Meest betrouwbare Europese auto’s aller tijden

Als het gaat om betrouwbare auto’s en auto’s die jaren en jaren op de weg blijven, kun je echt niet tippen aan een Europese auto. Hoewel auto’s uit andere delen van de wereld high-tech en efficiënt kunnen zijn, gaan ze vaak niet zo lang mee als een auto van Europese makelij.

Dit is de reden waarom mensen die in Noord-Amerika en andere delen van de wereld wonen, bewust kiezen voor een auto die ergens in Europa is gemaakt. Deze auto’s zijn zeer goed gemaakt en gebouwd met de nadruk op een lange levensduur, dus mensen houden van hen en verkiezen ze boven andere auto’s en vrachtwagens.
Als u nieuwsgierig bent naar Europese auto’s die het meest betrouwbaar zijn in de geschiedenis van de auto’s, zijn er tientallen die opvallen tussen de rest. De volgende auto’s behoren inderdaad tot de meest betrouwbare Europese auto’s aller tijden.

1. Porsche 911 Carrera

Porsche voertuigen hebben een welverdiende reputatie voor zowel snelheid en geweldige handling, maar er zijn nog steeds mensen die niet beseffen hoe betrouwbaar en betrouwbaar deze auto is. Een voorbeeld: de Porsche 911 Carrera is de enige auto die in betrouwbaarheidsonderzoeken van J.D. Powers & Associates een perfecte score van 10 op 10 behaalt. En aangezien J.D. Powers & Associates zelf een geweldige reputatie heeft, kunt u erop vertrouwen dat dit onderzoek u resultaten oplevert die ertoe doen.

Een deel van de reden waarom deze auto zo betrouwbaar is, zijn de kenmerken, waaronder een stuursysteem dat geweldig aanvoelt en van ongeëvenaarde kwaliteit is, remmen die u nooit in de steek laten en zowel een motor als transmissie die hem het vermogen en de levensduur geven die u van het merk Porsche mag verwachten.

  Zijn hybride auto's goedkoper om te verzekeren?

2. Mercedes-Benz W124

In het begin maakte Mercedes-Benz auto’s die meer dan 500.000 mijl meegingen en slechts kleine mechanische problemen kenden. De W124 Mercedes werd geproduceerd van 1985 tot 1995 en biedt een vergelijkbare betrouwbaarheid. Wanneer u bedenkt dat dit ook een zeer luxueuze auto is die zowel betrouwbaarheid biedt als vele high-class, high-tech functies waar veeleisende autokopers van houden, zult u begrijpen waarom zoveel mensen van Mercedes-Benz auto’s houden.
De W124 auto’s zijn uitgerust met een turbo 3,0-liter inline-zes dieselmotor die heeft bewezen een van de zwaarste motoren te zijn die Mercedes ooit heeft gemaakt. En meer van deze voertuigen dan u denkt zijn vandaag de dag nog steeds op de weg. Hoewel niet alle van hen hebben 500.000 mijl op hen, velen hebben 300.000 mijl of meer, wat maakt ze zeer betrouwbare voertuigen inderdaad.

3. BMW 3 Serie

Geproduceerd van 1981 tot 1984, toen veel auto’s op het hoogtepunt van hun betrouwbaarheid waren, maakte BMW de 3 Serie E30 modellen, en deze auto’s worden vandaag de dag nog steeds beschouwd als legendarische BMW’s. De E30 3 Reeks auto’s waren bijgewerkte versies van de BMW E21, alleen hadden ze een verbeterde styling en design en veel betere vering. Gedurende deze periode werd de 3 Serie verkocht als sedan en als coupé, hoewel er uiteindelijk meer carrosseriestijlen werden gemaakt in latere jaren. Vandaag de dag zijn veel van deze voertuigen nog steeds op de weg, inclusief het 1984 model, dat zeer betrouwbaar was, maar niet erg stijlvol en daarom niet zo populair als de andere modellen.
Het is niet verwonderlijk dat een voertuig gemaakt door BMW op een lijst van de meest betrouwbare auto’s ooit gemaakt zou staan, en mensen die BMW’s bezitten zijn blij dat ze ze gekocht hebben.

  Beste auto's met turbolading

4. 4. Acura MDX

Veel mensen zijn misschien verbaasd om een auto van Acura op deze lijst te vinden, maar aangezien het bedrijf verder ging dan zijn neus lang was toen ze de MDX ontwikkelden en ontwierpen, zal het geen verrassing zijn voor mensen die een van deze auto’s kopen. In het betrouwbaarheidsonderzoek van J.D. Power & Associates kreeg de Acura MDX een 8 op 10, en in de categorie veiligheid gaf hetzelfde bedrijf deze auto een perfecte score van 10. En met zowel de veiligheid als de betrouwbaarheid van de MDX, zal de aankoop van een van deze voertuigen zeker nooit teleurstellen.
Dit voertuig was al een van Acura’s best verkochte SUV’s, en nu is hij nog beter gemaakt. Andere voordelen van het kopen van de MDX zijn een ton van technologisch geavanceerde functies en een innovatief veiligheidssysteem, evenals een zeer royale garantie die 4 jaar/50.000 mijl dekt, zonder twijfel een van de meest genereuze op de markt.

5. Volkswagen Passat

De kwaliteit van de Duitse techniek komt tot uiting in dit geweldige voertuig. De Passat heeft een score van 9 op 10 behaald in het betrouwbaarheidsonderzoek van J.D. Power & Associates, en de mensen die al jaren of zelfs decennia in deze auto rijden, kunnen getuigen van zijn verbazingwekkende betrouwbaarheid. De Passat wordt al heel lang gemaakt, ook al is er in 2011 een jaartje tussenuit geweest, dus er rijden nog heel wat van deze auto’s rond.
Naast het feit dat het een zeer betrouwbare auto is, staat de Volkswagen Passat ook bekend om zijn veiligheid, hij is zelfs bekroond met de IIHS Top Safety pick voor middelgrote auto’s. De Passat is ook een zeer sportieve auto die erg leuk is om in te rijden, waardoor het een zeer populaire auto is voor alle soorten klanten. En het feit dat hij zo redelijk geprijsd is, is de kers op de taart, zoals ze zeggen.

  Wie maakt de meest betrouwbare turbomotor?

6. Volvo 850

Kiezen voor een Volvo is nooit een slecht idee, en de 850 die in 1993 werd gemaakt is een van de meest betrouwbare ooit. Toen ze voor het eerst werden ontworpen, ging Volvo voor een minder “boxy” uiterlijk dan de 240’s, en deze kwam met een 5-cilinder dwarsgeplaatste motor en is verkrijgbaar in een 4-deurs of een 5-deurs type. Veel van deze auto’s zijn vandaag de dag nog steeds op de weg en doen het uitstekend. Hoewel Volvo al zijn auto’s zo ontwerpt dat ze bijna eeuwig meegaan, heeft de 850 zijn waarde bewezen door zoveel jaar later nog steeds goed te presteren, tot grote vreugde van de eigenaars. Een andere interessante opmerking over de Volvo 850 is dat het de eerste auto is die Volvo met een voorwielontwerp heeft gemaakt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts