Is een oude Volvo betrouwbaar?

Oudere Volvo’s behoorden tot de meest betrouwbare auto’s van hun tijd.

Volvo stond bekend als de meest betrouwbare autofabrikant vanwege zijn solide bouwkwaliteit en veiligheidsvoorzieningen. Oude Volvo’s zijn uitzonderlijk betrouwbaar, en ze kunnen zelfs meer dan 20 jaar meegaan. De betrouwbaarheid van Volvo maakte ze tot de beste “gezinsauto’s” van de jaren ’80 en ’90 in de VS.

Volvo begon zijn bedrijf in 1939 om de veiligste, betrouwbaarste en duurzaamste auto’s te leveren. Toen Volvo zijn auto’s in de VS introduceerde, werden ze al snel de betrouwbaarste en veiligste auto’s in de VS. Het rijcomfort en de veiligheidsvoorzieningen waren in die tijd ongeëvenaard.

De reputatie van oude Volvo’s op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid

De oudere auto’s van Volvo hebben de reputatie de meest solide en betrouwbare auto’s te zijn. Deze auto’s waren zo solide dat ze zelfs een leven lang meegingen. Oudere Volvo’s boden veiligheid met grote, solide motoren. Deze oude Volvos waren boxy en gericht op hun niche van betrouwbaar en veilig zijn.

Betrouwbaarheid

Oude Volvos waren boxy stukken metaal die nauwelijks dure reparaties nodig hadden. Het onderhoud was eenvoudig en de auto’s waren ook niet al te ingewikkeld om door de eigenaar zelf te laten repareren. De onderdelen gingen bijna nooit stuk en ze gingen lang mee.

Het langstlopende autorecord in het Guinness Book of World Record is in handen van een Volvo. De eigenaar van dat voertuig zegt dat hij nauwelijks heeft betaald voor grote reparaties en zich alleen heeft geconcentreerd op regelmatig olie verversen. Dit toont duidelijk de betrouwbaarheid en duurzaamheid van oude Volvo’s aan. De Volvo 700-serie en 900-serie behoren tot de meest betrouwbare auto’s van de jaren ’80 en ’90.

  Lincoln MKS Betrouwbaarheid

Veiligheid

De betrouwbaarheid van auto’s is onvolledig zonder de veiligheidsvoorzieningen. Volvo heeft zich altijd bekommerd om de veiligheid van zijn klanten. De veiligheidsvoorzieningen en de botsveiligheid van deze auto’s waren in die tijd het beste. Volvo introduceerde zelfs vele veiligheidsvoorzieningen, waardoor hun betrouwbaarheid en populariteit nog toenam.

Volvo introduceerde in 1959 de driepuntsveiligheidsgordel, die voor het eerst werd gebruikt in de Volvo PV544. Deze eenvoudige voorziening heeft ontelbare levens gered. Volvo deed ook extra moeite om zijn auto’s aan de buitenkant veilig en sterk te maken.

Onderhoud

Het onderhoud van oude auto’s was over het algemeen niet zo duur in vergelijking met tegenwoordig. Er waren minder complexe onderdelen en minder onderhoudskosten. De onderdelen waren ook goedkoop, en ze gingen bijna nooit stuk. Sommige Volvo-eigenaren beweren dat ze in de afgelopen 10 jaar slechts 2.000 dollar hebben uitgegeven aan hun oude, betrouwbare Volvo’s.

De betrouwbaarste oudere Volvo modellen

Er waren veel betrouwbare Volvo’s, en ze waren allemaal beroemd in hun tijd. Er was een tijd dat elk gezin een Volvo had omdat ze gemakkelijk te onderhouden waren en comfortabel om te rijden. Dit waren de meest betrouwbare Volvo modellen:

 • Volvo 700 en 900 series
 • Volvo 850/S70/V70

Een gebruikte oude Volvo kopen

Het kopen van een oude Volvo hangt af van vele factoren zoals:

 • Hoe oud is het voertuig?
 • Wat is de staat van de auto?
 • Hoeveel kilometers heeft de auto?
 • Modeljaar
  Er zijn oude Volvo’s die door tijdig onderhoud en goede verzorging nog aardig lopen, maar er zijn ook mensen die hun Volvo al na 80.000 mijl hebben gesloopt. Als u van plan bent een oude Volvo te kopen, dan moet u de auto van alle kanten bekijken.
  Zijn de zetels van Volvo comfortabel?

Betrouwbaarheid van gebruikte oude Volvo’s

Een Volvo kopen die 10 of meer jaar oud is, is nog steeds een goede beslissing, maar als u van plan bent om een Volvo te kopen die meer dan 20 jaar ouder is, dan moet u de staat van de auto controleren. Als we het hebben over de XC70, die een 12 jaar oude auto is, is het nog steeds een perfect solide stuk van een auto. Het interieur is nog steeds goed, en de auto is nog steeds ontworpen om meer dan 20 jaar mee te gaan.

Vergelijking met nieuwe Volvo’s

Oudere Volvo’s waren uiterst betrouwbaar en duurzaam. Vroeger gingen ze langer mee, zelfs met weinig onderhoud. Nog niet zo lang geleden waren de V70, XC70, C70 of s60 I zeer betrouwbaar en hadden ze weinig onderhoud nodig. De nieuwere Volvo-modellen zijn echter niet zo betrouwbaar.

De nieuwere auto’s hebben veel problemen met hun onderdelen. De betrouwbaarheidsscores zijn omlaag gegaan door de extreem hoge onderhoudskosten. De auto’s gaan vrij vaak kapot in vergelijking met oude degelijke auto’s.

Hoewel ze niet meer zo betrouwbaar zijn, behoren de nieuwere Volvo-modellen nog steeds tot de veiligste auto’s. De veiligheidsvoorzieningen zijn zelfs beter geworden dan ze in de oude Volvo’s waren.

Oude Volvo’s waren zeker betrouwbare auto’s. Ze gingen vele jaren mee en verdroegen elke omstandigheid. De veiligheidsvoorzieningen waren toen ook van topklasse. Het onderhoud was laag. Daarom kunnen we zeggen dat het behoorlijk betrouwbare auto’s waren in hun eigen tijd.

  Wat is de beste Volvo om te kopen?

FAQ

Wat was er zo bijzonder aan Volvo?

Volvo maakte vroeger degelijke, betrouwbare gezinsauto’s. Het meest bijzondere was dat ze langer meegingen dan alle andere in die tijd. De lange levensduur in combinatie met de uitstekende rijervaring was een van de hoogtepunten van de oude Volvo’s. Deze auto’s hadden ook de beste veiligheidsvoorzieningen. Dat is wat Volvo zo bijzonder maakte.

Is het kopen van een oldtimer de moeite waard?

Iedereen houdt van een goede oude oldtimer of klassieker zoals een Jaguar E-Type of Aston Martin DB4, omwille van hun elegantie en bouwkwaliteit. Er is altijd iets aan oldtimers dat moderne auto’s missen. Echter, het kopen van een oldtimer kan een moeilijke beslissing zijn om te maken, want je zult geld moeten uitgeven om het te onderhouden, want vergeet niet dat deze auto’s tientallen jaren oud zijn.

Voordat u een oldtimer koopt, moet u kijken naar de documenten en de staat van de auto. Je moet onderzoek op het internet over het model veel voorkomende problemen, en je moet een goede monteur om ernaar te kijken. Deze auto’s zullen je tijd kosten in onderhoud en reparatie, dus bereid je daar maar op voor. Voor de rest zijn oldtimers prachtig om te bezitten.

Wat zijn de meest betrouwbare autobedrijven?

Er zijn veel goede autofabrikanten die veel betrouwbare auto’s produceren, waaronder:

 • Lexus
 • Mazda
 • Toyota
 • Honda
 • Buick
 • Porsche
 • Genesis
 • Chevrolet
 • BMW
 • Volkswagen

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts