Wat is de meest betrouwbare cabriolet sportwagen?

Er zijn veel verschillende cabriolet segmenten die er zijn. De meest populaire zijn hatchback cabrio’s, 2-zits cabrio’s, en sedan cabrio’s. Daarnaast biedt Land Rover, om de een of andere reden die mannen niet kennen, een Range Rover Evoque Convertible aan die er zelfs vanuit de meest sierlijke hoek afzichtelijk uitziet.

Hoe dan ook, alle cabriolets zijn er om het hele proces van het rijden leuker en interessanter te maken, en wat is een betere auto segment om het te mengen met dan de sportwagen segment, omdat sportwagens zijn de meest dynamisch aangename auto’s op de markt voor veel mensen, mijzelf inbegrepen.

Wat voor auto het ook is, hij moet betrouwbaar zijn, anders heeft het geen zin om hem te kopen, en de meest betrouwbare cabriolet sportwagen is de BMW 2-serie. Naast de 2-serie is de Mazda MX-5 altijd een betrouwbare compacte cabriolet sportwagen geweest, ongeacht de generatie of het modeljaar.

De Porsche 911 cabriolet siert ook al geruime tijd de meeste betrouwbaarheidslijstjes en het is hetzelfde verhaal met zijn kleinere neefje, de Porsche Boxster. Als u van de BMW 2-serie houdt, maar u wilt iets groters en sportievers, dan is de BMW M4 cabriolet ook een van de meest betrouwbare cabriolet sportwagens die er zijn.

BMW 2 Reeks

Het mag voor velen als een verrassing komen dat een BMW als meest betrouwbare cabriolet sportwagen uit de bus komt, maar volgens een onderzoek uitgevoerd door WhatCar slaagt de 2-serie erin BMW tot onwaarschijnlijke underdog winnaar te kronen. De 2-serie is echter niet alleen betrouwbaar, maar eigenlijk ook een heel leuke auto om mee te rijden.

  Beste auto voor de jacht

De M2 wordt vaak gezien als de beste M-auto van de huidige BMW line-up, dus het bevestigt alleen maar dat het platform van de 2-serie een echt sportwagenplatform is. Dankzij de kortere wielbasis en het fraaie exterieur voelt de 2-serie aan als een occasion, zelfs als je niet voor het topmodel M2 kiest.

Mazda MX-5

De MX-5 is al tientallen jaren de favoriet bij de fans van compacte sportwagens. Er zijn talloze YouTube-video’s waarin trotse eigenaars het MX-5-platform aanprijzen als uiterst betrouwbaar, goedkoop in aanschaf, goedkoop in onderhoud en geweldig om in te rijden. Ook al is de hardtop versie dynamischer, de cabriolet is nog steeds dynamisch genoeg.

Welke generatie van de MX-5 u ook kiest, u zult niet teleurgesteld worden als het op betrouwbaarheid aankomt. Hoewel de 2-serie in het eerder genoemde onderzoek minder problemen had dan de MX-5, zou het mij verbazen als de betrouwbaarheid van de 2-serie dat op de lange termijn ook zo houdt.

Porsche 911

De Porsche 911 werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren ’60, en sindsdien is Porsche erin geslaagd om het platform te verbeteren, wat uiteindelijk heeft geleid tot een superieur betrouwbare modellijn. De klassieke achterin geplaatste, RWD flat-six motor is grotendeels ongewijzigd gebleven, wat de betrouwbaarheid op lange termijn ten goede komt.

Welk model u ook kiest, u zult waarschijnlijk tevreden zijn met een van beide modellen, maar als u snelheid en luxe wilt, ga dan voor de Turbo cabriolet. Wil je de sportiefste cabriolet van het stel, probeer dan een Porsche Speedster te pakken te krijgen, zo niet, ga dan voor de GTS Targa.

  Wat is de meest comfortabele auto voor senioren?

BMW M4

De nieuwste G82 BMW M4 is te jong om een oordeel te kunnen vellen over de betrouwbaarheid, maar de M4 cabriolet van de laatste generatie is dat niet. De vorige generatie M4 cabriolet ziet er dan ook goed uit, iets wat van de nieuwe niet gezegd kan worden, althans niet met zekerheid.

Dankzij bijna 500 pk is de M4 bijzonder leuk om te rijden, maar de oudere handgeschakelde versies zijn een beetje onrustig. Gelukkig is dat allemaal later opgelost met de Competition en CS versies. De M4 cabriolet biedt voldoende ruimte voor 4 volwassenen, iets wat niet gezegd kan worden van alle andere auto’s op deze lijst.

FAQ Sectie

Wat is het nut van cabriolet sportwagens?

Veel autoliefhebbers zijn van mening dat cabriolets zinloos zijn omdat ze lang niet zo dynamisch zijn als hun tegenhangers met hardtop. Dat komt in de eerste plaats omdat cabriolets zwaar zijn en de structuur niet zo stevig, wat een probleem wordt zodra u de auto op de proef begint te stellen.

Hoe dan ook, een sportwagen hoeft geen all-out performance auto te zijn, en dat is zelden een hedendaagse sportwagen cabriolet. Als u een auto wilt die op het circuit is gericht, moet u een sportieve cabriolet kopen. Als u echter het beste van beide werelden wilt, kan een cabriolet sportwagen een uiterst plezierige ervaring zijn.

  Cadillac XT6 Betrouwbaarheid

Zijn hardtop cabriolets beter dan soft tops?

Soft tops zijn meestal een betere optie, maar het hangt af van de uitvoering. De meeste hardtop cabriolets zijn extreem zwaar, ingewikkeld en onpraktisch, maar ze zijn stijver en beter geïsoleerd dan de meeste soft tops. Aan de andere kant zijn softtop cabriolets lichter, neemt het topmechanisme veel minder ruimte in beslag, maar zijn ze niet zo veilig of verfijnd als sommige hardtops zijn.

De huidige trends in de auto-industrie dicteren soft tops als beter in bijna elk opzicht, en merken als Bentley en Rolls Royce slagen erin om soft-top auto’s te ontwerpen die extreem stil zijn. Met voldoende versteviging van het chassis kan een softtop even stijf, zo niet stijver zijn dan een hardtop cabriolet.

Hoe kan ik de betrouwbaarheid van mijn auto maximaliseren?

De betrouwbaarheid van een auto staat niet vast en kan dus veranderen, en verandert meestal op individueel niveau. Om het betrouwbaarheidspotentieel te maximaliseren, moet u strikte service- en onderhoudsplannen en -schema’s volgen, want zonder deze zal geen enkele auto ooit betrouwbaar genoeg zijn.

Een ander ding om in gedachten te houden is de kilometerstand, omdat bijna geen enkele auto betrouwbaar genoeg kan zijn na het passeren van 100k, 200k, 300k, of zelfs 500k+ mijl op de teller. Zorg goed voor uw auto, hoe oud of robuust hij ook is, maak hem vaak schoon en doe al het noodzakelijke werk op tijd en volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts