Wat zijn de sportieve Mercedes modellen?

Mercedes maakt veel verschillende modellen voor bijna elke doelgroep die er is. Van de gewone sedan en SUV kopende klantenkring, tot de sportwagens en binnenkort zelfs hypercar liefhebbers, Mercedes is erop gebrand om alle autoliefhebbers tevreden te stellen.

Veel Mercedes modellen hebben een sportief randje, vooral degenen die zijn uitgerust met AMG-pakketten. Sommige Mercedes-modellen, zoals de SLS, SLR, AMG GT, CLK GTR, SL, SLC zijn van nature sportwagens, en de meeste full-on AMG-modellen zijn ook leuke sportieve auto’s.

Specifieke modellen zoals de CLK GTR of de aankomende AMG Project 1 zijn de sportiefste van allemaal. Tot op zekere hoogte zijn deze twee letterlijk straatgehomologeerde (op de weg goedgekeurde) raceauto’s. De onlangs uitgebrachte AMG GT Black Series deelt ook veel van zijn onderdelen met de AMG GT3 raceauto.

Tweezits sportwagens van Mercedes

De tweezits sportwagenformule is een van de oudste in de boeken als het om sportwagens gaat, en dat komt omdat deze set-up een uitgebalanceerde gewichtsverdeling tussen de assen heeft, waardoor de auto vrij onrustig de bocht om kan. Het hele punt van sportauto’s is het buigen van de wetten van de fysica, en een sportieve tweezitter blinkt in dat opzicht uit.

Als u een meer betaalbare tweezits compacte sportwagen wilt, dan zijn de Mercedes SLK/SLC modellen wat Mercedes te bieden heeft. De AMG-versies van de SLK/SLC evenaren de Mazda MX-5 Miata of de Porsche Cayman als een leuke compacte sportwagen zonder een astronomische prijs.

Als u een grotere tweezits sportwagen van Mercedes wilt, dan heeft de SL-Klasse een paar sportwagen-achtige kenmerken. Achterwielaandrijving, AMG V8/12-motoren en een behoorlijke gewichtsverdeling zijn redelijk gunstig voor een opwindende performance-auto. Het gewicht van de SL is een beetje een nadeel ten opzichte van de SLC/SLK, maar de vermogens maken dat zeker goed.

  Is een Mercedes SUV duur in onderhoud?

Mercedes Benz supercars

Ook al kiest Mercedes zelden voor een volbloed supercar met middenmotor, modellen als de SLS, de AMG GT en de SLR McLaren zijn toch behoorlijk capabele supercar-GT’s. Deze drie voertuigen bieden tot 631-720pk, automatische transmissies, achterwielaandrijving, en specifieke supercar ophanging setups.

De SLR is de oudste van het stel, en het werd gemaakt met een AMG-McLaren samenwerking. De SLR heeft een 5.4L V8 met 650 pk en de top-of-the-line SLR Stirling Moss, een gelimiteerde editie van miljoenen dollars, kan een snelheid van 217 km/u halen, wat momenteel het topsnelheidsrecord van Mercedes is.

De SLS werd een paar jaar na de SLR in productie genomen, en de SLS blijft een zeer capabele en begeerlijke supersport GT. De top-of-the-line SLS AMG Black Series biedt een van de meest iconische Mercedes AMG motoren, de 6.2L N/A V8 met 631pk en een vrij indrukwekkende 2.45kg/pk gewicht/vermogen verhouding.

De nieuwste supersportwagen van Mercedes is de AMG GT. De AMG GT wordt aangeboden als een 2-deurs en een 4-deurs coupé, maar de 2-deurs is degene die je moet hebben als je op zoek bent naar een echte super sportwagen ervaring.

Het beste AMG GT model is ongetwijfeld de AMG GT Black Series, de BS is de huidige Nurburgring recordhouder voor de snelste productie auto rond het beroemde circuit.

  Wat is het verschil tussen de Mercedes-Benz C-klasse en E-klasse?

Mercedes Benz AMG modellen

Mercedes maakt tal van verschillende modellen, waaronder SUV’s, sedans, hatchbacks, coupés, roadsters, enzovoort. En zo’n beetje elk niet-commercieel model dat Mercedes maakt, krijgt uiteindelijk de AMG-behandeling.
De AMG-behandeling houdt in dat de auto een stuk prestatiegerichter wordt gemaakt met een AMG-specifieke motor, prestatiegerichte banden, racistischere onderstelconfiguraties, meer vermogen, minder gewicht en specifieke AMG-prestatiesoftware en tractiecontrolesystemen.

Sommige modellen zoals de E63 AMG S sedan zijn net zo snel, of zelfs sneller, dan sommige van de echte Mercedes supercars. De nieuwste E63 kan een 0-60 mph-tijd van minder dan 3 seconden halen. Dergelijke tijden zijn verbijsterend, want een paar jaar geleden waren alleen de duurste, meest begeerlijke supercars tot zulke prestaties in staat.

Dingen die u moet weten over Mercedes sportwagens

Wat zijn de Mercedes hypercars?

Mercedes heeft in de loop van de geschiedenis niet veel hypercars gemaakt, en de definitie van een hypercar is nogal onbeslist. Maar sommige modellen, zoals de CLK GTR of het aankomende AMG Project 1, staan absoluut boven alles wat Mercedes ooit heeft gemaakt op het gebied van prestaties.

Deze auto’s bieden raceauto-ervaringen voor op de weg, waardoor ze tamelijk onbruikbaar zijn als gewone alledaagse auto’s. De Project 1 of de CLK GTR zijn speciaal voor het circuit gebouwde racewagens, ook al zijn ze technisch gezien toegelaten op de weg.

Wat zijn de beperkingen van een supercar/sportwagen?

Sport- en supersportwagens bieden een opwindende, prestatiegerichte rijervaring. Dit betekent dat sportauto’s vrij beperkt zijn voor dagelijks gebruik. Om te beginnen biedt de tweezits sportwagen slechts twee uiterst beperkte zitplaatsen.
De sport/supercars zijn ook vaak luidruchtig, hebben zeer weinig geluidsdemping, zijn vrij onzuinig in het verbruik en hebben een beperkte zichtbaarheid. Zelfs de E63 S AMG is eerder beperkt, omdat hij stijve vering heeft die niet aan de gebruikelijke Mercedes sedan normen voldoet.

  Wat betekent AMG bij Mercedes?

Moet ik overwegen om een AMG-variant van een gewone Mercedes te kopen of een volwaardige Mercedes sport/supercar?

Het antwoord op deze vraag hangt uitsluitend af van wat u van een auto verwacht. Hoe serieus bent u als u zegt dat u een sportwagen wilt? Deze twee zijn heel verschillend in het aanbieden van hetzelfde.
De gewone AMG-modellen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gewone opgepepte Mercedes-modellen. Dit betekent dat veel van de onderdelen nog steeds dezelfde zijn als in de reguliere Mercedes modellen, en ze zijn niet zo sportief als full-on Mercedes sportwagens zoals de AMG GT. Sommige mensen geven de voorkeur aan auto’s als de E63 of de S63 voor snelweg/autobahn-ritten met hoge snelheden.
Maar als je van plan bent om met je auto naar het circuit te gaan, en echt de grenzen van wat een auto kan bieden wilt ervaren, maar nog steeds geen niet voor de weg bestemde raceauto wilt, dan is een volwaardige Mercedes sport/superauto een waardige overweging.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts