuwe verordeningen tegen dieselmotoren, die beperken waar u met uw auto mag rijden. Dus, als u een 10 jaar oude Volvo koopt, hou het dan bij een benzine versie.

  Zijn Volvo-onderdelen duur?

Vorige auto geschiedenis

Voer een antecedentenonderzoek uit om informatie over de auto te krijgen. Carfax is een uitstekende dienst om hier gebruik van te maken. Zij gebruiken het VIN of het kenteken van de auto om alle informatie over het voertuig te vinden.

Het is ook het beste om geen auto te kopen die al eerder door meer dan één persoon is gebruikt. De kans is groot dat de auto niet goed is onderhouden.

Iets anders wat Carfax kan doen is informatie krijgen over de registratie van de auto en het aantal betrokken crashes. Een auto met een geschiedenis van ongevallen zou geen optie moeten zijn, omdat veel auto-onderdelen beschadigd kunnen zijn als gevolg van het ongeval, zelfs als het niet direct zichtbaar is. Carfax kan ook helpen bepalen of de auto onder water stond of als schadelijk werd bestempeld door verzekeringsmaatschappijen.

Laat een monteur de gezondheid van de auto inspecteren

Als de voorgeschiedenis van de auto goed lijkt, is het volgende wat u moet doen het voertuig inspecteren. U kunt uw monteur dit laten doen. Dit zal u helpen de betrouwbaarheid van de auto en zijn onderdelen te bepalen. Oude auto’s kunnen vereisen dat u uiteindelijk onderdelen te vervangen, maar je wilt niet om te gaan met dit zo kort na de aankoop van uw voertuig.

Dingen die moeten worden bekeken:

  • Controleer de elektrische systemen
  • Laat de max. AC draaien; deze moet tussen 55° en 65° aanwijzen (een zakthermometer zou hier helpen)
  • Controleer de transmissie en zoek naar lekken door de motor een tijdje te laten draaien
    Een gezonde versnellingsbak zou niet mogen haperen. Veel oude Volvos hebben last van veerpootproblemen, dus let hier goed op.

Vergeet niet om ook speciale aandacht te besteden aan dure auto-onderdelen. Als de goedkope onderdelen zoals de remblokken versleten zijn, kunt u doorgaan met uw aankoop, maar grotere auto-onderdelen zijn riskanter.

  Welke Volvo SUV is de grootste?

Ten slotte, zelfs als de onderdelen in orde zijn, controleer dan nog steeds hoe lang ze naar verwachting meegaan voordat ze gerepareerd moeten worden. U wilt geen auto kopen en na drie maanden een katalysator moeten repareren. Volvo onderdelen zijn duur.

Beschikbaarheid van onderdelen

Heel belangrijk is dat u onderzoek doet naar de verkrijgbaarheid van Volvo-onderdelen. In veel gevallen, als een auto lang geleden is geproduceerd, kunnen de onderdelen uit de markt zijn. De reden is dat het bedrijf de productie van die onderdelen kan hebben stopgezet. Dus zelfs als u het op de markt ziet, is de kans groot dat het neponderdelen zijn die door wegenwachtbedrijven worden geproduceerd.

Beschikbaarheid van monteur voor onderhoud

Sommige monteurs vinden het moeilijk om onderhoud te plegen aan oudere auto’s. De reden kan zijn dat ze geen toegang hebben tot de onderdelen die nodig zijn om reparaties uit te voeren. Of ze hebben geen kennis over de auto omdat deze oud is en ze niet veel met dit soort auto’s te maken hebben gehad.

Klantenbeoordelingen

De beste manier om iets over een auto te weten te komen is door naar de reviews van vorige eigenaars te kijken. Reviews zullen u informeren over de voor-en nadelen van een bepaald model. Als er veel voors en tegens zijn, kunt u overgaan tot de aankoop.

FAQS

Hoeveel kost de aanschaf van een oude Volvo?
Oude Volvo’s variëren van $4.000 tot $6.500. Dit hangt echter af van het jaar en het model van de auto. Een 3 jaar oude Volvo en een 10 jaar oude Volvo zullen niet voor hetzelfde bedrag weggaan. Houd er ook rekening mee dat andere kosten, zoals vraagprijzen, oplopen.

Waar kan ik een oudere Volvo kopen?

Oude Volvo’s kunt u bij dealers of tier-two verkopers, autoveilingen of rechtstreeks bij de verkoper kopen. De meeste dealers zijn geïnteresseerd in het verdienen van goed geld aan nieuwe auto’s. Stel je voor dat je een nieuwe auto verkoopt voor 50.000 dollar en een oude Volvo voor 6.000 dollar. Ze vinden dat ze met de verkoop van oudere auto’s niet genoeg geld verdienen, dus brengen ze die naar tweederangs verkopers.

  Wat is de beste tweedehands Volvo om te kopen?

Hoeveel kost het om een oude Volvo te laten nakijken?

Als u uw Volvo heeft gekocht bij een dealer die een link heeft met diensten als Carfax, betaalt u geen cent om hem te laten controleren. De dealer kan u gratis helpen met het genereren van een rapport. Maar als de dealer geen link heeft of u koopt hem direct, dan heeft u een abonnement nodig.

Een Carfax-abonnement kost tot $12 of meer. Met deze vergoeding kunnen ze één VIN-zoekopdracht en vele plaatzoekopdrachten uitvoeren. Als u een VIN-zoekopdracht voor meer dan één voertuig uitvoert, zult u meer geld moeten uitgeven.

Welke informatie verwerken diensten als Carfax?

Ze gebruiken het VIN of het kenteken van de auto om een controle uit te voeren en toegang te krijgen tot informatie zoals:
Informatie over vorige eigenaars
Kilometerstand en resterende kilometers
Betrokkenheid bij ongevallen
Of de auto door verzekeringsmaatschappijen is aangemerkt als een overstromingsauto
Informatie over de registratie van de auto
Om het zekere voor het onzekere te nemen, voert u de zoekopdrachten uit voordat u contact opneemt met de verkoper. De meeste CLI lijsters voor prive-eigendom auto’s vaak snap en post hun kentekennummers. U kunt het gebruiken om de controle uit te voeren.

Wat is het grote verschil tussen oude en nieuwe Volvo’s?

Het belangrijkste verschil is de constructie en de gebruikte techniek. Oudere Volvo’s hebben veel vergelijkbare kenmerken als nieuwe, maar op het gebied van design en technologie zijn nieuwere auto’s heel anders. Sommigen vinden nieuwere technologie te uitdagend om te bedienen, en geven de voorkeur aan een oudere eenvoudige auto.

Een Volvo met uitsluitend gas- of dieselmotor is vandaag de dag bijvoorbeeld niet meer te vinden, omdat nieuwe Volvo’s allemaal hybride of volledig elektrisch zijn. Als het u echter om prestaties en niet om luxe gaat, kunnen oude Volvo’s zeker presteren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts