Beste auto’s met turbolading

Turbolading, hybridisering en drukvulling zijn een nieuwe standaard geworden voor de moderne auto-industrie. Geforceerde inductie heeft nieuwere motoren kleiner, lichter en, nog belangrijker, minder schadelijk voor het milieu en uw bankrekening gemaakt.

De titel van beste hatchback met turbocompressor wordt betwist tussen de nieuwe VW Golf 8 GTI en de Hyundai Veloster N. Beide zijn scherp geprijsd, vrij nieuw, leuk om te rijden en bieden bovendien een superieure betrouwbaarheid.

De titel van beste turbosedan wordt betwist tussen de mooie Volvo S60 en de onlangs uitgebrachte BMW 3-serie. De Volvo biedt een meer volwassen ervaring, en de BMW 3-serie is altijd een van de beste sedans geweest die je voor geld kunt kopen.

Als u in de markt voor een grote SUV met turbo, de Porsche Macan is een geweldige compacte SUV optie, en de Audi Q8 is een van de meest wenselijke grotere SUV’s met turbo op de markt. Er zijn tal van geweldige opties, maar deze twee zijn zeker toonaangevend in hun klasse.

Beste hatchbacks met turbo

Het hatchback platform heeft een lange weg afgelegd in de afgelopen jaren, vooral als het gaat om technologie, luxe, en comfort. Op het gebied van vermogen kun je veel nieuwere hatchbacks kopen met meer dan 400 pk tot je beschikking, wat ruim voldoende is voor bijna elke autoliefhebber.

En dat is precies wat de onlangs uitgebrachte VW Golf 8 GTI doet. Deze Duitse hatchbacklegende kost $28k, en hij biedt een 2.0L turbogeblazen viercilinder met 228pk en 258 lb-ft. Met zijn modern ogende exterieur en interieur is de GTI klaar om er de komende jaren fris uit te zien.

  Beste SUV's voor lange bestuurders

En de Hyundai Veloster N kost $33k, maar de N30 biedt 275pk en 260 lb-ft. Hij is ook uitgerust met een opwindende automatische transmissie, en een mooi afgewerkt interieur en exterieur. De betrouwbaarheid van de Veloster is ook redelijk afhankelijk, en dat geldt ook voor de binnen- en laadruimte.

Als je kiest voor de Golf of de Hyundai, ga je geen fout maken. Het lijkt erop dat de Golf een betere optie is vanwege de meer betaalbare prijs, en de mogelijkheid om te kiezen tussen een handgeschakelde en een automatische.

Beste sedans met turbocompressor

Sedans zijn altijd een van de beste allround auto’s geweest die je voor geld kunt kopen, vooral de compactere sedans zoals de BMW 3-serie. De 3-serie is vrij groot geworden, maar nog steeds niet zo groot als sommige middelgrote sedans zoals de Audi A6, BMW 5-serie, of de Mercedes Benz E-Klasse.

De 3-serie kost ongeveer $42k, maar biedt wel de meeste technologie die ook in zijn grotere broer, de 5-serie, te vinden is. De 3-serie is een sportieve sedan met een grote variëteit aan motor- en uitrustingsopties, en vrijwel elke motor die wordt aangeboden is betrouwbaar en redelijk zuinig.

De Volvo S60 kost een paar duizend euro minder dan de 3-serie, maar het lijkt er niet op dat de stijlvolle Zweed minder luxe en comfort biedt. Als je dat koppelt aan pittige motoren en een maximale score van veiligheidssterren, lijkt de S60 een geweldige optie.

De Audi A4 en de Mercedes C-klasse zijn ook goede opties, maar deze twee bieden niet zo’n niveau van zowel comfort als sport als de 3-serie doet. Hoe dan ook, een compacte sedan is ruim genoeg voor de meeste mensen, en de grotere mid- en full-size sedans lijken een beetje te duur gezien de bruikbare functies die worden aangeboden.

  Wat zijn de beste cabriolets qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Beste SUV’s met turbo

SUV’s worden langzaamaan de populairste auto’s op de markt, en de SUV-markt wordt snel geteisterd door een stel nieuwe SUV-merken en -modellen. Autofabrikanten die hebben gezworen om alleen sportwagens te ontwikkelen, hebben zich onlangs ook op de SUV-markt gestort omdat de markt zo populair is.

Sommige merken zoals Ford overwegen zelfs om de sedanmarkt volledig te verlaten omdat de verkoop niet zo overtuigend is in vergelijking met SUV’s. Mercedes, Audi, BMW, en vele andere merken hebben onlangs een bijna viervoudige hoeveelheid nieuwere SUV’s onthuld in vergelijking met nieuwere sedan modellen.

En in zo’n concurrerende markt lijkt de Porsche Macan op te vallen door zijn premium badge, verbazingwekkende bouwkwaliteit, en Porsche betrouwbaarheid. Het prijskaartje van 53k dollar is inderdaad fors, maar een gloednieuwe Porsche van 50k dollar was een paar jaar geleden niet echt een mogelijkheid.

De Audi Q8 is een definitieve SUV van de late jaren 2010 en begin jaren 2020. De BMW X6 was de pionier in dit segment, en later volgde Mercedes met de GLE Coupé, maar geen van deze twee is zo populair als de Q8. Als je dat koppelt aan geweldige technologie en motoren, lijkt $70k misschien toch niet zo onredelijk.

FAQ Sectie

Is een motor met turbolader betaalbaarder?

Een turbomotor heeft minder brandstof nodig, maar vergt wel meer onderhoud. Een motor met turbolader is doorgaans ook goedkoper te verzekeren dan een even sterke motor met natuurlijke aanzuiging, maar hij verbruikt wel meer olie.

  Luxe auto's met lage onderhoudskosten

Uiteindelijk zijn bijna alle nieuwere auto’s inderdaad voorzien van een turbo. Dit betekent dat de hele industrie langzaam geforceerde inductie omarmt, wat betekent dat de ontwikkelingsniveaus en de algemene verfijning van de productie de industrie vooruit stuwen, en het drukt ook de prijs in het proces.

Zijn auto’s met turbolader sneller?

Turboladers zijn niet in de eerste plaats ontworpen om de acceleratie en de topsnelheid te verbeteren, maar de effecten wijzen wel in die richting. Een 2.0L Mercedes turbo 4-cilinder levert meer dan 400pk, en sommige 5.0L natuurlijk aangezogen V8’s van een paar jaar geleden bieden een vergelijkbaar vermogen.

Maar de Mercedes turbo-4 is een stuk lichter, kleiner en hij is ook zuiniger. Dus ja, auto’s met turbo zijn inderdaad sneller in vergelijking met een motor met natuurlijke aanzuiging. Het piekvermogen dat een turbomotor kan leveren loopt in de duizenden pk’s, en de pas uitgebrachte 830pk Ferrari 812 C is de krachtigste N/A auto op de planeet.

Zijn turbomotoren betrouwbaarder?

In de begindagen van turbolading had de betrouwbaarheid te lijden. Maar na enkele decennia van ontwikkeling, lijkt het erop dat sommige mainstream fabrikanten inderdaad betrouwbare turbomotoren aanbieden. Hoe het ook zij, een motor met natuurlijke aanzuiging zal waarschijnlijk betrouwbaarder zijn door een eenvoudiger constructie.

Maar de marginale toename in betrouwbaarheid weegt niet op tegen alle andere voordelen die een turbomotor biedt. En daarom wordt een turbomotor stilaan de standaardmotor van de jaren 2020. En voordat elektrische en hybride auto’s het gaan overnemen, is de turbocharger koning.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts