Wat is de beste Volvo om te kopen?

Volvo heeft veel auto’s die tot de beste in hun eigen categorie behoren, zoals de V90, S60 of XC90, maar ze staan allemaal lager in de ranglijst dan de Volvo XC40. De XC40 is een compacte SUV die luxe en een comfortabele rit wil bieden aan gezinnen.

Vanaf 2022 is de XC40 de beste Volvo om aan te schaffen. De auto heeft alle top-notch veiligheidsvoorzieningen van Volvo, evenals andere SUV-kenmerken zoals een grote kofferbakruimte en een hoge bodemvrijheid.

Volvo XC40

Deze compacte SUV werd geïntroduceerd in 2017 en het is de afgelopen 5 jaar een uitstekende Volvo geweest om te kopen. Er zijn nog enkele andere opties zoals de V90 (of V90 Cross Country), die ook top is in zijn categorie en een van de beste Volvos. De XC40 wint het echter van de V90 om een paar redenen.

Om de “beste” auto te zijn, moet een auto veel kenmerken hebben, waaronder veilig, comfortabel en betaalbaar zijn. De XC40 biedt dit allemaal. De auto heeft volledige veiligheidspunten van elke organisatie. Edmunds gaf hem een 7,8/10. Car and Driver waardeerde hem met 9,5 uit 10. Veiligheid is een topprioriteit in de XC40.

XC40 veiligheidsvoorzieningen

De XC40 biedt alle premium veiligheidsvoorzieningen van Volvo in één auto. De auto doorstond alle zware crashtests in Volvo’s botsveiligheidscentrum in Zweden en scoorde goed. Onlangs voegde Volvo zelfs nog een aantal veiligheidsvoorzieningen toe als standaardvoorziening in al zijn modellen.

Volvo ontwerpt al zijn auto’s zo dat ze bestand zijn tegen alle soorten botsingen. De bouwkwaliteit van de XC40 is uiterst solide. De auto is voorzien van alle actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen, waaronder:

 • Lane-keeping Assist
 • Indraaiende rijstrook
 • Run-off weg Mitigation
 • Driver Alert Control
 • Geïntegreerde richtingaanwijzer spiegels
 • Tractiecontrole
 • Airbags
 • Kindersloten
 • Elektronische stabiliteitscontrole
 • 4-Wiel ABS
 • Veiligheid in de stad
 • Verkeersbordeninformatie
 • Bewustzijn van de bestuurder
 • Dodehoek informatie
  Is de Volvo XC40 het geld waard?

Stijlvol exterieur

De carrosserie van de XC40 lijkt veel meer op die van de XC60 of XC90. Hij ziet er sportief uit met een tweekleurige carrosserie in de plug-in hybride variant. Het scherpe en edgy exterieur ziet er behoorlijk verbazingwekkend uit. Over het geheel genomen zijn de afmetingen van de auto vergelijkbaar met die van veel andere compacte SUV’s.

Luxe interieur

Volvo is een echt luxe automerk. Ze bieden een van de beste ritten met stoelen van extreem hoge kwaliteit. Het interieur van de XC40 geeft de Zweedse minimalistische touch over de gehele auto. De voorzetels zijn van NAPPA met geventileerd leder met verwarmde zetels en een massage optie. De achterbank is ook ruim en comfortabel.

De ophanging van de auto is van goede kwaliteit en zorgt voor een soepele rit. De XC40 is uitgerust met een groot voorscherm dat verticaal is geplaatst. Er zijn goede maatregelen om het geluid van buitenaf te dempen door extra tapijten op de autodeuren aan te brengen. Over het geheel genomen is het een klassieke Volvo met zijn luxe interieur.

Prestaties

De XC40 wordt geleverd in 1.5-liter en 2.0-liter opties, die beide snel genoeg zijn. De bestuurder heeft een goed zicht op de weg en de vering zorgt voor een betere grip op de weg en een soepelere rit. De AWD-optie kan hem zelfs soepeler laten rijden op ruige ondergronden.

Het rijgedrag is wat stug in vergelijking met andere compacte SUV’s. Bovendien is de wegligging in scherpe bochten ook niet de beste. Dit maakt hem meer een gezinsauto dan een sportieve auto. De algehele rijervaring is echter goed genoeg om van te genieten.

  Is Volvo een luxemerk?

Prijs

De XC40 is heel betaalbaar in vergelijking met andere grote Volvo’s zoals de XC90 of V90. De prijs begint bij 33.700 dollar en het duurste model, de volledig elektrische versie, kan oplopen tot 53.990 dollar. De XC40 biedt veel waar voor zijn prijs, omdat veel van de andere luxe auto’s niet echt luxe functies in deze prijsklasse.

Brandstofefficiëntie

Brandstofefficiëntie is een grote zorg voor mensen bij het kiezen van een compacte SUV. De XC40 levert een beter brandstofverbruik dan de grotere Volvo XC90, maar is minder zuinig dan sedans als de V60 of V90. Het gemiddelde brandstofverbruik van de T5 XC40 ligt rond de 29 mpg.

Het brandstofverbruik wordt veel beter in de plug-in hybride versie, met een gemiddelde van ongeveer 80 mpg. Het brandstofverbruik van de plug-in hybride is echter ook afhankelijk van de bestuurder. Daarom is de auto ook vrij goed in termen van brandstofbesparing.

Betrouwbaarheid

De XC40 presteert van alle Volvo-modellen het beste op het gebied van betrouwbaarheid. Hij heeft een voorspelde betrouwbaarheidsscore van 71/100, terwijl alle andere Volvo’s, behalve de S60, worstelen met betrouwbaarheidsscores. Ook de reparatie- en onderhoudskosten zijn min of meer gelijk aan die van de andere Volvo-modellen.

Opslag

De auto is een goede gezinsauto die 5 personen met comfort kan vervoeren. De middelste zitplaats van de achterste rij is ook goed om te zitten. Er is goede opbergruimte voor de bestuurder zoals in de armsteun. De autodeuren hebben ook een goede opslagcapaciteit voor waterflessen.

De kofferruimte is een van de grootste in deze categorie, maar hij is kleiner dan die van de V90 of XC90. De kofferruimte is echter groter in de XC40 dan in andere sedan modellen. Deze biedt een laadruimte van 20,7 kubieke meter.

  Is de Volvo XC90 het geld waard?

Het beste van twee werelden

De opslagcapaciteit is duidelijk groter dan in sedans, maar kleiner dan in andere SUV’s of wagens. Het brandstofverbruik is beter dan bij grotere SUV’s, maar slechter dan bij kleine sedans. Dit alles plaatst de XC40 in het midden van andere modellen. Hij is dus betaalbaarder en zuiniger dan een grotere SUV, en hij is groter dan sedans bij het vervoer van vracht, waardoor hij duidelijk een van de beste Volvos is.

FAQ

Wat maakt een auto de beste?

Er zijn veel factoren die bepalen welke auto “de beste” is. Misschien maken hoge snelheden en uitstekende remmen van een auto een auto beter dan anderen, maar voor het grootste deel komt het neer op persoonlijke voorkeur. Enkele andere factoren zijn:

 • Veiligheid
 • Betaalbaarheid
 • Uitstraling
 • Comfort
 • Zuinigheid
 • Betrouwbaar
 • Goede prestaties

Wat zijn enkele van de best verkochte auto’s van 2021?

2020 was een vrij slecht jaar wat autoverkoop betreft, en 2021 kende ook enkele problemen. De autoverkoop werd beïnvloed door de Covid-19 pandemie en andere problemen met tekorten aan halfgeleiders. Dit weerhield mensen er echter niet volledig van om auto’s te kopen. Dit zijn enkele best verkochte auto’s in 2021:

 • Ford F-Serie
 • Ram Pickup
 • Chevrolet Silverado
 • Toyota RAV4
 • Honda CR-V

Wat zijn andere goede Volvo’s om te kopen?

Volvo heeft een kleine line-up van 2 sedans, 3 SUV’s, en 2 wagens. Alle van hen zijn enkele van de beste auto’s in hun respectieve categorieën. De XC90 biedt een 7-zitter optie, waardoor het de enige 3-rij Volvo auto. De S60 is de meest betrouwbare Volvo die er is, en hij is ook een van de veiligste. Bovendien is de V90 een van de beste wagens.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts