Wat zijn de beste Mercedes-modellen aller tijden?

Sinds 1886, toen Benz en Daimler de eerste auto bouwden, is Mercedes-Benz erin geslaagd enkele van de meest gerespecteerde auto’s ter wereld te produceren.

Met hun slogan “Het beste of niets” kan Mercedes bogen op een verscheidenheid aan modellen die in de loop der jaren voor verschillende doorbraken hebben gezorgd. Enkele van de beste Mercedes modellen aller tijden zijn 1963 tot 1981 S600, 1954 tot 1957 Mercedes-Benz 300 SL Gull-Wing Coupe, en 1990 tot 1994 500 E.

Mercedessen staan bekend om hun comfort, prestaties en hoogwaardige techniek, waardoor ze zich onderscheiden van andere luxeauto’s. Het embleem met de drie sterren symboliseert luxe, betrouwbaarheid, prestaties, kracht en status. Zonder veel omhaal, hier zijn de beste Mercedes modellen aller tijden:

1963 – 1981 Mercedes S600

Bovenaan onze lijst staat het Mercedes-Benz 1963 tot 1981 S600 model. Deze auto was een van de meest iconische limousines van zijn generatie. Wat deze auto uniek maakte, was dat hij met de hand werd gebouwd, waardoor hij een kwaliteitsniveau bereikte dat onvoorstelbaar was.

Bijgenaamd de “Grosser,” dit S600 model werd gebouwd zonder rekening te houden met de kosten. Hij was te zien in verschillende films, zoals de James Bond-serie. De S600 was er in twee modellen, de korte en de lange wielbasis, ook wel “Pullman” genoemd. Deze auto heeft een blijvende erfenis achtergelaten.

1954 – 1957 Mercedes-Benz 300 SL Gull-Wing Coupe

De 1954 – 1957 Mercedes 300 SL Gull-Wing Coupe is een van de meest unieke modellen aller tijden. De Gull-wing deuren onderscheidden deze auto van andere auto’s in die tijd. Andere kenmerken die deze auto speciaal maakten waren directe brandstofinjectie, dry-sump smering, een buisvormig spaceframe chassis, en een mooi & dynamisch design.

  Meest voorkomende Mercedes-Benz

Andere populaire kenmerken waren een comfortabel interieur en onafhankelijke wielophanging. Bovendien was deze auto de eerste echte sportwagen die in die tijd door Daimler-Benz werd ontwikkeld. Het was ook de snelste productie-auto in zijn tijd. Het goede nieuws is dat de Mercedes SL sport coupé nog steeds in productie is.

1990 – 1994 Mercedes 500 E

Hoewel de Mercedes C-klasse het best verkochte model van Mercedes is, is de 1990 – 1994 500 E een van de best verkochte Mercedes auto’s. Dit is een must-have automodel voor Mercedes liefhebbers. Het is een van de meest duurzame Mercedes auto’s aller tijden.

De 1990 – 1994 Mercedes 500 E was ruim en stijlvol. Bovendien had hij geavanceerde botsbeveiliging, waaronder een carrosseriestructuur die op bepaalde plaatsen progressief afbrokkelde. Een ander uniek kenmerk van deze auto was de coole excentrisch zwiepende panoramische ruitenwisser, die moeiteloos werkte.

2003 – 2010 SLR McLaren

De SLR McLaren is een exotische sportwagen die werd ontwikkeld toen Mercedes-Benz en McLaren in 2003 de handen ineen sloegen. Het doel was om een ultieme GT auto te creëren. Als gevolg daarvan werd de auto gebouwd voor snelheid met een handgebouwde 5.4 supercharged V8-motor, die tot 615 pk en 575 lb-ft koppel levert.

Gemaakt voor de racerij, kon deze auto van 0 tot 60 rijden in 3,4 seconden, wat uitzonderlijk was in die tijd. Na 2010 werd de SLR McLaren vervangen door de SLR AMG, die nog sneller is en nog betere prestaties levert. Hoewel deze auto snel is, heeft hij ook een uitstekende wegligging en stabiliteit.

  Wat betekent AMG bij Mercedes?

1979 – heden Mercedes-Benz G-Klasse

De Mercedes-Benz G-Klasse werd eerst ontwikkeld als een militair voertuig. Deze luxe SUV wordt gebouwd in Oostenrijk, en is een van de beste SUV’s ooit gebouwd. Zijn doosvorm maakt hem uniek als hij over snelwegen of zelfs off-road rijdt. Deze auto is populair bij beroemdheden, vooral rappers.

1998 – 1999 Mercedes-Benz CLK GTR

De Mercedes CLK GTR werd gemaakt in 1999 na de annulering van de FIA GT1 klasse. Mercedes bouwde slechts dertig van deze auto’s. Deze supersportwagen beschikte over een V12-motor in het middenschip die voor een wegauto was vergroot tot 6,9 liter. Hij had een vermogen van 604 pk en een koppel van 572 lb-ft.

C111 Prototype (1970)

Het zou onrechtvaardig zijn als we het Mercedes-Benz C111 prototype, gebouwd in 1970, niet vermelden. Dit is een van de meest innovatieve en goed presterende Mercedes-Benz ooit gebouwd. De C111 was een tweezits sportcoupé met middenmotor en achterwielaandrijving, met een chassis van glasvezel. Helaas werd de auto nooit verder gebouwd dan het prototype.

Vragen over het kopen van een Mercedes

Wat is de beste Mercedes ooit gemaakt?

Hoewel er duizenden automerken en modellen van Mercedes zijn, overtreffen sommige andere. Het is moeilijk om een Mercedes als de beste ooit gemaakt aan te wijzen, omdat er verschillende uitstekende modellen zijn. De E 500 uit de jaren 1990 tot 1994 is echter een van de beste Mercedessen ooit gemaakt.

Wat is de beste tweedehands Mercedes om te kopen?

In tegenstelling tot het kopen van een nieuwe auto, vereist het kopen van een tweedehands auto veel aandacht voor details. Sommige tweedehands auto’s hebben problemen, die u veel problemen kunnen kosten. Het beste tweedehands Mercedes model om te kopen is de 2008 tot 2012 gebruikte Mercedes E-klasse. Deze auto is betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden.

  Welke Mercedes motor klinkt als een Pagani?

Wat zijn de meest betrouwbare Mercedes auto’s ooit gebouwd?

Mercedes maakt enkele van de meest betrouwbare voertuigen op de markt. Mercedes E-Klasse heeft de meest betrouwbare auto’s, gevolgd door Mercedes C-Klasse. Niettemin is het meest betrouwbare model van Mercedes de Mercedes E-klasse 2008. Dit is een luxe sedan met een zeer responsieve besturing. Hij heeft ook een hoge veiligheidsscore.

Is Mercedes een goede auto om te kopen?

Ja, dat is het zeker. Mercedes is een van de beste auto’s die u kunt kopen als u een betrouwbare, comfortabele en luxueuze auto wilt. Niet alleen zijn auto’s van Mercedes-Benz duurzaam, maar ze zijn ook zeer geavanceerd met enkele van de beste veiligheidsbeoordelingen op de markt.

Het beste of niets

Mercedes-Benz houdt vast aan zijn slogan: “Het beste of niets.” Al meer dan 129 jaar dat ze bestaan, is het bedrijf zeer geavanceerde en betrouwbare voertuigen blijven maken. Daarom is het kiezen van het beste Mercedes-model aller tijden een hele uitdaging.
Niettemin zijn de Mercedes modellen die we hierboven hebben opgesomd enkele van de beste keuzes die enkele grote mijlpalen in de automobielgeschiedenis hebben gemaakt. Het zijn enkele van de best verkochte Mercedessen aller tijden. Zijn er andere Mercedes-Benz modellen die volgens u in deze lijst thuishoren? Laat het ons weten!

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts